Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 22:30 8 719 18

Една легенда и внучето ѝ - Toyota AE86 и GT86

  • toyota-
  • ae86-
  • gt86

През 80-те години на миналия век се раждат много култови автомобили, които променят историята. Европейските представители са дълбоко познати на мнозина от нас, но тук става въпрос за един японски - Toyota AE86. Той е създаден с цел да достави удоволствие от шофирането на широката публика и наистина успява да го направи и то по тъкав начин, че оставя огромен белег върху милиони фенове по света. Белег, който се пренася през поколенията и това великолепно видео на Petrolicious ще разкаже за него. Автомобилът толкова запалва собственикът си - Рон, че той решава да се снабди и с наследника на легендата - GT86, който за добро или лошо преминава от редови към боксеров двигател, но успява да запази усещането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 29 Отговор
    Две абни бракми ;/
  • 2 шшшшт "Гост"

    19 5 Отговор
    ходи някъде да гостуваш и по тихо

    Коментиран от #4, #5

  • 3 дискретен герой

    10 3 Отговор
    AE86 е в пъти по-мъжка кола от GT86
  • 4 Гост

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "шшшшт "Гост"":

    Само да позволят свиждане и ще ти дойда на гости в психо диспансера споко .
  • 5 пост

    0 11 Отговор

    До коментар #2 от "шшшшт "Гост"":

    Все с ми едни кенефИ категория Ферари
  • 6 Д.^^^

    12 1 Отговор
    Все коментари на "разбирачи"... :)
  • 7 Киро

    7 1 Отговор
    GT86 всъщност е Subaru BRZ, с табела Тойота.
  • 8 ВФЕ

    1 15 Отговор
    Два кофтора!
  • 9 belo

    4 3 Отговор
    eight-six legend ako nqkoi e gledal initial d znae
  • 10 onq s konq

    3 16 Отговор
    Беенвето отсекъде е по убаво
  • 11 Не стават за нищо

    3 9 Отговор
    Тойота като се напънат на сътворят нещо по-различно от масовото им производство винаги е много смешно. Да заваряват консервите на конвейра и да не се правят на много спортна марка..
  • 12 Къньо

    2 8 Отговор
    Тая тойотка прилича на детска количка!
  • 13 Колко прост народ

    16 0 Отговор
    Няма толкова глупави хора. Правят се на разбирачи, плюят нещо което им е непонятно. Намесват други марки само и само да си знаят тяхното. Само в България се делим на Левски/Цска при всичко дори при автомобилите. Толкова сте жалки че чак е смешно. Жалки малки злобни хорица, които никога няма да притежават или дори покарат по-добър спортен автомобил ама иначе хулят....
    Коплексирани пубертети.
  • 14 Ото

    9 1 Отговор
    Аз съм си фен немските коли. Сегашните ми са немски и съм си доволен. Но като по-малък един познат, доста по-голям от мен имаше АЕ 86. Беше много измъчена колата. Просто така си я купи. Искаше да я посъживи и наля някой лев в нея. Зимата палеше с 300 зора. Мине не мине ми я даваше за по 3-4 дни да се возя. Наистина прекрасна кола. Имаше душа. Със страхотно пътно поведение. Само човек, който не е покарал такава кола може да дава негативни коментари за нея. За ГТ 86 не мога да кажа нищо, лично не съм карал такава. Но имам приятел, който не казва добри неща за нея.
  • 15 Капитана

    8 0 Отговор
    Не плюйте по Тойотите,те са във пъти по издържливи и надеждни от немските автомобили.Това го пиша от личен опит сменил съм доста немски возила Ауди,БМВ и Мерцедес всичките са били от топ моделите на марките и като години са били модели от 2009 г. нагоре.Хиляди проблеми със електроники,климатроници,ДПФ филтри,нагари по колектори и т.н говоря за дизелите имал съм и бензинови версий на въпросните марки при тях дефектите са по малко.На синът ми взех чисто нов Авесис бензинов мотор модел 2013г.В момента колата е на около 170000 км. не е създавала никакви проблеми,в сервиз влиза за обичайните технически обслужвания,докато при немските не е така.От немските имах чисто ново Ауди А4/В8 модел 2010 г. бензинов мотор 2.0тфси страшен масларник ,мотора гори масло като за световно,вървяха някакви сервизни акций за смяна на бутала със сегменти на двигателите на въпросните Аудита и това е нова кола която нямаше и пробег 50000 км.така че не ми ги хвалете немските дараци.Хубавото на немските коли е,че после винаги бързо ги продавам,защото има търсене на пазара за тях но купувачите им не са запознати в детайли с проблемите им и се оказва че са бездънни ями за пари.
  • 16 АЕ86

    4 0 Отговор
    Това са коли които изначално са проектирани като спортни:
    Това че GT86 притежава страхотно шаси.
    АЕ86 става легенда макар и само със 130кс, става един от най-тунингованите и състезавани автомобили в историята. watch?v=EjNzYzBGcf0

    сравнение на AE86 с gt86:
    https://youtu.be/UfJEmTLn-7Q?t=70
  • 17 дддддд

    0 2 Отговор
    От един боклук на друг
  • 18 гоооошу сус трошу

    1 0 Отговор
    Само че докато някои немски котръч направи пробега на тоиота ще гори 5/100 ама масло