Last news in Fakti

3 Май, 2020 10:30 4 143 19

Акциите на Tesla паднаха, след като Мъск написа, че цената им е твърде висока

  • tesla-
  • илон мъск-
  • акции-
  • twitter

В петък акциите на Tesla паднаха с 10.3%, затваряйки при цена от 701.32 долара, след като главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск написа в Twitter, че цената им е твърде висока. Това предаде Reuters.

"Цената на акциите на Tesla е твърде висока", публикува Мъск в Twitter в един от няколко необичайни поста, в които той също цитира части от националния химн на САЩ, както и написа, че ще продаде почти всички свои материални притежания.

Последващият спад на акциите премахна около 15 милиарда долара от пазарната капитализация на Tesla и близо 3 милиарда долара от стойността на дела на Мъск. През деня цената на ценните книжа падна до под 700 долара. Все пак акциите остават с почти 50% по-високи от началото на април.

Повече от два часа след публикациите в социалната мрежа нямаше коментар от страна на Tesla. The Wall Street Journal обаче съобщи, че Мъск е отговорил на имейл с въпроси дали се шегува и дали "туитовете" му са проверени предварително, както беше договорено в споразумение с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), като е казал „не“.

Иноваторът на електромобилите и преди е публикувал провокативни съобщения в социалната платформа. През август 2018-a той написа, че обмисля изваждането на компанията от фондовата борса, което доведе до дело за измама срещу него от американската Комисия за ценни книжа и борси. Тогава Мъск се съгласи да плати 20 милиона долара глоба, както и публикациите му в Twitter, съдържащи важна информация за Tesla, да бъдат преглеждани от адвокат.

Позициите и провокативните постове на южноафриканеца в социалната мрежа му помогнаха да привлече над 33 милиона последователи и сега неговата страница в платформата се разглежда като главен маркетингов канал на технологичната компания.

През последните седмици акциите на производителя на електромобили се покачваха, но от сряда насам регистрират спад, след като Tesla отчете неочаквана тримесечна печалба, въпреки прекъсванията в производството, причинени от коронавирусната пандемия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъск съм

    32 14 Отговор
    Абе вие не разбрахте ли че не ме интересува нито бъдещето нито екологията ....... искам единствено пари в банковата сметка , не акции !
  • 2 Еееее

    25 7 Отговор
    Ех пак се е напушил марихуана нали ;/
  • 3 Хахахахаха

    9 5 Отговор
    Това е идеалист 🤣🤣🤣🤣
  • 4 Garrincha

    28 6 Отговор
    Сега, ще си ги изкупи обратно на безценица, може и чрез поставени лица ! Стария еврейски номер !

    Коментиран от #11

  • 5 боцмана

    20 11 Отговор
    Акциите още ще падат. Някой от вас мисли ли си изобщо , че арабите са толкова кухи и ще слушат майонезения алаброс да намалят производството на петрол и с това да се вдигне цената му. Докато цените на горивата са ниски , котлоните нямат никакъв шанс.
  • 6 Пост

    23 20 Отговор
    Пича е над нещата . Не го интересува цената на акцията. Прави си каквото си иска и се кефи на живота .
    Евала !!!
    Де да можехме всички като него ...

    Коментиран от #15

  • 7 червената чума

    7 9 Отговор
    Мъск е купен от коминтерна. Започнал е да се държи като антиелектрик от факти.
  • 8 kjl

    24 4 Отговор
    Държавата им се управлява с туитове, уол стрийт с туитове, остава и решенията за война да започнат да се вземат след туитове и ще ни се е...е майката.

    Коментиран от #9

  • 9 Вик

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "kjl":

    Не се притеснявай, нас не ни знаят къде сме на картата.
  • 10 mediator37

    22 7 Отговор
    Интереса клати феса. При ниски цени на горивата, е-ал съм ти електричките скъпи. Да си ги вре в южноафриканският за-ник. Сега научих, че е африканец Мъск.

    Коментиран от #14

  • 11 Димов

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "Garrincha":

    Възможно е. Не го е казал случайно. Знаел е до какво ще доведе и точно това е искал.
  • 12 Мдам

    11 2 Отговор
    И сега ще си ги изкупи.
  • 13 Вик

    6 0 Отговор
    Той си разпродава личните имущества и явно събира долари за нещо. Ако акцията се беше задържала над 730$ до краят на идната седмица Елън ще получи $750 милиона по акционерския план. Явно не желае тази пържола.
  • 14 Хахаххахаха

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "mediator37":

    Кой ти каза че автомобили Тесла се купуват само, защото са на евтино електричество? Тук да си чул някой да търси Мерцедес за 200000лв, но с разход до 3л/100км дизел?
    Размърдай си празната черупка!
  • 15 Хайл

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пост":

    Докато му се възхищаваш ще живееш като куче-мисли как да си направиш ти живота по-хубав вместо да му гледаш в чинията и да ти текът лигите
  • 16 гост

    12 2 Отговор
    Сигурно е много гадно да имаш милиарди но да не си харесван от никой, освен от пъпчиви очилати нърдове
  • 17 Коmapak🆘️

    6 1 Отговор
    Интересно, когато бяха 900 гък не обели. Явно доста е захлебил на пика... 😁
  • 18 омъскаряване

    2 0 Отговор
    "Свети" Илон да не е решил да се изнася на Марс хаха
  • 19 Мъск е пич и играч

    1 0 Отговор
    Хитър Петър е Мъск, падат за да има движение, Бъфет е приготвил много милиарди за харчене, там се е прецелил Мъск ,докато не ги е похарчил Бъфет ,някъде другаде.