27 Март, 2017 10:39 37 958 17

23 хил. лв. обезщетение за дупка на пътя

  • инцидент-
  • дупка на пътя-
  • обезщетение-
  • компенсация

Британски собственик на Ferrari 458 осъди общината на малко английско градче на огромна компенсация заради повреди по колата, причинени от дупка на пътното платно. Скот Никлъс ще получи от управата на Ъфорд, графство Съфолк, обезщетение в размер на £10 000 (€11 553) заради дефект в асфалта, чието отстраняване би струвало само £53 (€62), съобщава The Mirror.

Автомобилът на 44-годишния Никлъс пострадал след удар в яма извън самото градче. Описът с щетите споменава изкривена джанта, повредено окачване и задействан еърбег, заради който "цъфнало" арматурното табло.

В съда британецът заявил, че нямало как да избегне дупката и се спасил от по-тежка катастрофа по чудо. Ремонтът на Ferrari-то, което Скот използвал като ежедневна кола, отнел цели три месеца.

Никлъс ще получи обезщетението си в рамките на две седмици. Мъжът обаче смята да дари цялата сума за благотворителност в полза на пострадали при подобни нещастни случаи. Размерът на компенсацията е рекорден за Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофьорът

    116 6 Отговор
    Тоя трябва да дойде в България да се научи да кара кола. Седнал да съди управата на някакво си провинциално градче. Ела в София и осъди Фандъкова поне за дупките тук а в провинцията трябва не джип ами БТР да карат хората. И винетки ще ни искан по 100 лева...Безаварийно шофиране на всички колеги!

    Коментиран от #4, #17

  • 2 Пътник

    33 2 Отговор
    Подкрепям
  • 3 хак

    54 1 Отговор
    Е този ако не е карък... Да улучи единствената дупка в цял Ъфорд, графство Съфолк...
  • 4 хайл

    37 9 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    И какво пак гласувахте за тея същите с пътищата и "евтините" винетки

    Коментиран от #7

  • 5 Пенчо

    19 5 Отговор
    Come in to Bulgaristan my son!
  • 6 акт

    55 4 Отговор
    Ако беше тук, щеше да получи акт от КАТ за шофиране несъобразено с пътните условия + сметка от Топкофикация, защото се е случило над главен топлопровод и е ползвал отопление !
    Така е в държавата на пожарникаря!
  • 7 Ал Купоне

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "хайл":

    А ти как разбра за кого е гласувал човека ? Дайте да се разберем, тук си говорим за коли, пътища и тем подобни работи ! Политика, изборите и проститутките се коментирът в други раздели !
  • 8 Кобрата

    13 13 Отговор
    Че те нашите коли през колко по-големи и дълбоки дупки минават и по не се чупят, а това Ferrari от една малка дупка се е разглобило...
    Да си вземе един Golf 2-ка и няма да има проблеми, ще може да си хлопка по дупките спокойно
  • 9 ИЗМАМА

    6 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Описът с щетите споменава изкривена джанта, повредено окачване и задействан еърбег, заради който "цъфнало" арматурното табло

    Сумата която е взел не би стигнала за ремонта на гореописаните щети !!! С 10000 паунда просто няма как да стане това ферари да се ремонтира с чисто нови части + труд в официален фирмен сервиз на марката !!! За сравнение само ще кажа ,че едно чисто ново табло на вектра Ц необорудвано закупено от официалния дилър на марката струва 3000 лева а камо ли за супер автомобил като ферари !!! 2800 ЛЕВА е цената на един еърбег нов пак за същия опел цени от дилъра !!!!

    Коментиран от #16

  • 10 Maloznaiko

    6 7 Отговор
    Izlezal picha ot seloto i rekul da dade gaschica pa vzel che naletel na nqkav trap ami ako karash vnimatelno i ne se izduvash nema da postradash pak tva che putnata mreja e losha si e drug vapros. Za da izkrivish djantata i da cufne airbega znachi ne si karal bavno ;)
  • 11 Борис

    13 0 Отговор
    Ако и при нас можехме да съдим общината за дупки,до сега милионер да съм станал.

    Коментиран от #15

  • 12 СССР

    9 11 Отговор
    КАКВА СМЕШНА КОЛА!

    АКО БЕШЕ С ВОЛГА НЯМАШЕ И ДА УСЕТИ ДУПКАТА!
  • 13 Пътешественик

    1 0 Отговор
    Точно се чудя на къде да поема с колата. Като отида на благословената дупка ще изкарам и за пътни и за нова кола, дори.
  • 14 Петко Напетов

    7 0 Отговор
    Британски собственик на Ferrari 458 Скот Никлъс по-добре да не идва в България с колата си, току виж го осъдили че причинил дупка в асфалта и трябва да заплати ремонта. У нас дупки на всеки метър, сантиметър и така до централния гробищен парк.
  • 15 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Борис":

    Всъщност става и тук, преди време един бус осъди община Дупница да му плати ремонта на буса, че беше се нахендрил в една 40 см дупка и буса беше за боклука
  • 16 каско

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ИЗМАМА":

    Ремонта е покрит от парите от застраховката , което не изключва търсене на допълнително обезщетение от общината . В Англия тези неща са нормални . Там за разлика от тук обезщетението от застраховка може да надхвърли стойността на колата , дори и за леки драскотини , ако имаш добро застрахователно досие . Ако това се беше случило в България , тоя можеше да заведе дело , но то щеше да се води срещу "неизвестен извършител" , а именно дупката ;)
  • 17 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    ВИНАТА Е В НАС
    ЧЕ ГИ ТЪРПИМ
    АЗ НЕ ПЛАЩАМ ВИНЕТКИ
    И НИЕ ТРЯБВА ДА СЪДИМ ОБЩИНИТЕ ЗА НЕКАЧЕСТВЕНИ ПЪТИЩА
    А НЕ ТУК ДА СЕ ИЗЯВЯВАМЕ
    КАТО ПИЕМ ДВЕ РАКИИ
    ВСЕКИ ЧАКА ДРУГИЯ ДА МУ СВЪРШИ РАБОТАТА И ПСУВА
    Е ДА АМА ТАКА НЕ СТАВА
    И ДА АЗ НЕ ГЛАСУВАХ ЗА БОЙКО САМО ЗАРАДИ
    ТЕЗИ НОВИ ЗАКОНИ ЗА ВИНЕТКИТЕ И ПО ТОЧНО
    ЗА ЛИЛЯНА ПАВЛОВА
    ЧЕ И ВЪВ ВАРНА МИ Е СЛОЖИХА ПУУУУУУУУУУУ