Last news in Fakti

28 Март, 2017 05:30 9 180 7

Skoda пуска още три кросоувъра

  • skoda-
  • kodiaq-
  • kodiaq coupe-
  • model q-
  • model k-
  • yeti
Skoda пуска още три кросоувъра - 1

Веднага след появата на хитовия нов кросоувър Kodiaq, чехите от Skoda подготвят пускането на още три автомобила с повишена проходимост. Сред тях ще е т.нар. всъдеходно купе, което ще се прави на базата на Kodiaq.

Проект Model Q пък ще е наследник на сегашната Skoda Yeti, като новата генерация ще запази досега познатото име на Снежния човек. Новото Yeti обаче ще е построено на MQB платформата и доста от решенията по него ще са заимствани от VW Tiguan.

Чехите готвят и още един кросоувър, който към момента е познат с вътрешнозаводското име Model K. За съжаление за този модел няма никаква официална информация, но най-вероятно той ще се прави на базата на Fabia.Skoda пуска още три кросоувъра

Така Kodiaq ще си остане флагман на всъдеходната гама, като чешката марка ще се сдобие и с купе на базата на Kodiaq, а Model Q и Model K, ще се позиционират по-ниско от Kodiaq и от Kodiaq Coupe.

Първоначалното новите кросоувъри ще се правят в Китай, в съвместното предприятие Shanghai-Volkswagen. Впоследствие обаче ръководството на марката планира продажбата на новите кросоувъри и на други пазари, включително и в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vag

    16 12 Отговор
    Аман от VAG - .ни!!!
  • 2 ВАГините sucks

    16 5 Отговор
    Правионо е да се каже VAG слага емблемата на Шкода на още три шасита/кросоувъра! Охарчили са се за нови фарчета и стопчета!
  • 3 123

    7 9 Отговор
    Аман от разбирачи, каращи вероятно някой Мерцедес или БМВ, грохнали от старост, или някоя отвратително пластмасова японска манерка. Всички големи производителя ползват общи платформи за да постигнат по-ниска цена. И безспорно последните години Шкода прави по-красиви и добри автомобили от концерна-майка. Това, че са на по-добри цени е допълнителен бонус.

    Коментиран от #5

  • 4 WCто

    6 4 Отговор
    WC ваген мейд ин Чайна
  • 5 ВАГините sucks

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Ползват, ама чак пет-шест-найсет марки на тях не слагат! Не слагат емблеми от Порше до СЕАТ на едни и същи шасита и двигатели. Фолксваген Груп го прави това от алчност, че дори като остарее шасито, пак го пускат с някоя друга марка! Поразгледай уикипедия да видиш в Китай какви фолксвагени има, от 90-те се произвеждат 20г. след края на живота им. В Европа ползват други марки заради имиджа. Да не говорим колко би трябвало да са евтини частите им, като имаш предвид в какви мащаби ги бълват. А по-лошото качество на Шкода и то ли е бонус?

    Коментиран от #6

  • 6 123

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "ВАГините sucks":

    Малко несвързано пишеш, та ми е трудно да ти отговоря.
    1. Явно само Фолксваген са алчни, докато другите са някакви благотворителни фондации, работещи за бедните и нуждаещите се.
    2. Като толкова ровиш в нета, виж последните години колко се консолидираха автопроизводителите.
    3. Това, че в Китай или Индия се продават стари модели е производно от факта, че като няма много изисквания, може да продадеш стар модел на ниската цена, която пазара иска.
    4. 99% от частите се доставят от външни доставчици - не си ги произвеждат сами - само асемблират. Явно в представата ти за автомобилен завод влиза Кремиковци, Стомана Перник и предприятие за полупроводници.
    5. Колко Шкоди кара, че да твърдиш, че е лошо качеството. Много интересно, как претенциозните англичани редовно определят Шкода в лидерите по цена-качество. И спрямо кое е по-лошо качеството - Тесла ли, Порше ли, Дачия ли?
  • 7 007

    2 0 Отговор
    Едно време имаше Сделано в СССР и Hergestellt in Deutschland... а сега всичко вече е Made in China.