Last news in Fakti

14 Октомври, 2006 14:21 2 081 1

Френски културист

  • renault-
  • koleos-
  • renault koleos

От години насам френските автомобилни концерни използват Парижкото моторшоу, за да покажат характер и да натрият носовете на конкуренцията. Изключение не беше направено и този път, като един от екземплярите, който упорито привличаше погледите на посетителите бе студията Koleos, “родена” след упорит съвместен труд между инженерите в Renault Europe и дизайнерския център Renault Samsung Motors, базиран в Южна Корея. Шикозният концепткар въплъщава в себе си визията на концерна за това как би следвало да изглежда един автомобил с повишена проходимост в обозримо бъдеще.

Иначе под предния капак на четириколесното е монтиран двигател с подобаваща мощност и солидни качества. В случая Renault Koleos се “сдобил” с дизелово “сърце”, чийто работен обем е 2.0 литра, а осигуряваната от него мощност е 180 к.с. В оборудването присъства и филтър за твърди частици. Тягата пък се предава до двете оси посредством иновативна шестстепенна секвенциална предавателна кутия. Благодарение на специален електронно регулируем активен съединител, по време на движение водачът може да избира между перманентно задвижване на четирите колела или тягата да се доставя само на предната ос.

Що се отнася до окачването, то галите твърдят, че то отчита абсолютно всички повели в жанра на безкомпромисните всъдеходи и не би следвало да има терен, който да затрудни Koleos. Освен това високопроходимото возило е оборудвано с цял куп системи, облекчаващи живота на неговия собственик. В екипировката на културиста присъстват антиблокираща система (ABS), спирачен асистент, електронностабилизираща система (ESP), както и специални функции и режими на движение при спускане и изкачване в планински местности.

По отношение на дизайна е видно, че специалистите са се стремили да придадат на своя любимец максимално изчистена и динамична форма на каросерията, която да изглежда съвременно и освен това да внушава нужната доза респект. Сиво-синият цвят, с който е “украсен” френският покорител на трудни терени също допринася за тежкарското му излъчване. Високите технологии присъстват и при направата на предните светлини, които са изцяло съставени от светодиоди. Масивните калници, освен че придават могъщо излъчване на Koleos, доста удобно побират и монтираните деветнадесетцолови алуминиеви джанти. Свиреп нрав разкрива и двойният хромиран ауспух, интегриран в задната броня. Двестамилиметровият клиренс и специалната защитна кора, покриваща детайлите, разположени под пода на автомобила, не оставят никакво съмнение за предназначението на Renault Koleos. Двойноделимата задна врата осигурява безпроблемен достъп до товарния отсек дори при паркиране на малко пространство в натоварените градски зони. При пътуване на открито пък долната част на задната врата се превръща в удобно място за седене на двама души...

Достъпът до салона на Koleos също е приятен и лесен. При отваряне на вратите, стъпенките, изработени от алуминий, удобно се завъртат и снижават надолу, за да предложат максимално удобство на водача и неговите спътници. Иначе интериорът е повече от стилен. Издържан е в два цвята, а покритите с фина естествена кожа четири единични седалки излъчват комфорт и ергономичност. Съчетанието между аналогови и дигитални изображения също допринасят за колоритното излъчване на салона при Renault Koleos.

Засега не се предвижда внедряването на студията в серийно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VaCo

    3 0 Отговор
    tova e super