Last news in Fakti

14 Октомври, 2006 14:27 2 711 2

Младежки лудории

  • skoda-
  • joyster-
  • skoda joyster

Във френската столица чешкият автомобилен производител, който е част от гиганата VAG, показа класа, представяйки студийната разработка, носеща забавното название Joyster. Возилото с три врати е ориентирано именно към най-младата във възрастово отношение потребителска група, което може би само по себе си е достатъчно добро обяснение, защо чешко-германският автомобил залага най-вече на ултрамодерни комуникационни и развлекателни системи. Не без значение е и фактът, че мениджмънтът на компанията обещава серийно производство в обозримо бъдеще и изключително умерени цени, които да превърнат четириколесното в достижима цел за хората под 30 години.

Joyster трябва да убеди клиентите, които очакват преди всичко адреналин от своя автомобил, че има начин това им желание да се съчетае с функционалността и удобството. В резултат на това конструкторите създават концепткар с компактни външни габарити, много свободно пространство в салона, и интериор, който с лекота би могъл да претърпи различни вариации, така че в максимална степен да отговори на моментните потребности на собственика, независимо дали става въпрос за превоз на пътници или товари. Впечатление прави и елегантният и хармоничен екстериор, който според анализаторите, посетили изложението в Париж, доста наподобява излъчването на студията на Volkswagen - Scirocco Concept. Иначе най-характерният в дизайнерско отношение елемент при Skoda Joyster е специфичната и издължена вертикално хромирана радиаторна решетка, която внушава мощ, агресия и подчертана спортна динамика.

Без съмнение обаче истинската атракция при Joyster настъпва, след като попаднете в гостоприемния интериор, откъдето ви “дебнат” най-новите достижения в областта на техниката. Освен тях погледът хващат четирите самостоятелни анатомични седалки, които обещават удобно и комфортно пътуване. Под предните подлакътници пък със задоволство констатирате наличието на няколко наистина удобни отделения, предназначени за съхравянето на mp3-player или лаптоп... Предвидена и специална “кутия” за видеокамера и цифров фотоапарат. Доста добро хрумване е това, че значителна част от покрива на автомобила е изработен от стъкло, което се грижи за светлата и приятна атмосфера в салона. Ако и това обаче не е в състояние да отговори на типично по младежки емоционалния ви характер, то тогава спокойно можете да пристъпите към функцията за настройка на осветлението във вътрешността на четириколесното. Конструкторите са предвидили няколко възможности, както по отношение на цвета, така и на яркостта и интензитета на светлината, за да бъде задоволен всеки каприз.

Особено впечатляваща е идеята, Joyster да се продава с лаптоп от последно поколение, който по принцип се разполага на средната конзола и би могъл да служи за всичко - от подаване на инфорамция от навигационната система, през теглене на данни от Интернет, до прослушването на mp3. Хубавото е, че преносимият компютър с лекота се изважда от конзолата и би могъл да служи по време на лекциите в университета, на закуска в кафенето или на поляната по време на пикник.Към настоящия момент от компанията-производител не се ангажират с конкретна прогноза, относно влизането на Skoda Joyster в серийно производство, но повече от сигурно е, че подобен план се обмисля съвършено сериозно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefan

    6 0 Отговор
    Porednata strahotna SKODA samo 4e ot VW nqma da pozvolqt da se proizvezda zaradi vytre6na konkurenciq.Jalko.
  • 2 Илия

    8 0 Отговор
    Голяма конкуренция ще е на Голф! А и е по-красива.