12 Май, 2016 16:07 20 201 17

Най-скъпите автомобилни марки според Forbes

  • автомобилни марки-
  • класация-
  • forbes
Най-скъпите автомобилни марки според Forbes - 1

Японската марка Toyota беше класирана на първо място сред автомобилните компании в рейтинг, показващ най-скъпите брандове в света. Класацията е направена от изданието Forbes.

Интересното е, че оценката на японската марка е нараснала с 11% за една година. Сега Toyota е оценена на 42.1 млрд щатски долара. На второ място сред автомобилните марки е класирана марката BMW, а тройката се допълва от Mercedes-Benz.

В общия рейтинг от 100 марки попадат 12 автомобилни компании. Последната 12 позиция в престижната класация се заема от Volkswagen, като за една година стойността на VW е паднала с 5%.
Ето и 12-те автомобилни марки, попаднали в топ 100 на списанието Forbes.​* Първата цифра показва позицията сред авто брандовете, а числото в скобите - позицията в общата класация. След марката е показана стойността в милиарди долари, а последната цифра показва динамиката спрямо миналата година.

Иначе, първото място в класацията се заема от компанията Apple, която е следвана плътно по петите от Google. Третата позиция е за Microsoft. Най-голям ръст пък бележат Facebook (+44%) и Netflix (+31%). Най-много се е обезценила IBM (-17%).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    3 4 Отговор
    Тойота по скъпа от Мерцедес.........
  • 2 Гост

    0 2 Отговор
    Това са масовите боклуци,които продават на кило..... За жалост немските ваг.ни направиха и Порше масов бранд,а имаше едни времена,в които Порше си беше редом до Ферари!Х..дай марка ли е!? Корейски кенеф за масовия клиент,който след 5 години е за скрап!
  • 3 Роман Ценов

    4 2 Отговор
    Пълна лъжа .Както е написал бай Иван как Тойота и Бмв са по-скъпи от Мерцедес.

    Коментиран от #4

  • 4 Росс

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Роман Ценов":

    Хора , вие не четете ли....тука пише това колко струва компанията със всичките си акции и т.н. Мн ясно че Тойота ще е пред мерцедес и бмв...та нали половин свят карат Тойота. Най-продаваната марка в света е.

    Коментиран от #5

  • 5

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Росс":

    Хората са в шок, за първи път чуват че Тойота е на скъпия автомобилен бранд, тука не се признават такива работи, знае се само Мерцедес-БМВ-Ауди....

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Роман Ценов

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от " ":

    Така е.
  • 7 hellmaker

    0 0 Отговор
    Какво толкова се чудите... тази класация почти не се променя през последните няколко години- Тойота,Мерцедес и БМВ са неизменната троица на върха и ПОСТОЯННО си разменят местата. И още нещо- тази класация се прави на 3 или 4 месеца! Не годишно.
  • 8 hellmaker

    1 0 Отговор
    Какво толкова се чудите... тази класация почти не се променя през последните няколко години- Тойота,Мерцедес и БМВ са неизменната троица на върха и ПОСТОЯННО си разменят местата. И още нещо- тази класация се прави на 3 или 4 месеца! Не годишно.

    Коментиран от #11

  • 9 Мирката

    1 2 Отговор
    и кво толко се палите Toyota е марка за хора които знаят кво искат не е за не орентирани фенчета на разни марки дето са наляли много пара от мерак в нещо а всъщност нямат нищо и злобеят от факта че хората които карат Toyota имат нещо

    Коментиран от #13

  • 10 Кобрата

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от " ":

    Така е! Mercedes, BMW, Audi и Porsche са най-добрите
    Няма какво да се лъжем, това е истината. Ако ще да ги слагат на последно място в класацията, който разбира, пак на тях ще се спира

    Коментиран от #17

  • 11 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "hellmaker":

    Ако се съди по цифрите при последната класация Троицата е била Тойота,БМВ,Хонда.

    Коментиран от #12

  • 12 Тривелий

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Точно така, прави впечатление, че Тойота е дръпнала здраво напред, докато Mercedes, BMW и Honda са с почти изравнени стойности.
  • 13 Трифонов

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мирката":

    Е, разбира се, ако тези... "знаещи какво искат" някога изпитат съмнение в "чудовищата, които карат", винаги биха могли да си лепнат тая класация на предното стъкло и гордо да подвикнат: "Е-е-еѝ, хора-а-а, я вижте тук к'во пише-е-е... не го гледайте т'ва, дето го карам, че прилича на плевня с колела... четете, четете-е-е... това е най-яката кола-а-а!!!"
  • 14 ще ви клецам

    0 0 Отговор
    Е поне емблемата на Мерцедес е най яка...огън, въздух и земя

    Коментиран от #15

  • 15 Е те това е

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "ще ви клецам":

    Огън и земя в купето, а другото въздух под налягане

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 нагазаки

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кобрата":

    Кобра много хапиш Ако ти падне някоя Тойота ми я дай на мене Дядо Хаджия не е махнаджия