Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 15:41 5 223 35

Продават уникални автомобили на търг в Москва

  • търг-
  • аукцион-
  • русия

Московската аукционна къща "Литфонд" организира търг, на който ще бъдат предложени 23 ценни автомобила с историческа стойност от различни епохи. За звезда на събитието се сочи кабриолетът ЗИЛ-111В от 1960 г., с който по Червения площад дефилира първият човек в Космоса Юрий Гагарин след полета си.

Продават уникални автомобили на търг в Москва

Участниците в търга ще могат да наддават също за EMW 340-2 от 1954 г., произведен в бившия завод на BMW в Айзенах. От модела с 2.0-литров редови шестак с 55 к.с. са сглобени около 20 000 бройки.

Продават уникални автомобили на търг в Москва

Едно от най-скъпите предложения с прогнозна цена $424 000 (€383 751) се очаква да стане ЗИЛ-114 от 1970 г. Замислена като най-съвършения в техническо отношение съветски автомобил, лимузината със 7.0-литров V8 с мощност 300 к.с. е произведена в едва 113 бройки.

Продават уникални автомобили на търг в Москва

На търга ще се наддава също за редки модели като Cadillac Eldorado от 1955 г., единствената в СССР Hispano-Suiza Ballot HS 26 "Junior" с каросерия Van Vooren, използвана от наследника на Дзержински Вячеслав Рудолфович Менжински, Jaguar E-Type от 1962 г., Jaguar Mark IX от 1960 г., Mercedes-Benz 220 SE Ponton W128 от 1959 г., един от 300-те Horch 951 Pullman-Limousine от 1939 г. и др.

Продават уникални автомобили на търг в Москва

Продават уникални автомобили на търг в Москва

Продават уникални автомобили на търг в Москва

Продават уникални автомобили на търг в Москва

Продават уникални автомобили на търг в Москва

Продават уникални автомобили на търг в Москва


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербераси долни

    42 6 Отговор
    Който ги купи ще има с какво да се гордее.
  • 2 миролюб бенатов

    26 2 Отговор
    Искам ги всичките
  • 3 КОЛЕКЦИОНЕР

    29 4 Отговор
    мммм , красота , аиде сега троловете кажете че не са хубави , нека плюването да започне сега .

    Коментиран от #14

  • 4 123

    32 2 Отговор
    ебати яките коли
  • 5 гост

    32 2 Отговор
    Наистина красиви автомобили
  • 6 ПЕРНИШКИО

    13 7 Отговор
    абе краваре , кисело ли е грозденцето , а кисело ли еее .
  • 7 Роло

    22 1 Отговор
    Всяка година тези от Литфонд правят такъв търг за коли.Преди 3-4 години имаше уникален Алпин.Между другото същите тези Литфонд правят търгове с много редки неща-скафандри на космонафти,факели от Олимпядите,редки издания на книги,склуптори и т.н...
  • 8 AMG

    18 0 Отговор
    аз съм без коментар , нямам думи просто.
  • 9 Медведев

    25 0 Отговор
    простотията ходи по хората , пак започнахте да слагате минуси , боклуци , какво им е на колите
  • 10 Мнение

    2 28 Отговор
    Тези коли са от друга епоха и не могат да се впишат в днешния трафик.Харчат много бензин и то оловен,части за тях на практика не се предлагат и не си струва да се купят на тези цени за да бъдат затворени в някой гараж и собственика само да въздиша по тях и да се почесва по чатала.Ако бяха толкова безценни нямаше да се продават.

    Коментиран от #11, #12, #22

  • 11 GOLF VINKEL

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    ако бяха американски от тази епоха , пак ли щеше да плюваш по тях , ама какво си казал , на теб никои не ти иска мнението , разбрахте че си сновите пари дошъл на този свят трол.
  • 12 Коmapak

    22 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    Каквато и съвременна трошка да си купиш няма да се отличаваш от трафика. С която и да е от тази си много добре забележим. Цената няма смисъл да я обсъждаме, нали? В буквален и преносен смисъл. Красотата не се вписва в съвременните критерии за безмисленното състезание наречено живот.

    Коментиран от #16

  • 13 гост

    4 16 Отговор
    Колите са хубави,някой от тях са руски, произведени по западен образец,други са си просто западни ретро автомобили,не виждам с какво се хвалят руснаците,може би просто че ги продават.
  • 14 Borislav Popov

    8 17 Отговор

    До коментар #3 от "КОЛЕКЦИОНЕР":

    Хубави са, няма спор, но тези които са представени каато руски, всъщност са американски, тоест, копирани от американски автмобили и най много това си личи, между другото, по зелената лимузина на Гагарин. Хайде сега слагайте си вашите дежурни минуси, но знайте, Кадилака, както и да го наречеш (ЗИЛ, ГАЗ, без значение) и от самолет се забелязва, че е Кадилак ! Факт ! А ти, ако се праскаш, че си колекционер, би трябвало пръв да го забележиш това.

    Коментиран от #17, #18

  • 15 Грета

    1 13 Отговор
    като са толкова хубави, що ги продават .. чух, че данък емисии ще им вдигат занапред, та гледат да се отърват сигурно
  • 16 Стига бе

    1 16 Отговор

    До коментар #12 от "Коmapak":

    Само не ме убеждавай,че ако някой ден се видиш в пари ще караш 50-60 годишен варел на цената на съвременен топ модел.Ако хората с пари имаха такова мислене актуалната S класа щеше да е пурата а 7-ма серия акулата.Слава богу прогреса няма общо с хора като теб дето си броят стотинките и пишат за коли които и не са виждали колко качествени били.

    Коментиран от #19

  • 17 ПРОКУРОРА

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА В ТОВА , ДА ЛИ СА РУСКИ ИЛИ Американски , все тая е нали си ги продава някои , а друг може да си ги купи , дори и Американец да е , а ти си лаи и троли колкото си искаш и се облизваи и си мечтаи за незбъднати мечти , само в сънищата ти .

    Коментиран от #20

  • 18 Random

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Интересно как хем са копия хем нямат един еднакъв детайл?

    Коментиран от #21, #25

  • 19 Коmapak

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Стига бе":

    Свят широк, хора разни... Да. Мечтата ми е макларън, но никога няма да имам такъв. Възможностите ми са след 4 години да се кача на 30 годишен Астън Мартин. На същата цена се предлага немски премиум нов боклук. Въпрос на вкус! Апропо съм карал 620S. Собственика ме свали принудително за бавно каране. Когато друг носи отговорността може да кара с 300... Аз предпочитам бавно, бавно да се влача с един бентли арнадж, примерно. Освен това колега периода за бързо каране съм го от минал преди 10 години. По същото време изхвърлих и телевизора си.
  • 20 Borislav Popov

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "ПРОКУРОРА":

    Ми като няма значение, ти защо се впрягаш и се заяждаш ? Тяхни са, нек си ги продават и да си печелят, само дето не разбрах, какво те грее лично теб това !? Аз към теб не съм се обръщал, така, че гледай си там работата, лай си, троли си, мечтай си, ако искаш и квичи от възторг, само мен не ме закачай. А най щеше да бъде добре за теб, мааалко от малко да беше се ограмотил и поне да се беше научил, че освен буквичката и, съществува още и буквичката й. Впрочем, не съм сигурен, че ще ме разбереш какво точно искам да ти кажа !


    Aмeрикaнcки , вce тaя e нaли cи ги прoдaвa някoи , a друг мoжe дa cи ги купи , дoри и Aмeрикaнeц дa e , a ти cи лaи и трoли кoлкoтo cи иcкaш и ce oблизвaи и cи мeчтaи зa нeзбъднaти мeчти , caмo в cънищaтa ти .

    Коментиран от #24

  • 21 Borislav Popov

    7 11 Отговор

    До коментар #18 от "Random":

    Ми как ще имат еднакви детайли, като целия автомобил на Гагарин, всъщност е 1 към едно 1, еднакъв с оригинала. За това имаше документален филм дори ! Сложи си очелките, не виждаш ли, че това си е чист Кадилак, какви детайли, какви 5 лева ??
  • 22 Трябва да знаеш

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мнение":

    че се продават добавки,които се слагат в резервоара и караш без проблеми,като това все пак не са евридейки,та за година я наберат 500-600км.,я не.
  • 23 5572

    6 2 Отговор
    Все реплики на американски автомобили.
  • 24 ПРОКУРОРА

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    аз ти казвам моито мнение какво е , а ти все се правиш на професор и все искаш да си наложиш твоито мнение ,, и не деи да ми даваш сметка аз какво харесвам и какво не харесвам , щото не знаеш с кого си имаш работа , що не започнеш и с колегата ИВАН ГЕШЕВ да спориш , ама няма да ти върже , защото тука може да удариш на камаък тотално , нищо че си анонимен , може дате раазследваме и да ти затворим устата за винаги .

    Коментиран от #26, #27

  • 25 SS14

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Random":

    Пак изкачаш с неадкватно мнение от нямаме на какво да напишеш.Поне си трай веднъж,а не си върти обичайните глупости.Простотията и демагогията са сериозно нещо,русофилче.
  • 26 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "ПРОКУРОРА":

    Ами аз кое мнение изказвам бе, каскет, на баба ти ли ? Аз си изказвам моето, ти си изказваш твоето, какъв е проблема, само ти ди имаш право на мнение !? Ти не си съгласен с моето, аз пък не съм съгласен с твоето, пак не виждам проблем и не ме заплашвай тука, че ми е писнало от неграмотни клавиатурни бабаити, като теб. Внимавай твоята уста да не се затвори завинаги. Аман от патлангачи.
  • 27 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "ПРОКУРОРА":

    Ей неграмотник, нали уж беше колекционер бе, сега прокурор ли стана ?? Други интересни дължности, няма ли свободни в Карлуково, император, президент или нещо такова ??

    Коментиран от #28, #29, #30

  • 28 ПРОКУРОРА

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    кои ти каза чесъм бил колекционер , нещо си заблуден маи , и не се отдвиваи , защото може да настинеш много лесно , ясно ли тие .

    Коментиран от #31

  • 29 112

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    на теб ли казаха да се върнеш от там където си избягал ,аиде прибираи се , за да не се наложи да те издирваме , ти къде се намираш бе , що си посягал на докторите , че имам сведение за теб , ти ли си криминално проявения , дето обра магазина в градъ, , още един път да има сигнал срещу тебе и внимаваи в картинката , директно с белезници у затвора ще лежиш за престапление , следващия път.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "ПРОКУРОРА":

    Ми в съседната статия, а в тази, човек със същия неграмотен почерк като твоя пише с ник колекционер, от самолет се вижда, че сте едно и също лице.

    Коментиран от #32, #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДАНС

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    ВИЖ КАКВО БОРИСЛАВ ПОПОВ ; ТИ АКТО СЕ СПРЯГАШ СА НОВИЯ ШЕФ НА БФС , ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СИ ВИНАГИ НЕ ДОСЕГАЕМ , И КАК ИМАШ ВРЕМЕ ДА РОВИШ ЦЯЛ ДЕН В КОМПЮТЪРА , КАТО СИ ШЕФ НА БФС, АКО СИ ТОЗИ ВОБЩЕ , ИЛИ МОЖЕ ДА СИ НЯКОИ ПСИХАР .