Last news in Fakti

26 Септември, 2017 12:48 4 612 6

Ето го най-мощното комби на Porsche

  • porsche-
  • panamera-
  • sport turismo-
  • turbo s-
  • e-hybrid

Компанията Porsche представи своята най-мощна модификация. Става дума комбито Panamera Sport Turismo, което получи моделно обозначение Turbo S E-Hybrid. Напомпаното Porsche разполага с хибриден силов тракт, системната мощността на който е 680 конски сили.

Максималният въртящ момент е 850 Нм, които са достъпни още от 1 400 об/мин. В състава на силовия тракт влизат четирилитров V8 бензинов битурбо мотор с мощност 550 конски сили, осемстепенна роботизирана PDK трансмисия с два съединителя и интегриран в нея електромотор, разполагащ със 136 коня.

Наличен е и комплект йон литиеви батерии с капацитет 14.1 киловат часа. От място до 100 км/ч Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo ускорява за 3.4 секунди, а до 200 км/ч - за 8.5 секунди. Максималната скорост е 310 км/ч. Още нещо любопитно е свързано с разхода на гориво.

От компанията заявяват, че той е 3 литра на 100 километра пробег. Само на ток колата може да измине 49 километра, като скоростта не трябва да надвишава 140 км/ч. В зависимост от мощността на зарядното устройство батериите се пълнят за време от 2.4 до 6 часа.

Моделът предлага 4+1 места, но комбито може да се поръча и само с две отделни седалки отзад. Обемът на багажното пространство е 425 литра. Цените в Германия стартират от 188 592 евро.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 олеле

    9 4 Отговор
    по добре да е AUDI RS 6
  • 2 Кобрата

    9 2 Отговор
    И новата Panamera не е лоша, ама аз по си харесвам старата...
  • 3 Варненски

    5 2 Отговор
    Във Варна има една такава turbo s синя с автоматично антикрило но не комби версията, просто е жестокотия, ураган

    Коментиран от #5

  • 4 Разход 3/100

    6 1 Отговор
    А дали и на максимална скорост са намалили разхода под 66л/100, за да му стига 100 литровия резервоар за повече от 150 километра? Ако не бъркам, точно на Турбо s разхода беше толкова при 260 километра в час.
  • 5 Госта

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Варненски":

    Варненски, в София вече не ми прави впечатление като виждам нови панамери, а ти ми говориш, че във Варна имало една 😂
  • 6 Румънецъ и Пенчев

    6 1 Отговор
    Тея добре ли са ....кви са тия цени -егати ...въ-ъ-ъ колко Дачии ши си купя.