26 Септември, 2017 11:29 4 382 2

Зелено, бяло и червено Lamborghini за по €3 млн.

  • lamborghini-
  • veneno

Италианците от Lamborghini винаги са правили ексклузивни модели, но сега ще си припомним за един свръхексклузивен хиперкар, появил се на бял свят през 2013 година. От него марката произведе само четири екземпляра и запази един за себе си.

Става дума за купето Veneno, четирите екземпляра от което бяха боядисани в зелено, бяло, червено и сиво. Трите автомобила, които представляват италианският трикольор бяха продадени на мига за колосалната сума от 3 млн евро за екземпляр.

Сивото Veneno бе оставено в щабквартирата на Lamborghini и се използва за различни изложения. Иначе Veneno е направено на основата на Aventador, но е със 125 килограма по-леко и с 50 конски сили по-мощно.

Оптимизираната аеродинамика също влияе на динамиката. Благодарение на тези промени Veneno може да достигне максимална скорост от 355 км/ч - постижение, което е с 5 км/ч по-добро от това на Aventador.

Двигателят на този супер автомобил разполага с мощност от 750 конски сили и предава огромния си въртящ момент и на четирите колела. Така уникалното купе ускорява от място до 100 км/ч за 2.8 секунди. Днес то е почти безценно.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЪРП И ЧУКундур

    8 7 Отговор
    измислил го е руснака бреей
  • 2 Еколог

    2 5 Отговор
    И нацепено с брадва така като го гледам.