Last news in Fakti

7 Март, 2009 16:40 822 0

AM One-77

  • am one-77-
  • aston martin

Когато през август миналата година стана ясно, че в Aston Martin работят по нов суперкар, One-77 трябваше да стане най-скъпият автомобил в света. Доларовият еквивалент на обявената цена от 1 млн. британски паунда тогава бе $2.4 млн. Днес заради курсовите разлики стойността му възлиза на “едва” $1.42 млн. Така най-бързият и ексклузивен Aston на всички времена ще трябва да се примири с второто място след Bugatti Veyron Fbg par Hermes с неговите $1.96 милиона.

В Женева британците отново не благоволиха да разкрият напълно всички подробности около колата. На щанда им бяха изложени напълно завършеният прототип и макет на механиката, но не и интериорът. За него може да се съди само по компютърни графики. Без да е англичанин, Улрих Бец прибегна до легендарното описание на Rolls-Royce за мощността с фразата “повече от достатъчна”. Сякаш съществува подобна граница в света на суперавтомобилите...

One-77 ще се оборудва с познатия 6.0-литров V12 на Aston Martin, но с раздут до 7.3 литра работен обем. Посочената от производителя летва за мощността е вдигната на 750 к.с. Точната стойност на ускорението до 100 км/ч трябва да се позиционира някъде в долната половина на диапазона между 3 и 4 секунди, а намеци за максималната скорост изобщо няма.

Шасито, изработено изцяло от въглеродни нишки и алуминий, което се намира на щанда, в “Палекспо”, е първото от общо 77. То трябва да бъде завършено, готовият автомобил - доставен на клиент до края на годината. Останалите 76 бройки, всяка от които вече си има собственик, са планирани за 2010-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА