Last news in Fakti

25 Май, 2007 15:05 897 0

Jaguar XK

  • jaguar-
  • jaguar xk-
  • arden

Напоследък автомобилите с разярена котка на предния капак все повече заприличват на конвенционални возила. Това се дължи на факта, че “британската перла” премина в ръцете на Ford, където се търси не толкова стил, неповторимост и елегантност, колкото снижаване на цените и повишаване на продажбите. За изчезващите мъже от типа “джентълмени”, предпочитащи истински Jaguar, все още се грижи едно туниг ателие, което възвръща изцяло красотата на тези автомобили, като ги прави единствени и неповторими. Фирмата за доработка е немска и се нарича Arden, а едно от последните є творения е на база XK.

Немците представят пълна програма за базовата версия XK. Основното е, че повишават работния обем на двигателя от 4.2- на 4.5-литра. Благодарение на това решение към мощността на серийния V-осмак са прибавени 60 к.с. Това става след монтиране на нов механичен компресор. След тази намеса Jaguar от Arden се превръща в най-бързата кола с котка на предния капак. Максималната скорост на доработения Jaguar е 295 км/ч. За да се подобрят ходовите характеристики, окачването също е преработено. Клиренсът е снижен с 30 мм, монтирани са специални спортни пружини, допълнителни стабилизиращи щанги и нови амортисьори.

Промененият външен вид доказва за пореден път безупречната репутация на Arden. Нови брони и прагове, впечатляващи въздухозаборници за охлаждане на спирачките и ефектен заден спойлер са само част от подобренията, които внасят немците от ателито Arden. Като завършек на супер динамичния облик на автомобила се явяват уникалните лети джанти Arden Sportline с гуми 255/35 R21 отпред и 295/30 R21 отзад. Ексклузивната промяна на салона се извършва в доста разновидности, като крайният интериорен вид зависи от предпочитанията на клиента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА