19 Април, 2017 07:15 3 171 4

Блестящ Aston Martin DB5 отива на търг

  • aston martin-
  • db5

И днес пак сме на вълна английски класики свързани с филмовата поредица за Агент 007, но тук става въпрос за още по-култов автомобил в лицето на Aston Martin DB5. Откъдето и да го погледнем не можем да намерим детайл, който не ни харесва в този колос на автомобилостроенето излязъл във времена на пищност и липса на ограничения - началото на 60-те. Задачата на DB5 е била да се бори с многото вариации на Ferrari 250, които излизат тогава.

Този екземпляр от общо 1059 произведени с номер на шасито DB5/1406/4, дълго е бил собственост на Принц Садрудин Ага Кан и преседява в него общо 16 години, като преди две години бива купен от Hexagon Classics и претърпява пълна реставрация "до болтче". Интериора бива преоблечен в същата кожа с дългото име Connolly Leather Natural Hide, оригиналния цвят бива повторен и полиран до блясък, а и шестцилиндровия редови двигател е реновиран от Pugsley & Lewis.

Според мениджъра на Hexagon Classics това е един от най-добрите DB5-ци, които се продават в целия свят и според снимките сме напълно готови да му повярваме. За сега автомобилът е оценен на 799 995 паунда или малко над милион долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КоЙ

    3 8 Отговор
    Ги оценява те легени бре...номера на шасита, брой, не знам си какво...1 000 000 милион за курник със седалки от лада 5ца...
  • 2 Японеца

    3 3 Отговор
    Харизанов, в Шанхай тече изложение, напъни се малко!
    Всички световни производители се надпреварват, ти ни показваш английски курници!
  • 3 AMG

    1 0 Отговор
    Нито върви,нито спира....английска тоалетна,като всички тия стари бангии
  • 4 AMG

    1 0 Отговор
    Да не говорим за десния волан....да ми го дават не го искам!