Last news in Fakti

14 Август, 2017 13:30 5 452 2

Skoda Felicia се завръща на ток

  • skoda-
  • felicia
Skoda Felicia се завръща на ток - 1

Skoda смята да възроди популярната през 90-те години на миналия век Felicia като евтин градски електромобил. Хечбекът ще носи приставката E и ще повлече крак за цяла гама от модели на ток от Млада Болеслав, съобщава Auto Express.

Новата Skoda ток ще бъде построена модулното шаси MEB, която ще залегне и в основата на серийния Volkswagen I.D. Особеностите на тази платформа позволяват огромен вътрешен обем и салонът на Felicia E ще бъде сравним с този на Superb, въпреки че външните габарити ще бъдат сходни с размерите на Rapid Spaceback.

Платформата MEB ще послужи за основа и на електрически кросоувър. Габаритите му ще го позиционират между Karoq и Kodiaq, а сред разглежданите имена са Amiq, Eliaq и Anuq.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 8 Отговор
    ФВ ще, ще, ще ..., а другите го правят.
  • 2 123

    7 3 Отговор
    Браво. Дано само не остане на хартия. Иначе, чак не ми се вярва да е широк колкото Супърб. Ако го направят, шапка им свалям на чехите. Изобщо не ги сравнявайте в ФВ. Всички шкоди са огромни като обем спрямо аналозите на вагените на същите платформи. Освен това сглобката е от домашно отглеждани и обучени работници, а не от Али и Хасан, които не искат да работят за лошите германци.