Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 17:41 2 577 9

Трябва ли да има колани в училищните автобуси? (ВИДЕО)

  • ученически автобус-
  • автобус-
  • катастрофа-
  • пътнотранспортно произшествие

Полицията в Охайо публикува смразяващ видеозапис, заснет от камера в училищен автобус, който се преобръща след сблъсък с лека кола, съобщава nbc4i. По време на катастрофата в рейса се возят 25 деца, които буквално се разхвърчават във въздуха за разлика от пристегнатия с колан шофьор. След удара в болница са откарани 8 от учениците, но за щастие няма нито загинали, нито сериозно ранени.

 

Инцидентът се случил в гр. Торнвил, недалеч от Калъмбъс. Според очевидци шофьорът на Ford Mustang навлязъл в кръстовище на червен сигнал на светофара и училищният автобус го помел странично, след което се блъснал в мантинелата и се преобърнал.

 

Ужасяващата гледка на премятащите се деца възобнови дискусията за нуждата от обезопасителни колани в училищните рейсове в САЩ. Според Националната служба за безопасност на пътното движение (NHTSA) американските закони не изискват задължителното наличие на такава предпазна мярка, тъй като автобусите са много по-тежки от автомобилите, пикапите и микробусите и пътниците изпитват много по-слаби натоварвания при удар. Вместо това щатските регулации залагат на концепцията за т.нар. "преграждане" ("compartmentalization"), при която облегалките на седалките са много по-високи от обичайното и имат енергоабсорбиращи гърбове. Коланите са задължителни само за автобуси с тегло 10 000 фунта (4 536 кг).

nbc4i съобщава, че водачът на "мустанга", причинил катастрофата, е пострадал тежко и е откаран в болница със съмнения за счупен гръбнак. Книжката на 42-годишния Джоузеф Торнтън била с изтекъл срок на валидност.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ушев долен бандит на луканка

    6 1 Отговор
    Жалко, че дупетатите ни не ползват автобуси.
  • 2 Йозеф

    8 3 Отговор
    Трябва, въпроса е излишен.
  • 3 Коmapak

    11 3 Отговор
    На децата им няма нищо. Късмет. В Швеция автобуса не можеше да тръгне защото не си бях сложил колана. Имало е защо.....
  • 4 Умен

    8 2 Отговор
    Ей това клипче трябва да го изгледат всички малоумници дето твърдяха, че нямало как оная патка на магистралата да обърнела автобуса. Ето ви го нагледно как е станало с разликата, че на магистралата скоростта е била доста по-висока.

    Коментиран от #6

  • 5 type-R

    3 1 Отговор
    Същата работа и при сблъсък на СУВ с истинска кола. Ако каращите СУВ си въобразяват, че на по-високо е по-сигурно, нека премислят пак, преди да са се прекатурили.
  • 6 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Умен":

    И като казваш патка виж този мустанг на какво прилича, отвори една снимка и виж дейното ренце с одраскан калник. Турските автобуси са като табуретки на колела, тясно, късо и високо, добави и шофьор, който си цъка на телефона и завива в погрешната посока и ето ти обърнат автобус. Станал е контакт, ама докосване, другото е калпаво.

    Коментиран от #9

  • 7 Сър Казъм дьо Циник

    1 2 Отговор
    Малиии, тез кат топките в лотарията се разпиляха. Тоя автобус кат машина за пуканки
  • 8 ФауВе

    0 0 Отговор
    Коланът спасява живот. Значи, въпросът трябва да е: трябва ли да спасяват живота на учениците в автобусите? ...... и е риторичен. Само гал*он може да пита такова нещо.
  • 9 Умен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Искаш да кажеш за тази драскотина ли ?
    http://plovdivnews.bg/krimi/item/62200-shofyoorkata-na-kolata-udarila-avtobusa-na-magistrala-trakiya-e-zadarzhana-za-72-chasa
    На снимката се вижда как предницата е на миш маш точно като колата от клипа!