Last news in Fakti

9 Юли, 2018 13:21 8 679 39

GT-R-ът от Italdesign е шест пъти по-скъп

  • nissan-
  • gt-r-
  • nismo-
  • gt-r50
GT-R-ът от Italdesign е шест пъти по-скъп - 1

Японците от Nissan сериозно разглеждат възможността за малкосерийно производство на суперкара GT-R50, построен в чест на 50-годишния юбилей на GT-R и на италианското ателие Italdesign.

GT-R-ът от Italdesign е шест пъти по-скъп

По предварителна информация, цената на ексклузивната суперкола ще е от порядъка на 900 000 евро - сума, която е по-голяма цели шест пъти от тази за донора GT-R Nismo. Ще припомним, че при иновацията всички каросерийни панели са сменени, нови са стоповете и фаровете, както и всички елементи в салона.

GT-R-ът от Italdesign е шест пъти по-скъп

Конските сили са се увеличили от 600 до 720, а максималният въртящ момент - от 637 Нм до 780 Нм. Още от доработките по 3.8-литровия силов агрегат включват преработен колянов и разпределителен вал, смяна на бензиновата и маслена помпи с по-производителни, подобрения по запалителната, изпускателната и всмукателна системи. В основата на високата цена обаче е италианският дизайн.

GT-R-ът от Italdesign е шест пъти по-скъп


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    18 33 Отговор
    900 000 евро за нисан гтр, хахахахаах, трябва кълвач с мотирала човка да те е кълвал по главата в продължение на месеци.
    А срещу сумата от 900 000 хил.евро, ако изключа VDC-то пак ли ще губи гаранция.

    Коментиран от #5, #27

  • 2 дядо Гошо

    29 1 Отговор
    Великолепна кола с далеч от великолепна цена!
  • 3 гост

    12 5 Отговор
    Има много тунинг ателиета които срещу много по-ниска цена ще ти направят интериор и екстериор от карбон, напа, уреди по избор и каквото си поискаш.
  • 4 Нисан никога

    5 37 Отговор
    Дали ще харчи масло както и другите нисани? Боклуци

    Коментиран от #8, #25

  • 5 селянин

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    А бе този още е на илачи..тук пише че е италиански тунинг-дизаин,и всичко е преработено,повече коне..а GT-R Nismo струва шест пъти по малко от този на снимката..ами изпий си хаповете и сметни колко струва GT-R със 600 к.с.

    Коментиран от #12

  • 6 Giuseppe Busso

    5 8 Отговор
    Ах... как се ядосвам..... Само италианците правят уникални лимитирани серии, а през последните години кой ли не се пъне.Сега и тия... До скоро правеха купета от дърво с вносни двигатели, а сега за лимитирани се пънат....И кво... пак опираме до "жабарите" ли?Да завъртим едни бързи 500 000 000€ от "легендарен" модел... Добре че беше тоя модел, иначе все бяха взели дали!
  • 7 gad

    9 2 Отговор
    Цената е соленичка, но подхода ме кефи - италиански дизайн с японско качество. Обратното е видно че не работи добре: https://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_Arna
  • 8 Бухахахахахха

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Нисан никога":

    Ако е с ДВГ от Ваг ще харчи масло.
  • 9 Светослав Великов

    13 8 Отговор
    Този Нисан ше дърпа вс ферарита поршета мцларени, ламбота и квото се сетите, кво пишете небивалици тук, това ше е мега, ултра качество, вътре вънка..50 год. юбилей, Вие давате ли си сметка тази "кола" каква ше е, мен ме побиват тръпки само от снимките, това ако спре до увас без да очаквате ше получите диагноза някаква! Моля Моля

    Коментиран от #13

  • 10 селянин

    9 2 Отговор
    Личи си че,,годзилата,,е пипната от италианци.GT-R става на половин век,а този юбилеен модел тепърва ще си вдига цената.С тия Нм ще бие порше гтр с, дако е с предно.

    Коментиран от #14

  • 11 Тошко

    4 14 Отговор
    Защита от корозия ще има ли за тия пари, че ги знаеме япончетата как стават на швейцарско сирене след първата зима. Ако направят златни джанти ще е перфектно, защото и без това само селяндури ги карат.
  • 12 Антон

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "селянин":

    Какъв ти е проблема на тебе? Какво за нисмото , 180 190 хил.евро за нисмо. Е и? Имаше едно вкарано чисто ново да се продава. Та представи си съм го разглеждал на живо. Заради алкантарата вътре и червените линии отвън изглежда малко по-пипнато. Ама си остава модел от преди 10 год. , каквото й да го правят. На един р35 съм му навъртял вече близо 14 хил.км. та представи си ти ги казвам нещата като собственик.
  • 13 Антон

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Светослав Великов":

    А ти замислил ли си се за нещо друго. нов хуракан е на цена около 260 хил.евро някъде. Представи ако му се направи тунинг до цена от 900 хил.евро как ще върви.

    Коментиран от #15

  • 14 Антон

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "селянин":

    Как би коментирал това: http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/34909-nissan-prizna-che-falshificiral-testove-za-emisii-i-razhod/
    Онзи ден ми хвалехте японците в една статия за двигатели пак тука във факти, че били уникален народ. Какво ще кажат феновете на жътите по този въпрос.

    Коментиран от #16

  • 15 Светослав Великов

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Антон":

    Тук говорим за заводската машина как излиза, за никакви вселенски тунинги. Хуракана, може само да му пръдне на този ГТР ще го яде за закуска като вита баничка боза здравец. Много моля да не ставате такива фантазьори, за тунинговане на Хуракани.

    Коментиран от #17

  • 16 селянин

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Антон":

    Порше са заявили участие в 10-а серия на,,Бързи и яростни,,що не могат да се наредят от японците.Много трудно ще му бъде на този смачкан,,костенурски,, до военен фолцваген,даже ако спрелите от производство японци..Skyline,Eclipse,Supra,му дадат 100м преднина.

    Коментиран от #18

  • 17 Антон

    1 5 Отговор

    До коментар #15 от "Светослав Великов":

    Я се върни и прочети статията отново. Това още не се знае дали ще произведат и 1 бройка , ти вече го наричаш заводски нисан.
    Ако не ти се чете ето цитат от горната статия: Японците от Nissan сериозно разглеждат възможността за малкосерийно производство на суперкара GT-R50
  • 18 Антон

    2 11 Отговор

    До коментар #16 от "селянин":

    Бързи и яростни е филм за 15-16 годишните.
    Недей да намесваш порше!
    Искам да ви питам всички всезнайковци.
    Освен при гт-ра кой друг производител ти казва че ще загубиш гаранция ако искаш да пилиш гумите на колата си. Що за лудост и безумие е това. И то на спортна кола, която има претенции да ходи при батковците.
    Чакам да ми отговорите.

    Коментиран от #19, #20, #23

  • 19 Ути

    9 3 Отговор

    До коментар #18 от "Антон":

    АБе Антоне ти защо толкова не харесваш Нисан ГТР, да не ти е обърнал огледалата някои Нисан на път за морето, че толкова не спиш и само пишиш против тази велика марка и кола. И какви са тези безумни глупости, за какво пилене говориш и за каква гаранция,,,ДА сигурно се чупи ако пилиш гуми и за това пада гаранцията. Я почни да следиш аутомоторспорт по тв-то ако си на Вивакома, всеки ден дават 24/7 Имаше предаване за Годзила и точно тогава, забележи НЕМЕЦА защото 90% са немци водещите(пилоти) с едни червени якенца..тестващи автомобили, такива дрифтове прави на една черна годзила, че самият той беше изумен и цитирам..честна пионерска, "С това нещо, Годзила срита топките на Порше 911 GT3, нз в интернет ако не епо тв-то дали може да се намери серията!!! Човек не се излагай повече !! Нз в случая баткото кой е, повярвай ми Нисана може да им е баща, а новият може и вуйчо ;)

    Коментиран от #21

  • 20 селянин

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Антон":

    Вчера по bTV cinema даваха филм за,,възрастни,,костюмари,,Жажда за скорост,,ако имаш,,напред-назад,,го гледай..беше пълно с Agera,Shelbi,Venom..и па нямаше,,смачкания,,до военен костенурски волцваген,абе тва порше бъш нема роли у киното, а като гледам и на Нюрнберг спрее да го канат..Тва GT-R-че ще издуха всичките шваби.
  • 21 Попрочел

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ути":

    Ути Антон казва че има ГТР и здравата се е набутал затова го мрази :))

    Коментиран от #22

  • 22 Lexus GS 350 AWD

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Попрочел":

    А бе той има и порше ама явно са постери в детската му стая😂🤣😂А също се съмнявам да има и годините за книжка....😁
  • 23 Хахахахах

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Антон":

    Не съм фен на японските коли, НО. Нисан скайлайн, Нисан Gtr са извън земни коли. Отвори мобиле. де напиши нисан скайлайн и им виж цените за коли 91-94г. Виж им и параметрите и ми кажи колко коли има с такива параметри по това време. За gtr-a какво да кажа... Малко са колите, които могат да му се опрат. На прима виста се сещам само за една. Бугати Широн.
  • 24 Антон

    5 4 Отговор
    На всички специалисти ще ви кажа. Да имам такъв нисан , 2017. Не мисля че съм се набутал. Колата е купена единствено с цел забавление, карам я дори и зимата.единствения плюс на автолобила е динамиката която има. Няма друга нова кола на тази цена с подобна динамика..И тука свършват плюсовете.
    Но за 100 хил.евро получаваш толкова. Багажника се затваря посредством кожена изрезка хваната с болт за ламарината ма колата :)На 2000 км. автомобила трябва да посети дилъра за проверка на съединител, спирачки, луфтове и т.н, /безплатно/, първа смяна на масло и обслужване 10 хил.км или 1 год., което настъпи първо., струва 840 лв.с ддс в официалния представител, колата се кара буквално душманската и масло не харчи.от май 2017 до ден днешен мога да кажа че на шофьорската седалка шевовете вече са тръгнали да се разшиват, дръжката от вътре за отваряне на вратата вече е започнала да да се бели, някои от пластмасите също, външнишя лак на ламарините сякаш е по-тънък и някак си много лесно се наранява, за топлоизолацията няма смисъл да казвам , защото няма да ме разберете, стоковия звук от гърнетата не става за нищо или поне сравнен с коли от подобен клас. За справка поршето ми първо обслужване 30 хил.км или 2 год. което настъпи първо. Още не съм го возил за обслужване и не знам цените.За всички които мислят че си измислям за гаранцията мога да се поинтересуват защо отпада когато изключиш VDC-то. А пада, защото тогава автомобила е най-динамичен и постига прословутото ускоре

