Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 12:00 2 817 6

Jaguar-ът, който се шофира сам

  • jaguar-
  • i-pace-
  • електробомил-
  • автономен автомобил
Jaguar-ът, който се шофира сам - 1

Инженерите на Jaguar Land Rover тестваха самоуправляващ се прототип, направен на базата на на световния и европейски автомобил на годината Jaguar I-PACE. Това стана по пътищата в Дубай. Автономната кола демонстрира най-новите технологии за самоуправляващи се превозни средства, показвайки ни погледа на марката за бъдещето на мобилността.

По този начин, автомобилният производител Jaguar Land Rover даде заявка да създава все повече автономни, свързани, електрически и споделени автомобили (ACES) в бъдеще. Чрез тази инициатива компанията се доближава с една стъпка по-близо до мисията "Дестинация Нула", имаща за цел по-безопасен живот и по-чиста природа.

Jaguar-ът, който се шофира сам

Изцяло електрическият Jaguar I-PACE беше избран да премине тестове за автономност и заради неговите екологични показатели. Прототипът на модела е оборудван с допълнителни радари, камери, датчици и система за разпознаване на светофари. Той е в състояние автономно да потегля и ускорява до магистрална скорост с помощта на системи, които следят трафика по предварително зададен маршрут чрез карта с висока резолюция.

Jaguar I-PACE е разработен от самото начало като изцяло електрически автомобил, като предлага аеродинамичен, ефективен дизайн и интериорно пространство за петима души и техния багаж. Задвижването е на четирите колела посредством два, разработени от Jaguar, електромотора с максимална мощност от 400 к.с. и въртящ момент от 696 Нм.

Литиевойонната батерия на електромобила е с капацитет от 90 kWh и осигурява пробег до 480 км. С уникална алуминиева конструкция за здравина на купето и с разпределение на масите от 50:50, I-PACE предлага възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.7 секунди. Важно е да се отбележи още, че автомобилът разполага със система за бързо зареждане, която гарантира заряд от 0 до 80% за 40 минути и 100 километра пробег за 15 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофьор

    10 7 Отговор
    докато се забие в оградата на баба Стефка

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "шофьор":

    Ти вече си го правил два три пъти , нали ??
  • 3 Японеца

    3 1 Отговор
    Jaguar, да помислят малко за печалба и качество, че скоро може и да ги няма!
  • 4 Талисман

    2 0 Отговор
    Една хлабава връзка и дестинация- отвъдното
  • 5 сектант

    0 0 Отговор
    тия електрички нещо не ги харесвам. преди имаше къде човек да си навре питона и да се изпикае а сега ако го препикая там ще даде на късо
  • 6 Тони Монтана

    0 0 Отговор
    Хейтърите ще гледат такива и подобни автомобили само в интернет на изображения. Като те питат каква кола караш- Ягуар, а тях като ги питат каква кола караш VW passat, хахаха това е достатъчно