27 Юни, 2017 12:40 6 660 10

Като Captur, само че от Испания

  • seat-
  • arona-
  • vag
Като Captur, само че от Испания - 1

Три месеца след новата Ibiza испанското поделение на VAG представи субкомпактен кросоувър на същата платформа. Seat Arona ще има задачата да измъкне килимчето изпод гумите на бестселъри като Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot 2008 и скорошните корейски попълнения в сегмента.

Като Captur, само че от Испания

Базирана на шасито MQB 0, което лежи и в основата на новото Polo, Arona е дълга 4 138 и висока 1 543 мм. Това я прави 79 мм по-дълга и 99 мм по-висока от Ibiza и я доближава до габаритите на Leon.

Като Captur, само че от Испания

По-големите размери закономерно са се отразили на простора в купето. Седалките в Arona са разположени с 62 мм по-високо, отколкото в Ibiza, а свободното разстояние над главите на пътниците се е увеличило с 37 мм отпред и 33 - отзад. Багажникът поема 400 литра, със 108 повече, отколкото този на Ibiza, и с 46 повече от товарния отсек на Juke.

Като Captur, само че от Испания

Базовият двигател на Arona ще бъде трицилиндров с работен обем 1.0 литър. Развива 95 к.с. и ще работи в комплект с петстепенна механична трансмисия. Испанското кросоувърче ще бъде достъпно и с вариант на същия мотор със 115 коня (ще може да се поръча с роботизирана трансмисия).

Като Captur, само че от Испания

Ще има и наточена версия с традиционния за марката индекс FR. Тя ще се оборудва с четирицилиндров бензинов турбодвигател с мощност 150 к.с. и шестстепенна ръчна предавателна кутия.

Като Captur, само че от Испания

В гамата са предвидени също 1.6-литров дизел (95 или 115 к.с.) и модификация на газ с 90 коня, която ще се предлага от средата на 2018 г. На някои пазари Arona ще се продава също с 1.6-литров атмосферен мотор със 110 коня.

Като Captur, само че от Испания

От Seat са предвидили мащабна програма за индивидуализация на новия си модел. Покривът на Arona ще може да се поръча в сив, черен, оранжев или цвета на купето. Ще бъдат достъпни 68 комбинации на оформлението.

Като Captur, само че от Испания

Оборудването на модела включва адаптивен круиз контрол, камера за движение на заден ход, безключов достъп, система за автоматично паркиране, безжично зарядно за смартфон, мултимедия с 8-инчов екран, аудиосистема Beats със събуфър, шест тонколони и 300-ватов осемканален усилвател.

Като Captur, само че от Испания

Като Captur, само че от Испания

Като Captur, само че от Испания

Като Captur, само че от Испания

Като Captur, само че от Испания

Като Captur, само че от Испания

Като Captur, само че от Испания

Като Captur, само че от Испания


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 0 Отговор
    На цена от 40х.лв
  • 2 гост

    8 0 Отговор
    Май примерите за подражание почват да се променят , както и лидерите в производството на автомобили !

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Дойде времето, в което ФВ да подръжава на Рено. ФВ са добри, но скучни, а луксозните им марки са много скъпи. Обикновенните хора искат да си купят интересна кола, все пак не я сменят всеки ден, но не им трябва и много скъпа такава.
    Рено Каптур се продава у нас на цена от 27х.лв с турбиниран двигател, който е доста добър, а също и добре оборудвана като цяло кола.
    Сеат Арона ще започва от 35х.лв нагоре с 1л, атмосферен двигател и както може да се види от каталозите на Сеат, нормалното оборудване е с 4,5х.лв нагоре, под нормално се има предвид лети джанти, ел.стъкла и огледала, както и делима седалка, радио и климатик.
  • 4 doe

    8 0 Отговор
    За тея пари бих изчакал догодина (ако ги имах де :D) за Хюндай Кона.Изглежда доста по агресивно и красиво,с лекота може да издуха конкуренцията.
  • 5 Eskalirganio

    14 1 Отговор
    Нема шанс да брОя четирсе хилки за таа ч..ия.
  • 6 Десислав Попов

    11 0 Отговор
    Ами успех срещу Capture,Juke и 2008.Всички те са по-добре оборудвани,по-интересни и по-евтини.Че то за 35 хил.лв. по-добре да си взема Kadjar.Тия ВАГ съвсем се сдухаха.Повдигат леко Ибиза-та и айде 15 бонки отгоре.Малоумници

    Коментиран от #8

  • 7 Ivan di.ob

    3 2 Отговор
    Живея в испания и тук тази кола никой не я харесва...скучна грозна и скъпа за това което предлага.Никога не бих си купил Seat....

    Коментиран от #10

  • 8 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Десислав Попов":

    Да, Каджар с 1,2турбо-бензин, климатроник и Зен ниво може да се купи на оферта от дилър за 33-34х.лв. А за разлика от това на снимките е истинска кола з 4 пътника и багаж. Тествал съм го и го знам, върви много добре и приятен за каране, има стил и е оборудван напълно достатъчно. Все още има хора, които купуват ФВ, но тенденциите са сериозно падащи продажби за сметка на Рено, ПСА, Корейските и за сметка на дъщерната Шкода.
  • 9 Гошо

    3 1 Отговор
    Далече е от Каптюр, СеЯат се сглобява с бракуваните части на фолксваген и е скучен дървен автомобил,който скърца повече от Дачия.
  • 10 hahahah

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ivan di.ob":

    Между януари и май, Испания оглавява доставки с 44,100 автомобила (+ 23.1%). На този пазар, SEAT води, благодарение на отличните резултати