Last news in Fakti

26 Февруари, 2018 13:49 5 122 7

Nissan с нов всъдеход на рама

  • nissan-
  • terra
Nissan с нов всъдеход на рама - 1

Японската марка Nissan публикува само официални изображения на новия си всъдеход, който ще носи моделното име Terra. Новата високопроходима кола ще бъде представена през есента, но все още не се знае със сигурност на кое от автомобилните изложения.

Най-вероятно това ще стане през април в Пекин. Няма официална информация за ТТ данните на модела, но в интернет пространството се завъртяха доста данни, касаещи новия Nissan Terra. Името е заимствано от един концепт на марката, който беше показан през 2012 година, но така и не влезе в серийно производство.

Nissan с нов всъдеход на рама

Иначе серийният Nissan Terra ще представлява средноразмерен всъдеход на рама, който е построен върху базата на пикапа Nissan Navara. Така той се явява наследник на Pathfinder. Предполагаемите габарити на Terra ще са: дължина - 4882 мм, широчина - 1850 мм, височина - 1853 мм и междуосие - 2850 мм.

Nissan с нов всъдеход на рама

Базовата версия ще е само със задно предаване, но като опция ще се предлага и 4х4 задвижване. Скоростните кутии ще са и автоматични, и механични. Този всъдеход ще има за цел да се противопостави на Toyota Land Cruiser Prado, като първоначално ще се продава в Китай, но впоследствие ще бъде предлаган и на други пазари. Към момента не е известно дали България ще е сред тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Key One

    11 4 Отговор
    Най-добрите офроудъри в историята, сещам се актьора Том Харди и бившия пилот от Ф1 Мика Сало като ходиха с 2 Nissan Patrol до най-студения град на света - Оймякон, където минус 64 градуса си е нормална зимна температура а минус 76 беше най-ниската измервана... И като са подготвяли експедицията всички инженери са били единодушни, че освен Patrol, нищо друго не може да се справи с тази задача, пълен кошмар без пътища Patrol-ите обаче се справиха без проблем, не затънаха нито веднъж, вярно че правилата там бяха колата да не се гаси вечер защото после ще е като паметник. Имаше и един друг филм пак за 2 Patrol-a в Африка ама не сещам Конго ли беше или нещо друго, единия Patrol беше на 4 милиона и 800 000 км другия беше на 5 милиона и 700 000 км... Явно са здрави, в тоя ад без пътища толкова километри... Този и той ще е сериозна машина със сигурност.

    Коментиран от #6

  • 2 Георги

    3 3 Отговор
    Прилича на LC Prado........
  • 3 Георги

    0 1 Отговор
    Тойота си иска предницата за Prado-то че малко са я крадбали
  • 4 JPower

    4 7 Отговор
    Ренде...Нисан вече не е кола, тотален боклук.

    Коментиран от #5

  • 5 Делибалтов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "JPower":

    Усещаш ги нещата! Хе хе!
  • 6 Алфа Ромео

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Key One":

    УАЗ-ка или Лада Нива дали няма да се справят.
  • 7 Руснак

    5 2 Отговор
    И като отидоха Патроните видеха там УАЗ-овете и Нивите да си движат хем с отворени прозорци си се карат