Last news in Fakti

4 Март, 2020 11:38 11 611 19

Volvo XC100 ще краде клиенти от BMW X7 и Mercedes-Benz GLS

  • volvo-
  • xc100-
  • c40-
  • xc90-
  • xc40

Volvo разработва още по-голям от XC90 всъдеход, обявиха шведите на конференция на американските дилъри на марката в Лас Вегас. XC100 ще бъде по-дълъг със 178 и по-широк със 127 мм от сегашния флагман на марката и ще се бори за клиенти с Mercedes-Benz GLS и BMW X7.

Новият модел ще бъде базиран на XC90 и ще се предлага в шест- и седемместна конфигурация, а с производството ще се заеме заводът на Volvo в Южна Каролина. По план XC100 ще се качи на конвейера през втората половина на 2023 г.

Освен нов флагмански всъдеход шведите готвят и друга новост във все по-популярния сегмент на крос купетата. C40 ще бъде базиран на XC40, но ще има полегата линия на покрива и изцяло електрическо задвижване.

Volvo XC100 ще краде клиенти от BMW X7 и Mercedes-Benz GLS


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NEMESIS

    27 60 Отговор
    На тоя Китайски ШИТ единственото хубаво му остана дизайнът - всичко друго от старата слава на тая марка отиде в тоалетната откакто го купиха китайците!

    Коментиран от #7, #10, #16

  • 2 Javor

    7 23 Отговор
    Знам с кой няма да се бори...Model X !
  • 3 Коmapak

    47 5 Отговор
    В Америка доста клиенти ще има. Машината е много яка!

    Коментиран от #5

  • 4 Случаен

    30 11 Отговор
    То хубаво ама пак ще му боднат оня 4-цил двигател сигурно. XC90 едвам върви с него, какво остава тоя туч. Китайска му работа
  • 5 niakoi

    23 7 Отговор

    До коментар #3 от "Коmapak":

    Ще има друг път, 4-цил с турбо, компресор и ел мотор си остава 4-цил. А хамерите харесват по-големи двигатели, те средните седани ги взимат с 6 цил, на това поне 6 с турбо и компресор му трябват. Или 8 чисти ама по-яки.

    Коментиран от #8

  • 6 Джуган

    13 7 Отговор
    Три или четири цилиндров двигател?
  • 7 Нали

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "NEMESIS":

    Типични думи на човек, виждал автомобилите само на снимка :D
  • 8 Komapak

    19 7 Отговор

    До коментар #5 от "niakoi":

    Имам две приятелки от Америка и двете карат Волво. За тях и за хората от моята възраст е важно какво пише на емблемата, а не какво има под капака. Защо си мислиш, че старите 740 и 760 са били в USA с осмаци двигатели? Който е почитател на марката ще си го купи и няма да сбърка.

    Коментиран от #11

  • 9 Антиэлектрика

    3 11 Отговор
    От BMW X7 и Mercedes-Benz GLS нека да крадат клиенти, важното е от клиентите на Тесла Модел У да не крадат !!
  • 10 Джин

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "NEMESIS":

    Ти кара ли такъв, а някога по-нова кола от 2000-та кара ли?
  • 11 Случаен

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Komapak":

    Къде ги тия осмаци на 740 и 760 че не ги виждам ама никъде?

    Коментиран от #12

  • 12 Коmapak

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Случаен":

    Ми нали и аз това казвам. Няма осмаци на Волво в Америка и въпреки това се харчат много. Разбирай наистина много. Сигурно има защо😊
  • 13 Тираджия

    2 8 Отговор
    Ако джиповете са им като камионите.....Мерси няма нужда. Да си ги карат със здраве
  • 14 2247

    4 9 Отговор
    Не много отдавна мой познат плати 120 хил. за този откровен боклук ХС 90. Повече време прекара със сервизната кола на Мото Пфое (форд фиеста) отколкото с въпросното Волво. Всяка седмица имаше проблем а колата нямаше и 5 000 навъртени километра. Сега се пръска по шевовете, че брои толкова пари за тая бракма.
  • 15 В.Г.

    19 2 Отговор
    На феновете на марката, нямам какво да обяснявам! За тези, които не са, имате интернет, Google и т.н. Пишете в търсачката и четете! Volvo XC90 е избиран за SUV-а на Америка, няколко години под ред! Най-награждавания автомобил за сигурност в цял свят! Горд собственик съм от 3 години! Никога няма да сменя марката! "Китайски ШИТ" хаха! Колега, половината Мерцедеси и БМВ-та ги правят в Малайзия, нещо да кажеш? Явно не си прочел цялата статия, за да разбереш, че XC100 ще се произвежда в Южна Каролина (САЩ)! Да си чувал за патентите на Volvo, за които Мерцедес и БМВ плащат, за да имат правото да ги използват в тяхното автомобилостроене? Добавям към тях и Хюндай!
    "Разбирачи"! Аз съм работил в производствен автомобилен завод в чужбина, виждал съм целия процес на сглабяне, участвал съм в него. Просто за информация, хората участват 10 пъти по-малко в процеса, отколкото машините! Без значение на марката автомобил, модела и т.н. в която и държава да има производство, то се извършва с машини и софтуер на марката собственик! Няма никакво значение в коя част на света е произведен, контрола е еднакъв навсякъде, както и тестовете, които се правят на всяка излязла от конвейера бройка. За феновете на немците, ще кажа (можете да си го проверите), Volvo разполага с много малко екстри, които не са включени в базовия модел! Почти всяка налична екстра е включена и трудно се чупи! В Мерцедес и БМВ, плащаш 2 чанти с пари или иначе казано, бройката може да ти се оскъпи с до 50% от

    Коментиран от #17

  • 16 Българин във Воронеж

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "NEMESIS":

    Мноо ама мноо си просТ! ШИТ е бащати дето те е напрЙл такъФ ШИТ, ми ни тъ фърли на килима....!
  • 17 Мамата

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "В.Г.":

    Типичен Бай Ганьо,който се бие в гърдите.Смирение Пич...егото не е ок...
  • 18 Станислав Фотев

    3 1 Отговор
    Най сигурната кола е VOLVO,и това е известно в Щатите
  • 19 Некой с XC90 2020

    0 0 Отговор
    90ките се прават само в Швеция (за европа). Темата с китайските собственици е като с руските и арабски собственици на Манчестър Сити, Челси и тн. Да сте видяли араби и руснаци да ритат ? Ми тъпи парчета да кажат нещо.