Last news in Fakti

30 Август, 2016 10:31 161 203 23

Най-абсурдните глоби от спийд камери

  • спийд камери-
  • скорост-
  • автомобили-
  • грешки
Най-абсурдните глоби от спийд камери - 1

Независимо от факта, че нарушенията, заснети с т.нар. спийд камери, трябва щателно да се проверяват от компетентни лица и чак тогава да се налагат глоби, много често по света се получават меко казано куриозни наказания.

В резултат на тези нереални нарушения на водачите им се налага да губят доста време и нерви за обжалване, а в много от случаите са принудени да си платят за несъществуващите нарушения. Няколкото случая, за които ще ви разкажем сега, са от Русия, което обаче не означава, че подобни абсурди не се случват и у нас.

Първата жертва е водач на Honda CR-V, който получава глоба от камера, засякла сянката на колата. Историята получава широка гласност в руските медии, вследствие на което от руския КАТ бързо признават грешката си и отменят наказателното постановление.

Най-абсурдните глоби от спийд камери

Още една куриозна глоба, за която ви разказвахме, предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Става дума за жител на Уляновск, който получава глоба от камера за превишена скорост. Проблемът е, че той управлява бус ГАЗель, а отчетената от камерата скорост е 233 км/ч, което на практика няма как да се случи.

Най-абсурдните глоби от спийд камери

Според спийд камерите по-бързо от гореспоменатия ГАЗель се оказва едно старичко Daewoo Nexia, собственикът на което получава глоба за превишена скорост. Любопитен отново е резултатът от камерата, който показва 269 км/ч.

Най-абсурдните глоби от спийд камери

Съмнителна изглежда и глобата на водач на Land Rover, който е убеден, че не е нарушил правилата за движение по пътищата. Органите на реда дълго отказват да уважат жалбата му, но в крайна сметка се оказва, че камерата е засякла бързо преминаващ мотоциклет. И понеже двуколесното превозно средство е без регистрационен номер отпред, електрониката фиксира табелата на Lan Rover-а.

Най-абсурдните глоби от спийд камери

Още един абсурд, за който сме ви информирали, е глоба за водача на автомобил, качен на репатрираща платформа. Хубавото е, че на снимката това се вижда много ясно и от пътната полиция бързо отменят глобата, наложена първоначално на собственика на повредения Hyundai.

Най-абсурдните глоби от спийд камери

Камерата, засякла сянката на CR-V-то, прави още един сериозен гаф. Още един водач се жалва от нея заради неправилно отчетена глоба. Този път електрониката решава, че автомобилът от снимката се движи в аварийната лента, а водачът твърди, че е спрял там заради повреда. Собственикът изпратил жалба до руския КАТ със снимки от ремонта, който е извършил, но до този момент няма отговор.

Най-абсурдните глоби от спийд камери


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бахви

    29 3 Отговор
    Руския КАТ се казва ДПС.Какво се дърпате да го напишете.В Русия няма КАТ.

    Коментиран от #20, #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Румен Янев

    72 6 Отговор
    Ха стига с тази американизация де ! Имаме си КАМЕРИ ЗА СКОРОСТ а не SPEEDCAM !!! Още малко и ще започнете вместо водачи да ни наричате драйвъри ...
  • 4 гост

    10 6 Отговор
    Какво да кажем, ченгетата навсякъде са си ченгета, без значение от точното им наименование. И особено в държави като Русия и бившия соц. блок често се случват подобни абсурди.
  • 5 123

    26 5 Отговор
    И като сме в ЕС трябва да си сменяме езика ли бе? Да бяхте написали наистина вместо водач- драйвър....
  • 6 Гост

    10 3 Отговор
    "Няколкото случая, за които ще ви разкажем сега, са от Русия, което обаче не означава, че подобни абсурди не се случват и у нас."
    Ето с това авторчето показва, че за анархията и пълния хаос при шофирането у нас, вина имат и журналята!!!
    Значи да премахнем всички камери и да се трепем на воля, защото у у нас имало подобни абсурди, така ли г-н автор? Само, че празнодумствата и лъжите направиха България като Русия - олигархистично-анархистична територия населявана от озлобени антидържавни камикадзета, които избиват комплекси на пътя!
    Да не мислиш, че в Германия камерите не правят подобни грешки или, че там слагат знак за камера за скорост? Нас ни оправя само диктатура!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Чабук комшу на апим

    18 5 Отговор
    Аз като съм десетилетие в Чехия да популяризирам чешките наименования ли? Смешни са ми поамериканизираните с техните бекярд, суиминг, дринк и т.н., още повече научили един език както трябва. А какво правим тези, които владеем няколко езика и не се хвалим с един кирлив английски?!

    Между другото, "шофьор" на чешки е "ржидич", "транспорт" е "доправа", "шосе" е "силнице", а "магистрала" - "далнице". Къде е "драйвър", къде е "ржидич"! На немски пък "шофьор" е "фюрър", а "шофьорска книжка" - "фюрършайн".

