Last news in Fakti

14 Август, 2017 10:03 3 420 1

750 коня за първия кросоувър на Aston Martin

  • aston martin-
  • dbx-
  • mercedes-amg
750 коня за първия кросоувър на Aston Martin - 1

Най-мощната версия на бъдещия Aston Martin DBX ще има 12-цилиндров двигател с мощност 750 к.с. Производството на първия кросоувър в историята на британската марка започва през 2019 г.

750 коня за първия кросоувър на Aston Martin

Aston Martin показа прототип на DBX на автосалона в Женева през 2015-а. Концептът бе оборудван с хибридна силова установка с електромотори в главините на колелата, йон-литиеви батерии и система за рекуперация на кинетичната енергия при спиране.

750 коня за първия кросоувър на Aston Martin

Хибридна версия ще има и серийният кросоувър, но британците нямат намерение да се отказват от традиционните задвижващи схеми. Освен с 12-цилиндров мотор DBX ще се оборудва с 4.0-литров V8 с два турбокомпресора от Mercedes-AMG с мощност около 600 к.с. Страничните огледала ще бъдат заменени от камери.

750 коня за първия кросоувър на Aston Martin

Кросоувърът на Aston Martin ще се произвежда в завода на компанията в Уелс, разположен в бивша авиобаза. Там се сглобяват също купето DB11 и продукцията на Lagonda.„


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еколог

    8 2 Отговор
    Въпроса е колко литра метанова уредба би събрал багажника?