17 Януари, 2020 15:00 1 847 4

Продажбите на нови автомобили в Европа нараснаха с 21.4% през декември

  • авто-
  • автоиндустрия-
  • ръст-
  • ес

Възстановяването на европейските продажби на автомобили продължи четвърти пореден месец благодарение както на силното търсене на премиум и масови коли, така и на икономическия растеж в ЕС. Това съобщи в четвъртък Европейската асоциация на автомобилната индустрия (ACEA).

Според статистиката на организацията през декември в ЕС броят на регистрациите на нови коли е нараснал с 21.4% до 1 261 742 превозни средства. Относителното увеличение отчасти се дължи на ниската база за сравнение през същия месец на миналата година, когато въвеждането на нови антиемисионни закони се отрази негативно върху продажбите на нови автомобили.

Също така евентуалните по-високи данъци върху колите, които се очаква да влязат в сила през 2020-ра, стимулира купувачите в някои страни от ЕС като Холандия и Швеция, където новите доставки са нараснали със съответно 113.9% и 109.3%, съобщи ACEA. Продажбите в Германия пък са се увеличили с 19,5%, а във Франция автомобилната индустрия е отчела още по-добър резултат с 27,7% ръст.

Що се отнася до автоконцерните, през декември доставките на регионалния шампион VW Group са се повишили с 21.1%. Търсенето на премиум коли също е нараснало, като Daimler отчита ръст от 19.5%, а BMW - от 16.4%.

Силното четвърто тримесечие на 2019-а помогна за цялостно годишно увеличение от 1.2% до 15.3 милиона автомобилни продажби в целия Европейски съюз. Така Стария континент отбелязва шеста поредна година на ръст в индустрията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    8 5 Отговор
    "Също така евентуалните по-високи данъци върху колите, които се очаква да влязат в сила през 2020-ра, стимулира купувачите в някои страни от ЕС като Холандия и Швеция, където новите доставки са нараснали със съответно 113.9% и 109.3%, съобщи ACEA" На това му се вика изкуствена икономика. Един вид задължават хората да купуват ново само и само да поддържат икономиката.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Случаен

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Антиелекрика":

    гост, не пиши с чужди никове

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Случаен":

    Ама Борислав Попов го прави постоянно и си мисли че никой не го разбира.