16 Май, 2020 13:08 2 179 8

VW прави спортната R линия електрическа

  • vw-
  • vag-
  • r-
  • golf r-
  • toureg r

Новият Volkswagen Golf R ще бъде представен по-късно тази година. Очаква се горещият хечбек да бъде задвижван от 2.0-литров турбиниран четирицилиндров агрегат, като мощността ще се предава на четирите колела. В бъдеще обаче високопроизводителните R модели на Volkswagen ще изглеждат съвсем различно. Причината е, че те ще бъдат електрически. Това потвърждава членът на управителния съвет на Volkswagen Group Юрген Стакман в интервю за Top Gear.

"Бъдещето на спортната R линия трябва да бъде и ще бъде електрическа. Все още работим върху това, което започнахме преди две години и половина и за напред ще залагаме на електрификацията", обясни Юрген Стакман, намеквайки за неотдавнашното представяне на Touareg R - първият хибриден R модел.

За да добиете представа за потенциалната производителност на бъдещата визия на спортната линия, вижте техническите характеристики на предстоящия хибрид Touareg R. Кросоувърът съчетава 3.0-литров турбиниран V6 бензинов двигател (336 к.с.) и електромотор, който е захранван от 14.1 кВтч литиевойонна батерия. VW казва, че системната мощност на Touareg R е 456 к.с., което без съмнение не е никак малко. За сравнение V8 TDI модела доставя 416 к.с.

И разбира се, не можем да не споменем I.D. R, който показа на какво е способна електромобилността, разбивайки редица рекорди. Без съмнение технологията от електрическата суперкола ще има своето влияние и отражение върху бъдещите коли със значка R.

Все още обаче сме далеч от това. Междувременно Стакман обеща "още истории около R линията, които вероятно ще ни изненадат и учудят“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи

    9 1 Отговор
    Тия тва го правят от 2017-та и още не са го направили.
  • 2 нещастието да си българин

    4 5 Отговор
    Много прилича на електрическия москвич на българина.
  • 3 Бачо Киро

    0 4 Отговор
    Каквото и да разби като рекорди ID.R пак е много далече от хибрида 919 Hybrid Evo, което е хибридния еквивалент, дори същият отбор е правил аерото на ID.R... С други думи, добър ICE + ел мотор за сега е най-добрата комбинация.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 сектаннт

    2 0 Отговор
    Инвестираш милиарди в нови подразделения, инвестираш в дизели после в електрички, наемаш нови инжинери, мениджъри, създаваш нови технологии, последния писък на модата. После наемаш още инжинери да направят електричките спортни и накрая някакъв дъстър те минава с 250 на хемуса и се чудиш аджеба защо са ми всичките тия глупости.

    Коментиран от #7

  • 7 Мектант

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "сектаннт":

    Продължавам да твърдя, че електрички те не са удачни за масова употребен все още, защото батериите и инфраструктурата за зареждане не са на ниво - малък пробег(за тесла култистите, смятам, че и 600км. пробег за зареждане над 10 мин не е практичен), висока цена и дълго време за зареждане.
    Другото дето пишеш са тъпотии - вижда се, че таикана с двустепенна скоростна кутия ( не 8, 9 или 10степенна) ускорява 0-100 за 2.5 секинди и се движи с 250км/ч без никакъв проблем.
    По-не кадърен автомобил от недоправенци те дачии не съм виждал, даже и грейтлола е конкурентен. Не съм им гледал гамата на моторите, но да ми хвалиш 10 годишна разработка на най-нисък клас автомобил(визирам клио) , която се префасонира, поевтинява и накрая се продава, като топ модел в гамата на дачия, като габаритите и теглото е вероятно и доста по-голямо, задвижван от мега 1.5 дизелов мотор, е меко казано смехотворно

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.