Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 14:22, обновена 22 Февруари, 2017 14:30 66 658 9

Най-безумните пътни закони в света

  • закон-
  • правила-
  • куриози
Най-безумните пътни закони в света - 1

Българинът обича да се оплаква от всичко и правилата за движение по пътищата не правят изключение. Оказва се обаче, че родните закони са едни от най-премерените в света. Автомобилистите в някои страни си имат грижи, за каквито тук никой не би се сетил.

Най-безумните пътни закони в света

Във Великобритания, например, имате право да ходите по малка нужда край пътя, но само в зоната около задното колело на автомобила. При това дясната ръка задължително трябва да докосва каросерията.

Най-безумните пътни закони в света

В Германия пък подлежите на глоба ако ви свърши горивото. Спирането на немските аутобани е абсолютно забранено. Изключение се прави само в случаи с непредвидими обстоятелства, към които празният резервоар не спада. За сметка на това шофирането гол е напълно законно.

Най-безумните пътни закони в света

Ако сте жена в американския щат Кънектикът, спокойно можете да карате по бански, но само ако имате под ръка оръжие. Законодателите явно са преценили, че апетитните форми могат да предизвикат нездравия интерес на зложелатели и дамите трябва да са подготвени за самозащита.

Най-безумните пътни закони в света

Испанците нямат много вяра на очилати шофьори. Ето защо ако управлявате кола с очила, трябва задължително да носите резервен чифт със себе си.

Най-безумните пътни закони в света

В Кипър ще отнесете глоба от €85 ако ядете зад волана. В нарушител ви превръща дори една глътка вода по време на шофиране.

Най-безумните пътни закони в света

По света не липсват и правила, които регламентират поведението на пътниците. В Япония, например, ще отнесете глоба ако се качите в колата на пиян водач.

Най-безумните пътни закони в света

Най-плътна концентрация на куриозни пътни правила все пак има в Щатите. В Алабама е забранено шофирането със завързани очи. Интересно как ли се е появило това правило?

Най-безумните пътни закони в света

В Тенеси е забранено да се стреля по животни от прозореца на колата. Изключение се прави само за... китове. Морските бозайници могат да се чувстват в пълна безопасност в сърцето на континентална Америка.

Най-безумните пътни закони в света

Ако се наложи да карате нощем по извънградски път в Пенсилвания, местните закони ви задължават да изстрелвате сигнала ракета след всяка измината миля. Идеята е да се убедите, че по трасето няма изгубени крави или друг добитък.

Най-безумните пътни закони в света

На китната ул. "Лейк" в Минеаполис, щата Минесота, е забранено да се карат червени коли. Както и с повечето идиотски правила обаче, и това съществува само на книга и не се спазва.

Най-безумните пътни закони в света

Киселата физиономия и мръщенето изобщо не са препоръчителни ако ви съставят акт в Ню Джърси. Дори глобата да е несправедлива, трябва да останете приветливи, за да не отнесете още една.

Най-безумните пътни закони в света

Радетелите за равноправие между половете надали ще се чувстват комфортно зад волана в Мемфис и Ню Орлиънс. По закон там по-добрата половина от човечеството има право да управлява кола само ако пред нея върви мъж, който размахва червено знаме за предупреждение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джими

    45 4 Отговор
    хаха, местя се в мемфис...оххххх, заболя ме корема от смях. не били чак толкоз тъпи хамериканците
  • 2 Нафарфорий

    41 2 Отговор
    Тоя закон за банските ми хареса. и в европа трябва да го приловижим и няма да остане нито един чалмар! Да живее републиканската партия!!!!!!!!!!!
  • 3 Нафарфорий

    24 5 Отговор
    У КИПЪРСКО БИЛО ЗАБРАНЕНО ЯДЕНЕТО ЗАД ВОЛАНА. А ЗА ПЪРДЕНЕ КОЛКО Е ГЛОБАТА?
  • 4 Име (Като гост)

    15 1 Отговор
    Законът в Ню Орлиънс ми хареса👌. Значи в България можем да караме с завързани очи 😂😂😂
  • 5 DGI

    22 2 Отговор
    Имал съм интересна случка в Уисконсин - карам колело на пътя, при залез слънце без светлини. Видя ме полицай, до като се кача на тротоара и обърна и ме спря - проверка къде съм бил, къде отивам, къде живея, не трябвало да карам без светлини и само на тротоара. Каза ми, че ще ме държи под око до като се прибера - 4 пъти в рамките на 30 минути мина покрай за мен да ме наглежда. Прави са си хората.

    Коментиран от #6

  • 6 Чичу Ади

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "DGI":

    Да не си работил в увеселитен парк?
  • 7 гощо

    30 3 Отговор
    Това с знаменцето ми хареса!!!! Трееее да се прилага и тука,че мацките зад волана.....
  • 8 xxx

    3 2 Отговор
    Нищо абсурдно не виждам в повечето изисквани, някой дори ги има и в България. Например това за яденето зад волана и пиенето на вода до като се шофира, важи и за тук. За качването в колата на пиян водач тук също се наказва с глоба, за пътника. Май някой не знае законите в страната си а тръгнал на другите да търси кусури който са решили да вкарат прости правила за безопасност на гражданите си при различни условия.
  • 9 Гост

    5 1 Отговор
    Българина мрази правила и закони и за това на повечето хора, които прочетат статията, не е им харесва.