    Българският език има статута на официален в рамките на ЕС. Като искат някои от вас, дайте да го сменим, за предпочитане с немски, руски или чешки, че Великобритания се отцепи, пък и английският ме дразни. Може и турски, че турците май-май ще вземат безвизов режим с Европа, а България си е турска колония и след година-две като ни почнат с едно яко заселване на българска територия, ще видите едно "комшу". И сега в Кърджали е като в друга държава, а като се настанят масово с милион недвижими имота и турски бизнес тук, ще разберете откъде изгрява слънцето.

    Коментиран от #9

  • 8 Хикса

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ей трол, препоръчвам да смениш хапчетата. Статията е любопитна и интересна.

    Коментиран от #13

  • 9 Николай Маринов

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Чабук комшу на апим ":

    всезнайкоооооо
    шофьор на немски се пише FAHRER-фарър
  • 10 Роман Ценов

    1 2 Отговор
    Хубава статия! До сега това е една от най-добрите статии.
  • 11 Eitukaeiteimalko

    4 4 Отговор
    Ти първо научи езика добре и след това давай уроци. Например Führer е Хитлер :D означава водач и се чете фюра , шофьор е Fahrer . Почти не се похвали че говориш много езици . По-добре 1 ама както трябва ;)
  • 12 Alexander

    2 5 Отговор
    Малко "Старичкото Деу Нексия" де произвежда до ден днешен в Узбекистан. Кадет произведен 2016-та с всички екстри за един съвременен автомобил. Цените почват от 7000$. Не се внасят за ЕС познайте защо.
    Специално на снимката е фейслифта от 2008-ма насам. Мисля че е доста по-новичко от повечето изхвърлени новички вносчета които търкаляме.
  • 13 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хикса":

    Трол е баща ти, че те е направил толкова безмозъчен!
    За хапчета тръгнал да пише, а малкото му мозъче не може да проумее, че карайки като джигит, "най-великото" нещо, което може да сътвори, е поредния некролог на някой стълб!
    Но няма по-страшно нещо от безмозъчен кроманьонец, който мисли, че света му принадлежи!
  • 14 Някой

    6 4 Отговор
    Само да вметна,че на немски шофьор не е нито фюрер нито фарър. Правилно колегата е написал на немски Fahrer, но се чете фаарер, а-то е с малко по-удължено изказване. Но не мисля,че това е основния проблем нали. Проблема е, че в страната ни по пътищата е пълно с джигити,за които не важат закони и такива които сядат зад волана без да имат книжка,че даже не знаят да си напишат и името. От делно от това са и полицейските своеволия. Има и още много неща, но със седене пред компютрите и мрънкане нищо няма да се промени. Ако всеки съвестно си гледаше работата може би нещата щяха да са по-добри за всички.
  • 15 Чабук комшу на апим

    2 8 Отговор
    Всезнайковци сте вие, защото "фарър" е човек, който пътува, не задължително шофира. "Фюрър" като не е правилно, защо "шофьорска книжка" е "фюрършайн", а не "фарършайн, а, гении? "Р"-то в думата почти не се чува, но това не значи, че го няма! И в английският, който е от германската езикова група, е така - не се чува, ама го има.

    А за този, който си въобразява, че фюрър е само Хитлер - отвори обявите за работа и ще видиш много фюръри и лайтери, защото думата си е съвсем редовна за употреба и немците си я употребяват ли, употребяват...

    https://de.wikipedia.org/wiki/Fahrzeugf%C3%BChrer
    Някои от вас са чули-недочули, но вече споменават "по-добре един, ама както трябва". Е, кое му е както трябва?!
  • 16 Azneznam

    1 9 Отговор
    Николай Маринов, правилно си го написал,но не си написал правилно как се чете!
  • 17 S_line

    0 12 Отговор
    Minah 200 km kolko ste mi doyde globata
  • 18 Прости

    4 5 Отговор
    Хората статия за абсурдите на техниката пишат. Взеха тука че чак езика смениха... Стига с тия джигити, тях живота ги оправя ако доживеят. Жалкото е че заради такива абсурди, тук в българия остават хора без книжки, които дори нямат еина. Как се храни семейство някой от смело коментиращите за по-строги закони ? Сами си го търсите докато и вас някой ден не ви удари под кръста ! После плачкате...
  • 19 Жоро

    4 0 Отговор
    Вие циганин в учебна кола виждали ли сте някога ...
  • 20 Жоро

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бахви":

    А на архаичен руски кат значи палач! А техният КАТ не е ли ГАИ?
  • 21 Жоро

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бахви":

    А на архаичен руски кат значи палач! А техният КАТ не е ли ГАИ?
  • 22 Кракра

    1 0 Отговор
    Това как камерата снимала сянката на колата вмето самата кола не го разбрах.
    Сянката се движи със скоростта на самия автомобил. Няма как колата да се движи примерно със 100 км/ч, а сянката със 150 км/ч.
  • 23 Заимов

    0 0 Отговор
    Ако добре си видял снимката не си разбрал че сянката на автомобила се намира в аварийната лента !