    Коментиран от #31, #32, #33

  • 25 Ланче

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нисан никога":

    Какво значи да харчи масло. Все пак говорим за турбо мотор. Нима ауди рс, бмв м5 и амг. Не харчат а слез на земята де
    😃😃
  • 26 Lexus GS 350 AWD

    3 1 Отговор
    Ако мислиш че другите коли(визирам s klasse) не се белят като кората на банан...Просто е ,имаш динамика за пари за ,които другите нищо нямат..!
  • 27 Антон 1

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    Не знам кой ти слага минуси , ама малоумници много ! Не разбраха ,че се изказваш от първо лице , тоест си собственик на такъв и би трябвало да си обективен , при положение ,че си критичен !
    Много сложно стана това обяснение за някой тука , спирам !:):):)::)
  • 28 Миксерчета

    0 0 Отговор
    Отвътре все едно игрален интериор не ста света след 50години ще бъде пълен с миксери хора роботи бе луда работа
  • 29 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Цената е безумна!
  • 30 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Ако търсиш лукс и оригиналност по-добре да си купиш Ролс-Ройс купе, предвид безумната цена.
  • 31 АЛФА Q4

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Антон":

    ПРИ ПОРШЕТО ПЬРВО НАСТЬПВА СМЯНА НА ДВИГАТЕЛЯ .МНОГО Е КАБА
  • 32 ALFA Q 4

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Антон":

    Е ДОБРЕ ДЕ ТИ ЯДЕШ ЛИ Я ИЛИ Я КАРАШ .И ЗАЩО СЕ БОРИШ С КОЛАТА А НЕ КЕФИШ
  • 33 Чавдар войвода

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Антон":

    Какво е моторното масло, което наливат при смяна, Нисан-дилърите? Нали няма да им звъннеш, за да питаш?

    Коментиран от #34

  • 34 Антон

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "Чавдар войвода":

    Във фактурата не пише марката, 0w40 , 5l. , какво е маслото не ме интересува, аз съм краен потребител.
    Позициите са: уплътнение, маслен и въздушен филтър, filter-kit air, 5 литра масло 0w40, пълно сервизно обслужваме и пълен преглед техническо съсътояние. Всичко това за 840 лв. С ддс.
    Вместо да гледате по нета клипове с всъвъзможни версии , бихте могли да получите малко инфо от първа ръка, защото никой човек не знае как ще му се развие живота и след 2 год. може да сте в положение да избирате между такъв нисан и нещо подобно.
    Тези нисани струват на цената на добре оборудвано бмв 5 или е класа, със средно силни двигатели. Вижте какви коли има из България, не виждам нищо екслузивно и рядко в тези нисани. А и за да си спестя още едно писане по темата /защото спирам/ разход градско София около 20-22 л, в рейсинг режим и душманско каране над 30 около 32-33, с 80-90 постоянна скорост разход около 9 .

    Коментиран от #35, #37, #38

  • 35 Чавдар войвода

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Антон":

    И защо реши, че гледам от нета?
  • 36 Пешо

    3 2 Отговор
    Абе филмар, я се стегни малко. ”Купил си си кола за 200 к ” и се правиш тука за едно масло и 10л бензин. Като не можете да ги подържате, няма да ги купувате.
  • 37 селянин

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Антон":

    Тоз има жешки градуси,от Yokohama препоръчват само един производител да сипва масло в двг на GT-R,и той е..много,,шикалкавиш,,бре,картера на,,твоя,,модел 2017 год.събира 5,5 литра масло,0w40 а то се продава навсякъде по 1л,и ти остава 0,5 и ще разбереш марката.Кой ти е правил нисана?требва да пише,Такуми..ако не знаеш къде е табелката,вкл.инфотейнмънта он че ти каже..
  • 38 Алфа Ромео

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Антон":

    Ами ти колко очакваше да харчи, спортна кола на постоянно 4х4 и 1700 кг. Колко мислиш ша ти харчи мощно бензиново БМВ 5-та серия, няма да са много големи разликите.
  • 39 Дилян

    0 0 Отговор
    Антоне я си заври главата в дупето примат недоносен, кво филмираш лапетийте тука че караш ГТР бе цървул.. ИМаш ГТР на плакат в детската си стая Аутист!! На този ГТР ще му ядете главата новобранци, ще ви прави харакири на дупето клоуни ари влачи аонтончо филмар недоносен балък!!