8 Април, 2020 14:44 2 399 6

Високоскоростен автомобил в стил "кибер дракон"

  • кибер-
  • дракон-
  • apex motors-
  • ap-0-
  • електромобил
Високоскоростен автомобил в стил "кибер дракон" - 1

Сега, основната посока в развитието на автомобилната индустрия е проектирането на електрически устройства. В конкуренцията на гигантите от автомобилната индустрия обаче се включват и нови компании, които могат да разработят уникален дизайн и да предложат оригинално оформление на компоненти и механизми на електромобилите.

Високоскоростен автомобил в стил "кибер дракон"

Такава е базираната във Великобритания хонконгска компания Apex Motors, която представи концептуален електрически автомобил с необичаен външен вид. Електромобилът е способен да достигне от място скорост от 100 км/ч за 2.3 секунди. Моделът се нарича Apex AP-0 и е с футуристичен карбонов корпус.

Има относително ниско тегло от около 1.2 тона, което е постигнато благодарение на използването на иновативни материали, с ниска специфична гравитация и високоякостни характеристики. И всичко това въпреки масивните акумулаторни батерии с капацитет от 90 кВтч, осигуряващи автономен пробег на пътуване до 515 км (WLTP).

Високоскоростен автомобил в стил "кибер дракон"

Мощността на двигателя е 650 конски сили, а максималната възможна скорост на Apex AP-0 е 306 км/ч. Използването на стил "кибер дракон" в дизайна е предназначено предимно за продажба на автомобила на китайския пазар. Стилната "перка" на покрива на колата прикрива лидара, отговарящ за автономното движение на колата.

Системите за спиране и окачването съответстват на тези в спортните автомобили, като са налични и подсилени амортисьори. Гумите са с нисък профил, а в допълнение към оригиналния външен дизайн, разработчиците са обърнали голямо внимание и на създаването на необичаен вид на интериора на автомобила.

Високоскоростен автомобил в стил "кибер дракон"

Управлението се осъществява с помощта на монитор, поддържащ функции за допълнителна реалност. Лидарът работи съвместно с адаптивна система за круиз контрол, а външните камери позволяват да се запази траекторията на движение по даден маршрут.

В бъдещия автомобил Apex AP-0 ще се предлага и безпилотна функция за управление от ниво 4, която позволява движение както в града, така и по магистралата без водач. Всички седалки са направени в стила на спортен автомобил. Цената на Apex AP-0, чието влизане на пазара е планирано за последното тримесечие на 2022 година, ще бъде 185 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатаната

    4 6 Отговор
    Мойта ковра, тая вратъ ни шъ мой я отвори.
  • 2 Komapak

    5 6 Отговор
    Е... определено не е за всеки джоб. Ще гледате и подсмърчате около нея, както и около Хенеси, Пагани, Макларън или Астън Мартин.
  • 3 Беемве 316ай

    4 5 Отговор
    Абе бемвенцето Сие бемвенце нема кво. Ако нее баварецат нее кола. Манетеги тия кошове.

    Коментиран от #4

  • 4 Коmapak

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Беемве 316ай":

    Не видях никъде в статията да се споменава БМВ. Все пак сме в раздел авто, а не крими. Няма по-сигурен начин да се пребиеш. Поне в статистиката за миналата година по смъртни случаи няма кой да ви бие!
  • 5 Много грозна

    2 1 Отговор
    задница предпочитам си дъртото бмв на газ
  • 6 Jacques Yves Moineau

    0 0 Отговор
    ''...ниска специфична гравитация..''.? Абе журналистите не учат ли физика????