20 Декември, 2017 18:14 4 621 7

Honda извади нов конкурент на Prius

  • honda-
  • insight-
  • toyota-
  • prius

Хибридът Insight, който без снет от производство заради слаби продажби преди три години, се завръща в нов формат. Honda ще покаже прототип на третото поколение на модела в Детройт през януари.

Новият хибрид изглежда доста по-престижно от предшествениците си и вече не прилича толкова на хечбек, а по-скоро на седан със силно полегата задница. От Honda признават, че са се опитали да му предадат известна "премиалност", и смятат да го позиционират над Civic.

Третата генерация на Insight ще се оборудва с бензинов двигател и два електромотора. Технически характеристики все още не се съобщават. Японците казват единствено, че разходът на гориво ще бъде "на равнището на основните конкуренти".

Предишният Insight имаше 1.3-литров бензинов двигател с мощност 98 к.с., 10-киловатов електромотор, захранван от никел-металхидридни батерии с капацитет 10 кВтч и вариатор. През 2009 г., когато се появи, моделът бе най-достъпният хибрид на американския пазар.

Новият Insight е част от плана на Honda за разширяване на моделната гама с електрифицирани автомобили. До 2030 г. две трети от колите на компанията трябва да имат комбинирано задвижване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечта

    43 3 Отговор
    Добро е, даже много добро...
  • 2 приус

    26 3 Отговор
    Разликата е, че хондата изглежда добре и прилича на кола. Докато приуса...
  • 3 Японеца

    5 24 Отговор
    Стоповете на форма го докарват на 6 серия на бенве 2012г.Тялото тоже!
    Като светнат шкода или ауди!
    Големи дизайнери нема що!
  • 4 Ко речи

    22 0 Отговор
    Извинявайте много уважаеми репортери, ама научете ги тези термини... не е “седан със силно полегата задница“. Този тип каросерия се нарича Liftback.
  • 5 АБВ

    0 11 Отговор
    ОПЕЛ +ПЕЖО....НЯМА ЩО.....
  • 6 гост

    10 1 Отговор
    Много е добра. Стига да запазят и цената под тази на приус се надявам да стане хит в САЩ. Старите хонди бяха страхотни, дори се бях навил да си купуват такава с електрическо подпомагане. Тиха, плавна работа на системата и при това разход под 5л. на 100 в града си е супер за пълноразмерен седан.
  • 7 ЕРР

    11 4 Отговор
    нещо боклуците мерцедес ,бмв и ауди зеха да изчезват от САЩ...