23 Юли, 2017 19:19 3 094 2

Dodge Viper ACR ще се бори с рекорда на Ринга

  • dodge-
  • viper-
  • acr
Dodge Viper ACR ще се бори с рекорда на Ринга - 1

Най-доброто, което може да се случи с един култов спортен автомобил, от който скоро няма да видим нов модел, е той да покаже способностите си на Нюрбургринг. За добро или лошо това е последният Viper и последният му огромен 8.4-литров V10 двигател или поне във вида, в който го познаваме.

Най-потентната му версия - ACR показа способностите си на редица американски трасета, като срази поставените им рекорди, но едно е "мерилото" в световен мащаб и това е пистата Нюрбургринг. Рецептата в бързината на този автомобил започва от 645-те конски сили и 813 нютонметра идващи от атмосферния двигател, но основните му предимства идват от чудовищните притискателни сили, които му позволяват да взима завоите със скорост непосилна за други суперспортни машини.

Наистина ще очакваме това постижение, защото автомобилът има възможностите да мине под 7 минути и да залезе с наистина голяма почит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЮНЕЦ

    3 0 Отговор
    Е много ясно, че ще падне под 7 МИН. !!!
  • 2 Shmeker

    1 0 Отговор
    Помня и деня в който го видях за първи път Вайпъра... Беше във вестник "Авто-Мото Свят", червен, кабрио.