Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 16:05 3 127 10

Aston Martin показа новия Vantage

  • aston martin-
  • vantage-
  • mercedes-amg

Aston Martin представи официално новото поколение на Vantage. Моделът е олекнал със 136 кг в сравнение с предшественика и вече разчита на немски мускули. Под предния капак работи 4.0-литров V8 с два турбокомпресора от Mercedes-AMG.

Автомобилът е построен на модернизираното алуминиево шаси на DB11. За Vantage обаче е преработена около 70% от структурата на каросерията. Моделът е получил електрически усилител на волана и активен диференциал с повишено триене, който се блокира до 100% за милисекунди. 1 530-те килограма са разпределени в съотношение 50:50 между двете оси.

Осемцилиндровият двигател развива 510 к.с. и 685 Нм и работи в комплект с осемстепенна автоматична трансмисия ZF. Ускорението от 0 до 96 км/ч приключва за 3.6 сек., а максималната скорост е 314 км/ч.

Засега новият Vantage няма да има версия с 12-цилиндров мотор. За сметка на това се очаква появата на модификация с ръчна скоростна кутия - вероятно доработена версия на седемстепенната трансмисия на стария V12 Vantage S.

Новата британска суперкола ще бъде обута в гуми Pirelli P-Zero, разработени специално за нея. Оборудването включва мултимедия с 8-инчов дисплей, точка за достъп до Wi-Fi, адаптивно окачване, а срещу допълнително заплащане - и въглеродни спирачни механизми.

Цената в Щатите ще бъде $149 900 (€128 000). Първите готови автомобили ще бъдат доставени на клиентите през второто тримесечие на 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    3 4 Отговор
    Mazda MX-5

    Коментиран от #2

  • 2 о оризче

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    Точно щях да напиша, че вече е добил някакъв азиатски вид и ти си ме преварил ;)))
  • 3 медиатор

    2 1 Отговор
    Постен
  • 4 Бива

    1 2 Отговор
    Само на мен ли ми изглежда, че все едно някой му е откраднал решетката? Заради нея изглежда малко недовършено.
  • 5 Ото

    4 0 Отговор
    Да му се не види. Винаги съм харесвал Астъните, но този нещо не ме грабва, заради тази предница. Отзад и линията от строни са прекрасни, но тази предница не мога да я възприема нещо. Все едно липсва нещо. Може да не е фотогиенична и на живо да е внушителна, но на тези снимки нещо ме притеснява.
  • 6 Разочарован

    3 1 Отговор
    И аз също нема да си го купим
  • 7 вижся

    6 0 Отговор
    може би най-красивият автомобил който съм виждал до момента като изключим малки неща в интериора които ме дразнят а всички хейтъри да го ....
  • 8 dma

    1 2 Отговор
    Предницата е в стилистиката на Тойота гт86 - голямо разочарование и скъсване с традициите на марката :((

    Коментиран от #10

  • 9 Ко речи

    3 0 Отговор
    Предницата следва стилистиката на Aston Martin Vulcan
  • 10 хае

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "dma":

    .....и този път ще пропуснеш да си го купиш, а ?????