8 Януари, 2005 09:33 818 0

Минало незабравимо!

  • chevrolet-
  • hhr-
  • chevrolet hhr

През тази седмица светът на практичните, но едновремнно с това стилни автомобили, се обогати с още един представител. Возилото е дело на гиганта Chevrolet и носи краткото название HHR. Зад безличното на пръв поглед име обаче се крие истински “брилянт” в класа на компактните ванове, чийто дебют се състоя на започналото автомобилно изложение в Лос Анджелис (7-16 януари).

Новото Chevy е създадено на базата на модела Cobalt и е издържано изцяло в

ретро-стил

който познавачите биха оценили по достойнство. Силно впечатление при четириколесното предизвиква “изпъкналият” преден капак, който недвусмислено кореспондира с култовия модел на Chevrolet - Suburban, намерил толкова много почитатели през далечната 1949 година.

Други характерни белези, присъщи на новия Chevrolet HHR, са масивните изпъкнали калници, които допълнително подчертават колоритната осанка на американския атлет. Не по-малко внушително изглеждат и шестнадесетцоловите (по избор биха могли да бъдат монтирани и седемнадесетцолови) джанти, изработени от алуминий, които освен предизвиквания визуален ефект, гарантират и сигурно и стабилно поведение на возилото на пътя.

Не бива да се съмнявате, че ще имате нужда от “солидна” позиция по време на пътуване, тъй като американецът обещава приятни мигове, гарнирани с добро ускорение и прилична максимална скорост. Гаранция за последното е монтираният от конструкторите 2.4-литров бензинов двигател, който разполага със значителен потенциал. Осигуряваната от него мощност е 140 к.с., а пиковата стойност на въртящия момент от 207 Нм се достига при 4 000 об./мин.

За онези клиенти, които търсят още по-завладяващи изживявания на пътя, компанията-производител предвижда възможността за “екипировка” и с по-мощен агрегат. Последният също е бензинов, като работният му обем е 2.4 литра. Моторът мобилизира при необходимост 170 к.с., а максималният въртящ момент от 235 Нм се достига при 4 400 об./мин. В оборудването място намира и петстепенна механична трансмисия. При желание от страна на клиента обаче и, разбира се, срещу съответното доплащане, веднага бихте могли да се сдобиете с шестстепенна автоматична скоростна кутия. По отношение на

интериора

също не би следвало да има забележки. Качеството на използваните материали е повече от задоволително, а функционалността е на изключително високо равнище. Салонът, предлагащ комфорт и удобство за петима пасажери, позволява най-различни конфигурации, така че максимално да съответства на нуждите на притежателя на Chevrolet HHR. Преносът на багаж и обемисти товари също не би следвало да е проблем, тъй като дългото 4 470 мм возило при необходимост “осигурява” товарен отсек с обем 1 787 литра.

Доста сериозен е и списъкът с екстрите, включени в базовото оборудване на автомобила. Към него например спадат MP3-Player, електрически регулируеми седалки, допълнителни фарове при мъгла, кожен волан, а също така и подгряване на седалките. Монтирането на ABS и тракшън-контрол обаче ще ви струва няколкостотин долара допълнително.

Станислав Гавазов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА