Last news in Fakti

30 Септември, 2006 15:47 1 837 0

Германска офанзивa

  • ford-
  • mondeo-
  • mondeo 2007

Световният дебют на изцяло новия Mondeo ще бъде по време на автосалона в Париж от 30 септември до 15 октомври 2006 г., а пазарното му представяне предстои през второто тримесечие на 2007 г.

От пръв поглед се разбира, че новият Mondeo е сред фаворитите от семейство Ford. Автомобилът извежда “кинетичния дизайн” на марката на по-високо равнище. Свидетелство за последното поднасят динамичните линии и триизмерна визия на предницата, масивните рамене, дръзките арки на калниците, плавно издигащата се странична линия, както и отличителното повдигнато скосяване на линията на стъклата при задните колонки.

По пропорции предницата на модела прилича изключително на предсатвената във Франкфурт през 2005 година концептуална разработка Iosis. Голямата горна и обърнатата долна трапецовидна решетка, открояващите се предни светлини и ниско разположените фарове за мъгла са ключови дизайнерски елементи, допринасящи за строгата индивидуалност на автомобила. “Мускулестото” му излъчване е подсилено от страничната линия, достигаща високо в задната част на колата. Тя е причината и за дизайна на прозорците, даващ усещането за устрем и непрекъснато движение. Открояващите се задни светлини допълват цялостното внушение за високата класа на модела.

Спецификата на “кинетичния дизайн” е пренесена и в интериора, изпълнен от висококачествени материали. Тук “динамичността” е загатната чрез ниския профил на инструменталния панел, по-широкото вътрешно пространство при предните седалки и по-високото, и ергономично разположение на лоста за скоростите.

Специално внимание е отделено и на елементите в оформлението, допълнени от нова генерация информиращи системи и най-съвременен интерфейс човек-машина. Използването им е лесно и интуитивно за шофьора, а управлението им е от волана, както при Galaxy и S-MAX. Нов елемент е и централният LCD пълноцветен дисплей, разположен между основните аналогови инструменти пред водача. Задното пространство за главата и краката на пътниците също е увеличено.Новите технологии, комбинирани с високо качество на управление, също присъстват във визитната картичка на поредното поколение Mondeo на Ford. Автомобилът заимства много от съвременните иновации на Ford S-MAX и Galaxy, като представя и някои уникални технологични решения. Екипът на Ford е направил всичко възможно, за да гарантира на Mondeo отново една от най-добрите позиции в CD-сегмента. Качеството му на управление, завладяващата му динамика, издръжливостта и поддръжката му са завидни и целят лидерството в класа.

Широка гама утвърдени и икономични двигатели ще са “сърцето” на Mondeo - доказалият се 2.0-литров Duratorq TDCi, агресивният 2.5-литров Duratec, познат от S-MAX, ефективният 1.6-литров Duratec и 1.8-литровият Duratorq TDCi.

Пълната информация за модификациите и техническите спецификации на Mondeo 2007 ще е на разположение в началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА