Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 10:33 55 360 109

Продава се софийско Bentley с... АГУ

  • bentley-
  • continental-
  • gt-
  • агу-
  • газова уредба

За някои е лудост да си купиш премиум автомобил и да му монтираш газова уредба. Други обаче съвсем не са на това мнение и без да се церемонят монтират АГУ-та на своите луксозни лимузини.

В България това не е рядко срещано явление и ровейки се в най-големия сайт за продажба на автомобили у нас попаднахме на една интересна обява. Става дума за луксозното Bentley Continental GT, което е със софийска регистрация и с... АГУ.

Колата е с дванайсетцилиндров двигател е, а мощността и е 560 конски сили. По заводски данни този автомобил харчи 26.4 л/100 км в градски условия, така че наличието на АГУ е донякъде оправдано. Но не съвсем. Цената е 75 000 лв. Вижте повече в обявата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джими

    108 30 Отговор
    то няма лошо...дето вика Филип от бри4ка - като може, що пък не. Ама само си представете резила да идеш на бензиностанцията и да заредиш газ с тая кола:)

    Коментиран от #8

  • 2 Ввв

    70 23 Отговор
    Цървули...
  • 3 Миро

    140 9 Отговор
    Ще я купя и спирайки гъзарската на бензиностанцията ще кажа: Газ за 5 лева.

    Коментиран от #7

  • 4 Малознайко

    59 15 Отговор
    То лесно да купиш ама след това, резил!
  • 5 Fenasi Kerim

    74 4 Отговор
    То пак добре,че не е на метан :)
  • 6 Христо

    117 12 Отговор
    Човека може да му пука за природата и са го е монтирал от екологична гледна точка :D
  • 7 мдам

    102 37 Отговор

    До коментар #3 от "Миро":

    Снощи едно бмв 650 спря до мен и зареждаше газ. Защо да не се движиш качествено на половин цена ????
  • 8 асд

    96 26 Отговор

    До коментар #1 от "джими":

    е голям резил , най-много да ти се присмее бензинджията , който сигурно кара 20 годишна кола на бензин "да не прее.ва двигателя"
  • 9 Еколог

    35 5 Отговор
    Хахахахаха
  • 10 Много ограничени

    117 28 Отговор
    Човека явно е превъзмогнал егото си и мисли рационално :) Какво като идеш на бензиностанцията и сипеш газ, а не бензин ? Защо да плащаш повече при положение, че по никакъв начин това не вреди на колата? Малко тука комплексарщината и това как ще изглеждате пред другите ви пречи. Тези 100 лева, които ще спестиш този ден можеш да отидеш и да вечеряш в някой страхотен ресторант например. Хората, които сами са си изкарали парите знаят тяхната цена и не си мислете , че за тях е все едно дали ще платят 100 или 200 :)

    Коментиран от #17, #19

  • 11 еее

    63 22 Отговор
    защо да е резил бе хора какво й е на газта, когато е направена качествено какъв е проблема, стига с тея глупости че преебавала двигателя стига вече от разбирачи и от много богати....
  • 12 Христо

    87 21 Отговор
    Пишете че било резил... Защо мислите така? Това е лимузина която е направена за дълги пътувания. Та в тоя ред на мисли, защо да даваш за нещо 1000лв като можеш да дадеш 500лв? Другото което е газта е много по-екологична както се пошегувах в първия си коментар. Та не виждам какво срамно има. Уредбите отдавна предлагат възможност за безпроблемна работа на газ и не виждам какъв е проблема. И все пак е по-добре да караш бентли на газ, отколкото опел на бензин ;)
  • 13 За газта

    53 12 Отговор
    Аз не виждам защо да е резил това. Като мога да карам на половин цена защо да храня бензиностанциите дори и да мога да си го позволя? Или за да покажа че съм газар трябва да харча повече за гориво и да пълня гушите на къртела така ли?
  • 14 гост

    35 6 Отговор
    ТОВа е кола купена с пари то продажба на имот карана е без никаква поддръжка само за пред мършите с парите от бинтлито ще скочи в а8 2010 и така до е класа 1996
  • 15 Илиан

    47 14 Отговор
    Що да не е на газ, бе? Кое е срамното? Ако газовата уредба е на течна фаза, за тая кола струва сигурно 10 000 лева! Плюс това получаваш по-добър вървеж и по-нисък разход на гориво, а е и по-екологично. Ебати комплексарщината се шири. Що не коментирате, че Ауди прави спортни коли с нафта,а?
  • 16 Христо

    50 16 Отговор
    Не че нещо ама си направих едни бързи сметки... карам по 50-70000км на година. Колата ми смесено харчи 12л бензин. 60000/100= 600 600х12л=7200литра
    7200х1.9лв= 13680лв за бензин на година...
    Приемаме че газта е с 50% по-евтина
    13680/2= 6840лв за газ на година. Сложи 1000лв за бе зин, филтри за газовата и т.н и дърпам чертата

    13680лв за бензин на година
    Или
    7840лв за газ на година

    Кое е по-разумното? Първоначалната сума за газовата не я смятам, защото е инвестиция която ще ти пести пари. Та при тая ситуация трябва да си болен ако караш по много километри и не сложиш газ. За спестената сума от гориво мога да си сменя и двете турбини, да направя основен ремонт на двигателя, че и за масла и филтри ще ми останат пари.
  • 17 Еколог

    36 6 Отговор

    До коментар #10 от "Много ограничени":

    Хората които сами са си изкарали такива пари, биха могли да си позволят икономична кола която си е направена да бъде такава, но халал да им е Бентлито хахаха
  • 18 asdad

    26 15 Отговор
    Няма нищо срамно да спреш и да заредиш газ, комплексарска работа.

    Коментиран от #23

  • 19 Оги

    45 6 Отговор

    До коментар #10 от "Много ограничени":

    Ако беше превъзмогнал егото си щеше да кара я Киа, я Голф или нещо от този род. Този просто си е стиснат комплексар.

    Коментиран от #108

  • 20 Наско

    32 7 Отговор
    Много такива скъпи коли се внасят от Западна Европа (Белгия например) с монтирана там газова уредба. Най - голямата причина - по ниски данъци и такси за коли с газ. Защо ли- колите на газ отделят почти нулеви вредни емисии и това го взимат предвид, като ти определят данъка.

    Коментиран от #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 staanger

    20 11 Отговор

    До коментар #21 от "Тони":

    Ми като горивото не му е по джоба как тогава си е купил bentley бе отворко?

    Коментиран от #26

  • 23 Селяк

    43 34 Отговор

    До коментар #18 от "asdad":

    Напротив, супер комплексарски е да изсипеш толкова пари за имидж и накрая да сложиш газ.
    Мирише, върви по-малко, няма багажник, носиш бомба в багажника, скапва двигателят, този е някой селяк дето се прави на коцкар.
  • 24 Кобрата

    17 15 Отговор
    Ми супер, кво лошо, не мисля, че има нещо срамно да отидеш с Bentley на бензиностанцията и да спреш на колонката за газта...
    Все пак всеки си отива с парите, никой няма да сипе гориво на колата ми вместо мен, така, че никой няма основание да се присмива.
    Пък и по-оправдано е да се сложи газ на автомобил с 560 коня, отколкото на някой със 70 коня...
    Много по-голяма е икономията щото ако го сметнем така - Грубо 27 литра бензин градско, ако газта зимата е 1 лев - 27 литра струват - 27 лева, а ако газта е 2 лева - 54 лева - тоест това прави 27 лева икономия на 100км градско, което хич не е малко.
    Те богатите също са стиснати, дори газовата за такъв автомобил да е 3 бона, пак ще си избие парите.
  • 25 копеле

    32 30 Отговор
    Не знаех че българина е толкова тъп да слага газово на такива коли. Няма такава проста държава
  • 26 Тони

    18 10 Отговор

    До коментар #22 от "staanger":

    Отворко съм да!
    Така като гледам това си е мъртвец!
    Нали не мислиш че тоз паляк с бентлито го е купил ново, отишъл в шоурума някъде из европата и го е конфигурал по негов вкус и изчакал 2-3 месеца да му го произведат.
    Отвори нашето мобиле и виж цените на “бентлитата” втора употреба. За същите пари взимаш нова от магазина добре оборудвана бмв 3 серия, ц клас, . Хубав нисан кашкай доволно екстри отива към 35 евра, а също и много други автомобили.
    И ти си типичния комплексар, след като е с бентли е якия гъзар.а то някога е струвало мнгоо....
    Ама така е като си вадите изводите по опаковката не по стойността.

    Коментиран от #60

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 HAHA

    25 21 Отговор
    Карайте си вие таралясниците и харчета по 20-30 лв на 100 км. Аз ще си карам Бентлито на газ и ще харча пак толкова. Спестените пари са спечелени пари! Другото е комплекси!

    Коментиран от #45

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 bbb

    36 14 Отговор
    Типично по "Бай Ганьовски". Кола за 100 000 лева с газова уредба и гуми втора употреба /защото за бензин и нови гуми няма пари/. Аман от селски /софийски/ манталитет и мерене на пишки. Ако е гарга, да е рошава. Ако искаш да си гъзар, бъди истински гъзар.
  • 31 минавам от тук

    45 3 Отговор
    Това са стоки в случая автомобил, предназначени за хора със начин на живот, финансови възможности и обществен статус много различни от останалите 99,99 % . Човек който си купува Бентли, Ферари и т.н. не се интересува от цената на бензина. Вероятно и не я знае, защото в повечето случаи си имат шофьор който се грижи за това. По същия начин тези хора не знаят и колко струва един хляб, кило домати и други подобни битови подробности. ... Когато имаш Бентли не му слагаш АГУ. Когато имаш Бентли не живееш в жилищен блок или кооперация. ... Останалото са комплекси създадени при комунизма, поради които в България има Бентли и Порше Кайен с АГУ и точно 3 пъти повече Мерцедеси на глава от населението от Германия.
  • 32 James

    17 20 Отговор
    Карам си с удоволствие колата с 5 литров мотор на газ. На бензин харчеше 19 на 100 в града, на газ е около 22 литра, извънградско около 15. Сложил съм си най-голямата тороидална бутилка, която намерих (80 литра) и минавам около 250 км в София като я напълня. Не бих го карал на бензин, при положение че разлика в мощността няма.
  • 33 Стефан

    14 11 Отговор
    Не мога да разбера кво не ви харесва в газта на стар нов автомобил евтин скъп ... квото и да си говорим газта освен по евтина си е и екологична ... щото е много по добре да се качиш на някой дърт джип на нафта и да ти дъни 25 на 100 градско и да кади като трактор. Културата ни е такава че да плюем по нещо без да го разбираме ... помня като почнаха да се слагат масово газови уредби в българия ,имаше една камара философи а не то това вреди на автомобила и една камара глупости мина се не мина и ся си дънят с джиповете всичките на газ и викат мн хубаво...
  • 34 ИВАН

    7 4 Отговор
    Мноо важно, кво карал, как карал некой си престъпник и мутра или "бизнисмен" :) .... то други проблеми няма за обсъждане :))
  • 35 Иван

    29 5 Отговор
    Да попитам ,защо ли като е толкова добре да караш на газ не ги правят Бентлитата направо с газови от завода.Също и Ролс Ройс и др. реномирани марки.Един преди мене беше го написал вече-да караш такава кола ти показва статуса в обществото.Ще е унижение за един наистина богат човек да слага газово на такъв автомобил.На 80% от коментиращите им са ниски камбанариите от които гледат,ако ме разбирате.
  • 36 BBB

    4 5 Отговор
    Объркали са обявата и са сложили чавка на газова уредба.според мен няма газова уредба!
  • 37 баба пена

    8 12 Отговор
    За псевдо гъзарчетата, които ще гледат тази кола само на снимка - може и да е резил, че е с газова.... карайте си вашите таралясници десета употреба, които са излязли от някоя автоморга в западна Европа ако искате и на брекети. Човека е решил да сложи газова - сложил е. Какво ви пърка вас това, та било резил? Осъзнайте се! Такава кола няма да видите през живота си другаде, освен на снимка.... или като стане на 30 години, и цената и стане 10-тина хиляди лева.
  • 38 ДДДДДД

    11 8 Отговор

    До коментар #29 от "Post na gost":

    Не знам как е при вас ама в Англия хората си слагат АГУ-та за по 4000 паунда за да могат да се движат в градовете и да си вдигнат ЕКУ нормата. Също плащат по малко такси. Това с пестенето на гориво е съвсем отделно
  • 39 еди кой си

    13 2 Отговор
    Ако газта беше 2 лева, тая статия нямаше да я има и тогава щях да питам "еколозите" защо не са с газова...
  • 40 123

    25 5 Отговор
    Дискусията колеги се поражда поради простият факт, че това е втора употреба. Значи, ако аз си избирам нова кола то подхождам не само емоционално, но и рационално. Смятам лихви, винетка, каско, данъци, типове масло, размер гуми, все неща които се отразяват на стойности на 1 километър изминат с колата. Ако обаче аз си избирам Бентли за ежедневна кола, то го правя освен заради самата кола, но и заради имиджа който тя ми носи, или поне се очаква да носи на мен, поради позицията ми в обществото. Та нали на тази кола само застраховката и надхвърля годишния разход на гориво. За какво говорим? Говорим за факта, че този автомобил е купен втора употреба, чисто емоционално (с цел кеф и газърия), и бързите пари с които той е купен вече не идват отново, няма ги. Тогава с цел запазване на този имидж слагаме АГУ и поне редуциране сериозно безумния ежедневен разход за гориво. И така се превръщаме в пишман баровци без да променяме функционално иначе прекрасния автомобил. Естествено, после може да го продадем само на хора с подобно мислене.

    Коментиран от #42

  • 41 Голф 4

    8 0 Отговор
    .аси якото чуек*, купувам я
  • 42 баба пена

    8 13 Отговор

    До коментар #40 от "123":

    Колата се взима, за да ти върши работа.
    Не да се правиш на гъзар, и да показваш статус в обществото. Статуса в обществото се показва по друг начин.
    Повярвай - познавам човек, който може да си позволи да купи 10 бентлита. В момента кара чисто ново Ауди, и каза, че след като му изтече гаранцията - ще му монтира газова. Отделно, има един дърт Опел на 15 години, и си кара и него - изобщо не му пука в каква кола се вози.
    И той ли се излага?

    А, чакай.... пропуснах: той не е българин. И му липсва българското мислене.

    Коментиран от #43, #46

  • 43 123

    15 3 Отговор

    До коментар #42 от "баба пена":

    Дрън, дрън. В определени държави колата е задължителна част от имиджа. И в тези държави им дреме на шмайзера какво мислят в БГ, щот за тях живота е в тяхното си общество. А този твой познат да беше си купил Аудито на метан заводски наместо да го дупчи. Изглежда ще да е умен щом има средства за 10 Бентлита......

    Коментиран от #44

  • 44 баба пена

    3 9 Отговор

    До коментар #43 от "123":

    Определено е по-умен от теб :)

    Коментиран от #47, #48

  • 45 Спестовник

    11 2 Отговор

    До коментар #28 от "HAHA":

    ХаХа спестява пари като си купува Бентли, колко трябва да си малоумен да кажеш това???

    Дори и купено втора ръка частите му ще те разорят на 1 месец.
    Това е пълно малоумие този си заслужава да го спукат от смях.
  • 46 Иван

    10 3 Отговор

    До коментар #42 от "баба пена":

    Нищо не разбираш бабо пено,по добре си стой на село.И съм сигурен,че не познаваш такъв човек,дето го описваш.За сметка на това аз пък познавам,защото работя на бензиностанция в Германия и точно до нас има автосалон на Бентли.При нас има редовни клиенти дето само в автомобили имат по няколкостотин хил.евро.В целият град (където работя) ,окръжен център има 1,ЕДНА бензиностанция с ЕДНА колонка на газ.Направи си сам сметката колко е търсена газта.
  • 47 Позьор

    13 5 Отговор

    До коментар #44 от "баба пена":

    Абе ясно колко е умен, пари за чисто ново ауди има а за бензин няма?
    А за гуми има ли?
    А да сложи пълна синтетика има ли или кара на полу?
    Моля ви се стига с глупостите никой разумен човек не слага газово освен ако не е притиснат финансово.
    Тогава е по добре да продаде колата и да вземе нещо като за него а не да претендира за някой който не е.
  • 48 123

    9 2 Отговор

    До коментар #44 от "баба пена":

    Сигурно, не споря, но ти не го представи в подобна светлина, поне за моите разбирания. Или по скоро си измисляш за да поддържаш разговора. Човек с пари за 10 Бентлита ще слага газ на бензинова Ауди за да спести 40 процента от месечните си разходи за гориво. Смешен си!
  • 49 Един

    24 7 Отговор
    И какъв е проблема?!
    1ро - Само на газ станцията личи, че е с АГУ

    2ро - Все още издухва 90% от бричките на кръстовището

    3то - Газта има по-високо октаново число и правилно настроена хич не му е зле на тоя мотор

    4то - Вместо да хвърля 50тачка за 100 км дава 25-30 що да не изяде и изпие останалите вместо да ги избие през аспуха.

    5то - Пича си се вози на Бентли вие вероятно на някой стар голф или даже градски транспорт и обявявате клко било кисело гроздето и къв бил "циганин"... циганин ма с бентли за 100 бимки, а вие си хейтвайте боли го него долуподписания ;)

    Коментиран от #51

  • 50 Един

    21 4 Отговор
    Първо прочетох само отгоре отгоре коментарите, после всичките... егати смешно е комплексари на тема газ, обясняващи колко ти пада реноменто като спреш на газ колонката, да обясняват колко голям комплексар е собственика на Бентлито, че си е взел Бентли на газ вместо икономична колица, на която да наливал бензинец и да му е високо реноменто, че видиш ли можел да си го позволи!

    Ами хубаво като искате ходете и си купете ново Ауди А4 или БМВ 3ка за тия пари, наливайте маса кинта във фирмения сервиз 4-5 години, хвърлете половината от парите си за обезценяването на новата икономична колица и като идете да заредите хвърлете по 20 лева на 100 км - докато той кара 560 коня чудовище за 25 кинта на 100

    А познайте кой е по-големия глупак!

    Коментиран от #59

  • 51 Боинг 777

    8 5 Отговор

    До коментар #49 от "Един":

    ХаХа аз пък познавам един баровец който може да си кипи 5 Боинга 777 обаче си купи едно Бентли, после го изкорми цялото отвътре и сложи двигател и шаси от москвич.

    Лошо ли му е на човека отвън никой не вижда промените а като се счупи нещо го заменя за без пари, нека му е лошо да кара москвича пардом Бентлито.

    Коментиран от #52

  • 52 asdas

    9 4 Отговор

    До коментар #51 от "Боинг 777":

    Мани мани, важното е как другите хора гледат на теб, и ако си мислят че газта не е гъзарска, ши караме на бензин, ако си мислят че да харесваш мъже е яко - ше харесваме мъже па

    Коментиран от #53

  • 53 asdas

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "asdas":

    Коментара беше към 50 номер, грешка.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ХАДЖИКАРАПЕНЧЕВ

    5 1 Отговор
    Твърде вероятно е да има проблем по инжекциона или пък с катализаторите или филтъра за твърди частици и ремонта да е на стоиност над 20 000 лева а пък газовата уредба да е на стоиност десет пъти по евтина и като се има в предвид че чената е 75 бона тогава ремонта да идва на една трета от цената и е това е една вероятнос която ако е така оправдава монтирането на газта. пак казвам това е само едно мнение/предположение - Хаджикарапенчев

    Коментиран от #57

  • 57 Един

    3 5 Отговор

    До коментар #56 от "ХАДЖИКАРАПЕНЧЕВ":

    1во, къв филтър за твърди частици на бензинка (стара) на новите с директното впръскване тепърва искат да ги задължат

    2ро W12 е относително често газифициран за рядък двигател - във Фаетон, Туарег или А8ца. Нема се троши на по 1000 км я че дане оттърва един ремонт даже и скъп като за кола от тоя клас
  • 58 Нафарфорий

    8 5 Отговор
    Тоя си е скрил дюзата на АГУ-то значи е от комплексарите , сигурно пред к*вите казва, че е на бензин и ходи да я зарежда сам да не го хванат, че лъже! Тука у Силистренско има много такива само един смелчага с нова х5 си беше сложил дюзата до бензиновия резервоар щото бмв-то беше черно!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #87

  • 59 123

    8 2 Отговор

    До коментар #50 от "Един":

    Е то щото поддръжката на това Бентли е като на Голф, така ли? Дори и втората употреба на тези коли е тегава за поддръжка. Да не би да му сложиш Приста в двигателя или пък някакъв руски антифриз? Или пък размера на гумите е стандартен и маже да му сложиш Дебика? Айде стига, де. Никой не е казал, че собственика е глупак. Плосто е нереално на този автомобил да се пести от гориво. Първо защото двигателя не е толкова лаком колкото изглежда и второ защото този разход не ти е най големия на годишна база. По скоро трябва да мислиш за каската, гражданската и данъка, които сигурно ще стигнат 6/7 бона на година, отколкото да спестиш 300 лева на месец от гориво евентуално.

    Коментиран от #61

  • 60 Ахахаха

    15 3 Отговор

    До коментар #26 от "Тони":

    “Тоз паляк” го е купил за 120-130000 лева, а предишния или по-предишния е дал 500-600000 лева. Ти като не си паляк я кажи колко плати за последната си кола? Отделно за БМВ тройка е вярно, че можеш да си купиш за 70000 лева, но ще е със 136 коня, а не с 560. Определено има разлика и то не само в конете, а и в лукса. За всеки влак си има пътници и не си ти човека, който ще определя, кой за какво да си харчи парите.

    Коментиран от #63, #64

  • 61 Некъф Пич

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "123":

    Изхождайки от логиката, тия 300 лв на месец са му 50% от каското и другите работи за година. Защо да не ги пести :Д

    Коментиран от #65

  • 62 Хайко

    12 7 Отговор
    Софийско Betley на газ - скоро очаквайте и Ролс Ройс на газ.
    Майтапа на страна: Защо да не сложиш газ, пък било то и на Бентли?
    По-екологично, по-евтино....щял да се смее бензинджията....ама като се качи в 20 годишния си барутник и ще му се пререве от скърцане и пукане..
  • 63 Toni

    10 3 Отговор

    До коментар #60 от "Ахахаха":

    Последната кола която си купих е на цена с екстрите почти 160 хил.евро., от едно представителство близо до летището!
    Сега разбираш ли защо мога да казвам че този е паляк!
    Защото смешника след като е сложил газ, можеш да си направиш извода каква поддръжка е осъществявал върху колата. Едва ли като цепи стотинката на две, е давал по няколкостотин евро автолобила да ходи при дилъра във виена?
    Ти как мислиш?
  • 64 Тъй де

    10 9 Отговор

    До коментар #60 от "Ахахаха":

    Направих си труда и хвърлих повърхностен поглед на цените
    Тва бентли за 75 е жалка работа. За толкова пари има чисто нова мазда 6 и други в класа й. Бмв-та нови за такива пари супер постни и то едва едва трета серия.И какво излиза : баш ганьовска работа -вижте ме почудете се къв псевдогъзар съм аз. А на светофара много по-умни хора карат нови мазди, тойоти, тройки, петици, и всякакви други автомобили на подобна цена но КУПЕНИ НОВИ. Обаче ганьо с бентлито на хаз успява да впечатли другите ганьовци в чиито очи трябва да изглежда велик. А той е велик само в мечтите си!
  • 65 123

    6 0 Отговор

    До коментар #61 от "Некъф Пич":

    Идеята на примера е за типа на разхода. Този за горивото е най-малкият, но пък и постоянен.
    Чисто икономически, не е правилно да правиш редукция на разходите по инвестиция,която вече си направил. Това говори, че самата инвестиция е била неправилно изчислена. Тоест, отиваме на предходното ми мнение, където казах че покупката е била емоционална и нещо се е обърколо после.В случай, че колата започва да тежи я разкарваш и взимаш по евтина. А тук не е така. Напротив, имаме допълнителна инвестиция и последващи разходи за монтаж и поддръжка на още 1 горивна система. Имиджа или каквото и да било няма да го коментираме, защото нямаме право да съдим хората. Нооо, имаме право да си кажем мнение за газта на този автомобил, защото и собственика е търсил това в него. Да предизвика коментар. Е, моя е такъв. Неразумно инвестиция или объркани в последствие приходи.
  • 66 Ббиии

    16 6 Отговор
    Смешни сте. Определяте човека по колата, че нямал пари, бил стиснат и не бил си направил сметката, не поддържал колата и т. н. . И като караш кола на бензин какво значи, че си много дашен и богат ли? Има хора, които не си знаят парите, но от чиста човешка гледна точка човека си е сложил Газ, защото му е по-изгодно. Тук не става дума за дали, или нямаш пари. По същата логика, защо някои купуват нови скъпи дизели? Ами заради икономията много ясно. На никой не му е приятно да дава купчини пари на бензиностанцията! А тези дето имат много не обичат да дават пари. И съм сигурел, че 90% от коментиралите карат коли на газ или дизели щото им е по-евтино 😁
  • 67 onq s konq

    11 5 Отговор
    Комшията го има същото ама му сложи метан
  • 68 Гост

    10 11 Отговор
    A в белите държави има специални преференции за влизане в централната зона ако автомобила е на LGP/CNG. Докато дизелите ако не са поне Евро 5 забрави

    Дори ЕС има програма за увеличаване на автомобилите на алтернативни горива.

    Тука - бедняк бил, стиснат бил, цигания било.

    Освен че е по-евтино е и по екологично.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Scania R580

    12 2 Отговор
    Да си караш автомобилът на газ няма нищо лошо.Първо е по-изгодно,второ е по-екологично,ако те е грижа за природата естествено.Друг въпрос е,ако чрез автомобила който притежаваш,заявяваш статус в обществото.Предвид,че тази марка автомобили е наистина една от премиум,
    не е много ок,да си я караш на газ.
    Но все пак всеки си преценява,какъв автомобил да притежава и да управлява.
  • 71 Бал

    12 2 Отговор
    съм го. Ако иска и на въглища да го кара :)
  • 72 Suzuki Ignis

    16 10 Отговор
    Само да ви кажа разбирачи , че технологично в завода всички коли щяха да идват с АГУ ако беше ок за колата. С АГУ колата запича клапани, суши двигателя заради липси на някои съставки дето ги има бенза. хайде със здраве да си я кара новия собственик на газовото бентлии :)

    Коментиран от #101

  • 73 gggg

    14 11 Отговор
    Да ви кажа ли кое е по-смешно? Да слагаш газ на кола 1.6 90 коня. Както масово правят пестеливите умници тук.
  • 74 До гост 14

    2 3 Отговор
    ++++++++++++++++++++++++++++++++

    :):):):):):

    То ако е Е клас -1996 добре !
  • 75 Пехливанов

    2 0 Отговор
    Ха, това е колата на жена ми. Объркала е чавките. Няма газова.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 404ev

    16 0 Отговор
    Аз и теглич ша му тура ......
  • 78 ТАД

    19 1 Отговор
    Полезно!!!
    Отишъл сина на Рокфелер на кърорт, пръскал пари с пълни шепи и всички работещи го обожавали заради големите бакшиши.
    После отишъл самият Рокфелер на същия курорт, не си взел апартамент , а стая. Не раздавал бакшиши, а си чакал рестото и когато го попитали защо синът му се държи така, а самият той иначе, той отговорил : Той е синът на Рокфелер и за това си го позволява, а моят баща беше градинар....
    За не разбралите - когато човек обича удобствата, но знае как се изкарват парите, не ги пръска безразсъдно т.е. за скъпи горива , като е възможно с ефтини.
    - Когато обича лукса и идея си няма от къде идват парите които харчи, ги харчи без да мисли за какво.
    П.П. А за хората които нямат ТАТИ да купи Бентли и изричат фразата " Виж го тоя купил си Бентли, а го кара на газ. " - Те просто никога няма да карат такива коли. Заради начина си на мислене, никога няма да изкарат и спестят толкова пари.
  • 79 Кибик

    13 0 Отговор
    Тук е пълно със сиромаси комплексари които не разбират мисленето на богатия, уверен в себе си човек (не говоря за случайно забогатели, простовати миски, физкултурници и разни едри и дребни мошеници). Първо, той си знае добре сметката на парите. Второ, когато взима решения му е през дедовия какво ще си помисли оня от бензиностанцията или кака Кина от втория етаж. Трето, той не гледа в паничката на другия и не го кефи Вуте като е зле, а се стреми той да дърпа напред.

    Коментиран от #82, #85

  • 80 Nanana

    1 0 Отговор
    Абе на нас такива коли не ни трябват я дайте да се върнем на магаренцата с каручките а за авторитет коня че така е най икономично и екологично
  • 81 Nanana

    1 0 Отговор
    Xaxa еее Миро твойто вече ще е пълна гъзария.
  • 82 Стоик

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Кибик":

    Говориш за хора които не са българи или богати българи които са в чужбина и около тях няма сънародници....
  • 83 гощо

    9 6 Отговор
    ЕСНАФ!!!! Ти извади една торба с мангизи за бентли ма после тури газ да пестиш!?!?! Селяндури прости!!!!Елате ни вижте кви сме гъзари ма ако мооо минем тънко!!!!

    Коментиран от #84

  • 84 vLn

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "гощо":

    Не е за разхода, а заради околоната среда. Вземи проучи малко колко е по-добре да си на газ за природата!

    Коментиран от #91, #95

  • 85 Тони

    8 1 Отговор

    До коментар #79 от "Кибик":

    В голяма грешка си. Ако се разсъждаваше така , този щеше да кара по-бюджетна кола , след като си знае сметката. Ако толкова ценеше парите щеше да купи нов по-скромен автомобил. А тука е точно обратното - човека се изхвърля с нещо което не му отговаря на стандарта и после търси варианти за евтинко. Как бихте коментирали факта, че Гейтс, Зукърбърг , и много друго магнати от различни сфери правят дарения в милиони и милиарди долари за различни обществени цели. Те не ги дават парите защото не ги ценят, а защото тези пари не са средство за тяхното оцеляване, както тука някакви ми обясняват че карането на газ било екологично и икономично. Карате на газ защото за съжаление дохода не ви стига, и много добре го знаете това!
    Ако разсъжденията на всички които защитават ганьовеца са верни, а именно че богатите цепат стотинката на две и пестат от такива неща, то вие като пестите забогатяхте ли?
    Навсякъде по света подобни автомобили, часовници, яхти, луксозни имоти, обувки правени конкретно за вас , съществуват тъй като показват: “аз съм много успял и богат,” за да мога да си го позволя. Тези мои придобивки по никакъв начин не оказват влияние върхи останалия ми начин на живот , както на мен така и на семейството ми, единствено го подобряват”.
    А тука обратното - ще го вземем бентлито, после ще го мислим, важно е да изглеждам богат в очите на хората.
    Статуса не е само до колата, отнася се и за поведението ти, мястото където живееш, мястото кудето учат децата ти, тов

    Коментиран от #86

  • 86 Тони - продължение

    5 0 Отговор

    До коментар #85 от "Тони":

    Статуса не е само до колата, отнася се и за поведението ти, мястото където живееш, мястото кудето учат децата ти, това къде работи съпругата ти, какво образование имате вие двамата, това как изглеждате, хората с които дружите, къде ходите на почивка,това което сте постигнали. И като тези неща са изпълнени нормалното продължение е да имате бентли или подобен клас автомобил.
    Запомнете го това !!!!
    В нашия случай - на прасе звънче !
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Бате Велко

    3 1 Отговор
    Да ви кажа чесно,аз подкрепям на 100% този човечец.Хората карат вече от 50 години на газ и къде е проблема не разбирам.И като някой каже че пребавало двигателя-да бе другия път ,просто трябва системата да се поддържа и първо да загрее двигателя ,и след това да си прехвъррли на газ ,и няма да има проблеми ,естествено и от значение е и монтажът и настройката, но всичко ако се направи като хората няма да има никакви проблеми.
  • 89 Димитър

    4 2 Отговор
    Най-вероятно на този парите са му дошли отгоре (или са с неясен произход) и като всеки втори българин, робуващ на комплексите си си е купил луксозна кола без да мисли как ще я обслужва.
  • 90 Az123

    6 1 Отговор
    Явно човека не е толкова глупав, че да си дава парите за бензин вместо за други по-важни неща.

    Коментиран от #92

  • 91 123

    6 1 Отговор

    До коментар #84 от "vLn":

    Ми да си вземе хибрид тогава. Какъв е проблема? Има толкова скъпи и хубави хибриди, които са и икономични на всичкото отгоре. И престижни...... Това с LPG- то и екологията са приказки за маса, които съм ги слушал с тонове, дори от хора използващи дърва за отопление.
  • 92 Най-сетне

    4 0 Отговор

    До коментар #90 от "Az123":

    Един разумен здравомислещ НЕкомхлексар но все пак сънародник. Размножавай се!!!
  • 93 АГУ

    7 2 Отговор
    В МОНАКО ВСИЧКИ СИГУРНО КАРАТ С АГУ ОТ екологична гледна точка :) :):) ТИ ДА ВИДИШ КАПАЦИТЕТИ И ПРОФЕСОРИ
  • 94 TeodorM

    6 3 Отговор
    Евала на тези, които са монтирали газовата. Ето това е работа. Едно е да сложиш газова на Бентли с 12 цилиндъра, друго е на Голф с 4. Браво на тея момци.

    Отностно как да я кара, да си я кара както иска, негова си е. Още повече, че за мен като минувач е по-добре да е на газова, заради по чистия въздух. А щом не ми пречи, а ми по-добре, призовавам всички с 12 цилиндрови двигатели да карат на газ. По същия начин някой може да си кара новото BMW 550D с олиото от фритюрниците на местния ресторант. Какво ми пука. Престанете да упреквате другите, за неща които по никакъв начин не пречат на обществото и на вас лично. Погледнете си вашата кошница.

    Коментиран от #97

  • 95 гощо

    12 1 Отговор

    До коментар #84 от "vLn":

    Тия с Бенлитата са едни загрижени за екологиятаааа.......не казвай на никой!!!! Еколози яко с Бентлита!!!!
  • 96 Как Че Ум

    5 3 Отговор
    Няма лошо в това да направиш колата малко по-безвредна за околната среда, за природата. Но малко са хората, които могат да осъзнаят, че вредата на природата е жестоко нещо. Все пак човека си е сложил АГУ на луксозната кола за разлика от някои дребни ...*... които си карат евтините дизелови унищожители и не им пука!
  • 97 123.300д

    0 1 Отговор

    До коментар #94 от "TeodorM":

    Правилно-да си врът носовете в техните коли
  • 98 Барона

    6 0 Отговор
    Кара кола за 70 хил, газта му е 2-3хил. - сигурно е доста скъсан
  • 99 Бай Ган

    3 3 Отговор
    Замислете се първо, кой кара Бентли ? Колите са от различни ценови диапазони и всяка марка и модел са предназначена за определена класа хора.Като си купуваш Бентли с това показваш класа и благосъстояние в обществото, газовата уредба някак не се вписва на тези коли, ако беше така щеше да излизат в фабрични газови уредби.Гласувам за Бентли и Ролсройс с фабрично АГУ :).
  • 100 Аристократ

    8 3 Отговор
    Леле какви смешници имало. Мислех че това е минало и характерно за първите години на прехода.
    Фалшив гъзар, с фалшив живот.
    Такива като тоя не на бентли , ако ще и на совалка да се качат ще си останат същите скъсани цурвули.
    СКЪСАН ЦЪРВУЛ
  • 101 Язе

    3 4 Отговор

    До коментар #72 от "Suzuki Ignis":

    Тоя пък.Запича ти главата а не клапаните.За около 150хил км един клапан не ми е спекъл "умнико".
  • 102 Прости сте

    5 8 Отговор
    Вие си карайте 15 годишните бмвта, фаувета и мерцедеси и не му надничайте в паничката на човека. Лаете ама бентли ще си купите в следващия живот.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Deo88

    3 3 Отговор
    Защо пък да е резил ?
    Има пари , купува си Бентли , има повече пари , слага и и газ .
    Който няма , ще пише и обсъжда живота на другите ... жалка работа , а да не говорим , че поставянето на АГУ при такъв двигател е доста скъпа работа
  • 105 КойВиПоказаПътяКъмСофия

    9 0 Отговор
    Нафтата е за топлене, газта за готвене, а бензина за каране!
  • 106 Не се прави на такъв какъвто не си

    7 1 Отговор
    Както каза по-горе един човек”Никой не кара на газ,ако не е финансово притиснат”.Не е комплексарско да караш на газ,но да караш Бентли на газ си е чиста комплексарщина.Бентли поначало не си е кола за всеки,а и незнам кой е тоя ,който би приел ,че ще вози бомба в Бентлито си,само да му е по-евтинко.Е който има парички за Бентли,няма да си сложи газчица,колкото и да им се иска на газаджийте.Карайте си газчицата,но не се опитвайте да убеждавате хората,колко е хубаво да караш на газ,щото има друго преимущество освен цената на горивото.Е в крайна сметка,имаш ли наистина ДОСТАТЪЧНО пари за Бентли,е няма да караш на газ,щото даже и няма да гледаш бележката на бенза.Газчицата си е за сиромаси хора,колкото и да не искате да го проумеете.
  • 107 Алфа Ромео

    0 0 Отговор
    Аз съм виждал пред мен да зарежда газ Бенц ML- AMG. Много ми е забавно някой като каже бомба в багажника, абе хора така ли не проумяхте че тази бутилка е толкава здрава че е последното нещо което ще се разруши в автомобила ви, иначе по-принцип може да стане пожар, но то във всяка кола може да стане.
  • 108 ssssss

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "Оги":

    За какво да кара голф или киа на бензин, вместо да кара бентли на газ и да му харчи също толкова ?? Не забравяйте,че всеки харесва лукса все пак.
  • 109 госта

    0 1 Отговор
    Не забравяйте че на много места в Европа се въведоха изисквания за движение в големите градове касаещи вредните емисий. Такава кола без газовата уредба едва ли би се класирала.