Last news in Fakti

31 Юли, 2018 12:32 36 392 32

Кражба на кола с лист A4

  • кражба-
  • измама-
  • хартия-
  • лист-
  • a4

Стар, но позабравен метод на кражба на автомобили с помощта на най-обикновен лист хартия формат A4 отново набира популярност в Русия, разказва "За Рульом". Апаши прилагали номера масово преди 10-ина години, докато хората престанали да се хващат на измамата, но сега тя отново минава.

Схемата е колкото проста, толкова и гениална. Докато седи в колата, шофьорът забелязва, че на задното стъкло има нещо, което блокира видимостта. Допускайки, че това е дипляна с поредното рекламно съобщение, той слиза от автомобила, за да я махне.

Крадците това и чакат: собственикът може само да гледа как заедно с листа хартия отпрашва и колата му. Номерът разчита на елемента на изненадата и затова се прилага не само по паркинги, а и на светофари.

Измамата не е особено оригинална и се смята за вариант на стария номер с консервната кутия, завързана за задната броня на колата. Съществува и разновидност с малко момче, което плюе в автомобила през отворен прозорец. Целта винаги е една и съща - водачът да бъде изкаран от салона, но ключовете да останат на таблото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    21 27 Отговор
    Ако колата ти е keyless тази схема няма да сработи. Това добре. Лошото е, че ако колата ти е keyless дори нямат нужда от подобна схема, за да ти свият возилото. Моята е така и съм го приел, че някой път може да се върна и да не я намеря там, където съм я спрял. Нови технологии баце, за къде сме без тях...

    Коментиран от #2, #11, #16, #31

  • 2 РЗС

    15 72 Отговор

    До коментар #1 от "Стефан":

    Съществува система, която безотказно работи срещу кражба нарича се автокаско.

    Коментиран от #3, #18

  • 3 Гербераси долни

    93 6 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Автокаското ти отпада ако ти липсва ключа (чипа) за запалване и талона ,неща за който те информират след инцидента и за който разбираш че са написани с дребен шрифт с още куп спънки оставящи "вратичка" на застрахователите.

    Коментиран от #15

  • 4 стефунгел

    41 6 Отговор
    И като е keyless и ключа е вътре в колата какво правим? А Стефчо?

    Коментиран от #5, #8, #23, #29

  • 5 BGman

    54 3 Отговор

    До коментар #4 от "стефунгел":

    Дори ключът да не остане в автомобила, след като двигателят работи си потегляш като пич. Едва след като загасиш двигателя няма да запали отново, но дотогава е в някой "специализиран" гараж.

    Коментиран от #7

  • 6 Стефан

    46 5 Отговор
    До всички, които са ме апострофирали:
    1. Каското не е против кражба, а за да те компенсира при евентуална такава.
    2. Каското не е валидно при липса на посочени документи и неща, като ключове, талон и прочие, затова всеки трябва да се грижи за това да не са в автомобила.
    3. Ако ключа ти е в колата, когато ти излизаш от нея си е твой проблем. Носи се винаги в теб. То това е и плюса да ти е keyless автомобила, защото не бъркаш за ключове. Носиш си го в теб и просто отваряш и затваряш вратите, колата сама се заключва и отключва. Паленето на двигателя също е с копче.
    4. Какво става, ако ключа не е в колата и двигателя е запален? Колата тръгва и се отдалечава на 25 метра от ключа (в моя конкретен случай), след което двигателя изгасва.
    Мисълта ми е, че няма нещо, което да е направено от човек и да не може да се разбие от човек. Всеки трябва да внимава и да си застрахова имуществото :)
  • 7 Стефан

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "BGman":

    Леко допълнение по точка 4 (както казах, поне в моя случай). Колата ще тръгне само ако е на положение D и излезеш от нея така. Тогава ще се активира автоматичната електрическа паркинг спирачка. Тогава може да влезе някой без ключа и да затвори вратата. При подаване на газ спирачката ще се отпусне и колата ще тръгне. Ще върви 25 метра и ще спре. Ако преди да слезеш си на положение "P", без ключа не можеш да смениш на различна предавка :)

    Коментиран от #17

  • 8 Кирчо

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "стефунгел":

    Отиваш да ловиш риба на марица с лопата
  • 9 fgl;j

    63 6 Отговор
    КУПУВАШ СИ КОЛА ЗА 200 ЛВ.
    ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ТЕ ТЪРПЯТ ДА КАРАШ ТАРАЛЯСНИК И ДАНЪК НЕ ПЛАЩАШ.
    ОСТАВЯШ Я НАВСЯКЪДЕ АБСОЛЮТНО ОТВОРЕНА И НИКОЙ НЕ Я ПИПА А ВСЕКИ ПЛЮЕ ОТГОРЕ И А КУЧЕТАТА НДИГАТ КРАК.
    МИНАВА МНОГО ПИЯН КОЙТО ТРУДНО ХОДИ НО ЛЕСНО КАРА.
    ПОДКАРВА Я И СЕ БЛЪСКА СЛЕД 100 МЕТРА.
    ПОСЛЕ МПС-ТО СТОЙ КАТО ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕЛСТВО 1-2 ГОДИНИ И ДЪРЖАВАТА ТИ ГО ПАЗИ НА СИГУРНО.Е ПОСЛЕ ВЗЕМАШ 300 ЛЕВА ОТ ВТОРИЧНИТЕ И ПАК КУПУВАШ ЗА 200 НОВА А 100 ГИ ОБРЪЩАШ В РАКИЯ.
  • 10 vasik atanasova

    19 42 Отговор
    ТЪПИ РАШКИ
    ОТ ТЯХ САМО ТЪПНИ МОЖЕМ ДА НАУЧИМ
  • 11 PlimP

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Стефан":

    не знам кой и как ти е бърникал из колата, но всички които съм ползвал и са с безключово палене, ако дистанционното не е в купето даже и контакт не може да дадеш

    Коментиран от #13, #27

  • 12 Бумеранг

    22 2 Отговор
    Ще я откраднат ама друг път.....правиш таен ключ-прекъсвач на част от електрическата верига или на някоя част, която работи с ел. енергия и ще я запалят на кукуво лято......Работи безотказно....само си намерете човек да ви го направи правилно и добре маскирано и сте о'кей....
  • 13 Стефан

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "PlimP":

    Говорим за това, ако вече веднъж е подаден контакт и двигателя работи, а не да се пали, когато ключа не е вътре. При работещ двигател той не спира, когато ключа напусне колата и е близо. Както казах, поне моята е така.
  • 14 Карачо

    8 2 Отговор
    Сигурен ли си? А за задействане на имобилайзера чувал ли си? Двигателят спира да работи след определен период от време 1-3 мин. и няма сигнал от ключа. Отделно вътре започва да пищи сигнал, който става доста интензивен след 20-30 сек. и трябва да си с тапи на ушите, за да го издържиш. Поне при моята е така.
  • 15 РЗС

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гербераси долни":

    Как точно ще ми липсва ключа, като ми е в джоба? Ако пък до там се стигне да ми откраднат ключа по някакъв начин имам втори, казвам,че колата е купена с един ключ и това е. Аз съм в Англия, тук талони няма, в бг не държа документи в колата. В англия до 30 дни не са ли ти намерили колата, до 2 седмици след тези 30 дни имаш чек за тотал щета, ако намерят колата след това си остава за застрахователя. Другото е,че когато ти изчезне колата ти си първия заподозрян и ще ти искат една камара документи като финансово състояние и къде какви пари дължиш, да не би да си си я самооткраднал
  • 16 Бай Цветко

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стефан":

    Няя смисъл да притисняяш нали като е key less ще го заключиш от приложението на колата сина тък вика заключваш и няя мърдане

    Коментиран от #19

  • 17 РЗС

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Стефан":

    Още по-леко допълнение към допълението е,че при бмв автомат,когато си на D, спираш,за да слезеш, трябва да цъкнеш ел. спирачката или да си цъкнеш P, а както аз винаги си активирам autohold, в момента в който спра и дръпна дръжката да излизам ми минава на P автоматично, при което крадеца ще му е леко трудно да включи отново на която и да е скорост без ключа в джоба ми.
  • 18 БМВ фен

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "РЗС":

    Къде ти е ключа на колата????
    В нея нали???
    Ами виж клаузите по каквото ти!!!!

    Коментиран от #20

  • 19 РЗС

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Цветко":

    Тия с приложенията са в последните модели в Европа, в САЩ я имат одавна тая функция да спират двигателите при кражба. Но няма сигнал, който джамбазите да не могат да блокират или да копират, така, че кражбите стават по-елементарни с новите технологии точно при най-скъпите модели, затова автокаското ще ви реши всичките проблеми и ще спите по-леко нощем.
  • 20 РЗС

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "БМВ фен":

    колата ми е с keyless и не ми излиза от джоба, алпина б7, както и всяка друга 7ма серия след 2009г нямат въобще гнездо за ключ на таблото.
  • 21 Нострадамус

    16 0 Отговор
    Ами, съвсем случайно ако извадя пистолета си и ги застрелям в опита им, да ми откраднат колата...поне ще знам, че съм ликвидирал няколко боклука и утайки...които между другото си развяват знамената, защото съдебната система е зле...

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ицо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "стефунгел":

    Ключа ти е в предния джоб, щом си с безключово палене и документите винаги в задния джоб :)
  • 24 1944

    2 2 Отговор
    руското подобие на мозък е гениално, когато става въпрос за кражби.
  • 25 Стефчо

    2 1 Отговор
    Лично сме пробвали на две коли оставям ключа и тръгвам и си карам няма никакви 25метра и тем подобни глупости. Почва да търси ключа и докато не я изгасиш няма ядове. :)
  • 26 Alfa Romeo 156 TI

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Нострадамус":

    Ми колко станаха примерите вече? Ти вкъщи не можеш да го светнеш, пък камо ли в колата. Ще изкарат, че е негова и за кражба ще те съдят. Да заминава с колата и да си я разфасоват, нали е само ламарина!

    Коментиран от #30

  • 27 ьаьа

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "PlimP":

    ако е keyless е лесно да се клонира сигналът, който изпраща ключа ;) това е системата
  • 28 Шофьор

    1 1 Отговор
    На задното стъкло имало нещо, което блокирало видимостта? На цялото задно стъкло? И как точно го сложиха, докато има човек в колата? Странични огледала няма ли? Защо точно на светофара,ще сляза да гледам какво е това? Ако не съм първа кола? Дори о да съм,ако свети червено? Няма ли на паркинг, отивайки към колата да ми направи впечатление, че има нещо отзад на стъклото?
    Доста въпроси.....
  • 29 Боки

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "стефунгел":

    Ключа от джоба ми не се вади!
  • 30 Нострадамус

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Alfa Romeo 156 TI":

    Да ме съдят, ще постоя, ще изляза. Но стига ми тази награда, някой боклук в ада да пратя...
  • 31 Минко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стефан":

    Дори и да е кейлесс,ти като я оставиш запалена и слезеш,тя няма да угасне.незнам твоята каква е,но при повечето коли е така.
  • 32 Петър

    0 0 Отговор
    И моята е безключова и аз съм я отписал още отсега. Спасение 100% няма. Трябва да сме бдителни доколкото можем.