Last news in Fakti

2 Ноември, 2012 10:58 11 753 54

Dacia Logan стана Renault Symbol

  • renault-
  • symbol-
  • dacia-
  • logan-
  • истанбул 2012

Режията най-сетне предприе логичната стъпка да уеднакви два от най-евтините си модели. Новият Symbol, представен на салона в Истанбул, представлява Logan с леко променена радиаторна решетка, преден капак и ромбоидна емблема.

Бюджетното Renault ще се предлага с мултимедийна система със седеминчов сензорен дисплей, навигация и USB-порт с включване на външни устройства с Bluetooth.

В гамата от двигатели влиза новият 0.9-литров бензинов мотор с мощност 90 к.с. Ще се монтират познатите версии на 1.5-литровия дизел със 75 и 90 коня.

Продажбите на Symbol в Турция стартират в началото на 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    1 0 Отговор
    изглежда добре, остава и цената да се запази на същото смешно ниво
  • 2 Лада

    1 3 Отговор
    Крайно време беше да се унифицират.
  • 3 оптимистЪт

    1 0 Отговор
    Дянков каза, че България след -3-4 години ще мине Гърция по средна заплата и тогава мисля да си я купя, чисто нова от магазина!!!!

    Коментиран от #7

  • 4 Кофти

    1 1 Отговор
    Ами сега както са Алианс с Лада и Мерцедес и съответно в Русия Логан-ът е с ебмблема на Лада, то за Германия остава да пуснат новата Е-класа (от вчерашната статия), която си е Логан с емблема на Мерцедес :Д

    Коментиран от #5

  • 5 ВИП АМГ

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кофти":

    Кажи им го, че това си е чиста Лада Гранта!
    Не е за готини пичове с евро в джобовете на скъпите костюми.
    Та карат Мерцедеси и са заобиколени от красиви момичета.

    Коментиран от #15

  • 6 VVV

    7 1 Отговор
    E to tova samo v Turciq moje da go vzemat...
  • 7 Shmeker

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "оптимистЪт":

    Той тогава дали ще е минал втория си мандат? Или ще си е останал с първи?
  • 8 The Bear

    1 7 Отговор
    В сравнение с други коли продаващи се в този ценови сегмент - дачията си е страхотна, и външно я правят все по-симпатична, да не кажа крсива.... Например новото комби, което предстои да влезе в производство няма да е толкова практично като старото, но ще е по-красиво. Лошото е, че Старото комби на Дачия беше голямо, 7-местно и ставаше и за товарене, а сега разделят функциите му на 3 - за красота и малко повечко багаж - новото комби, за повече багаж и товарни преходи - Докер, за 7 пътници - Лоджи. Т.е. вече нямаш шанса да имаш 3 в 1 като старото комби. Но пъкима избор...

    Коментиран от #11, #14

  • 9 руснака

    1 4 Отговор
    Дянков имаше предвид, че след 3-4 години гърците ще са също толкова зле, колкото и българи)))
  • 10 руснака

    1 3 Отговор
    умнико, ти Лада Гранта виждал ли си? какво общо има гранта с това рено?
  • 11 Така е

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "The Bear":

    Прав си колега. Наистина колите им стават все по-добри, а тази на снимката изглежда много добре. Едва ли ще има голяма кнкуренция в този ценови диапазон, а като си има впредвид и доброто, да не кажа комфортно оборудване, колата става много симпатична.

    Коментиран от #12

  • 12 Ники

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Така е":

    + икономичните DCI мотори колицата е супер
  • 13 Адолф Хитлер

    1 1 Отговор
    Ми кола за бедни!Не е МЕРЦЕДЕС.
  • 14 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "The Bear":

    e tova e kola za teb i shte ti otiva na ochite.

    Коментиран от #17

  • 15 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "ВИП АМГ":

  • 16 hienata

    1 0 Отговор
    До коментар #11 от "Така е":

    Така е, добре изглежда, НО под ламарината не е така. Сблъсках се с предното Симбол (служебната беше такава) и не останах доволен (шефа също, бързо я разкара). Първо харчеше много (10-11 градско, 7,5 извън). Второ имаше нещо сбъркано в задното окачване и чупеше лагери на поразия,но като хвърли скорости на 57 000 шефа използва опцията "обратно изкупуване" и сега си имаме ...Форд "баничарка" ама със седалки:)) То и той от как застудя започна да се глези ама това е друга тема.

  • 17 The Bear

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ВИП АМГ":

    Да-а, страхотна е! Яд ме е че не съм малко по-дребен и гъвкав, та да ставам за коли като нея или Шкода Октавия, или пък нещо още по-малко и маневрено..... Ама и ще ми станат много, щото нито една от тези дето имам не ми се продава - нямам вече къде да ги държа.... Пък съм хвърлил око и на едно Виано или Т5....... И на едно АТВ..... А имам мерак и да колекционирам по-стари и уникално запазени коли, ей така да си ги гледкам и да ги разхождам от време на време, и полека-лека да ги гримирам 100% заводски за пред хора ...... Ама май пиша на погрешния човек......

    Коментиран от #19

  • 18 Васил Василев

    1 2 Отговор
    Това е пръчка , ама 200 % ГЕГА , както аз им викам ямболска гега,
    явно много луд народ има да коментира тоя боклук.

    Коментиран от #21

  • 19 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "The Bear":

    EKSTRA SHTOM TE KEFI.LOSHO NIAMA .VKUSOVE VSIAKAKVI.AZ LICHNO NE BIH VZEL TAKOVA DARVO.IDEIATA ZA KOLEKCIONIRANE NA STARI VOZILA E DOBRA STIGA CHOVEK DA IMA VAZMOJNOST DASI GO POZVOLI.AZ LICHNO SMIATAM DA KUPIA EDIN STAR MERCEDES KONSKA GLAVA AKO GI ZNAESH I DA GO RESTAVRIRAM AMA SE OKAZVA DOSTA SKAPO HOBI.

    Коментиран от #22, #23

  • 20 косача

    1 2 Отговор
    да най точно казано това е кола за бедни
  • 21 The Bear

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Васил Василев":

    Помисли колко хора са се трудили над този автомобил, колко хора превозва ежедневно Дачия по света, и колко предимства има пред доста други марки и модели в зависимост от гледната точка! Не казвай че е боклук, защото обиждаш всички собственици на тази кола, или дори само тези които я харесват! Освен ако не целиш да ги предизвикаш!? което според мен е лишено от смисъл... Да - има по-хубави коли и то доста, но са в пъти по-скъпи.... Причините за покупка на тази кола може да са всякакви - на мен ми харесва външно и като оползотворяване на мястото, други искат кола под 100 коня заради данъка, трети искат кола с малък и доусъвършенстван с годините дизел заради надеждността, трети я вземат заради уникалната степен на покриване от боя и лакировка, която я няма дори при много по-скъпи модели.... Някои пък вместо да вземат една скъпа кола за себе си, предпочитат да вземат по една от тези за всеки член от семейството..... И изведнъж се намира някой много по-умен от всички изброени, обиколил целият свят, усвоил до съвършенство автомобилните науки, признат естет сред културните среди в Париж, да каже това е "боклук и пръчка на 200%" - някак си доста издиша, нали!?
  • 22 The Bear

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "ВИП АМГ":

    Айде пак - дърво била! Качи се на една 1,5 ДЦИ с 90 коня (по възможност MCV - т.е. комби), покарай я, повози се на втори ред, повози се на трети ред, сложи и 500 кг. багаж, покарай я извън пътя - на черен път с дупки и коловози говоря, виж че има климатик и ел-стъкла и ABS (всичко друго са за мен незадължителни екстри), зареди няколко пъти на бензиностанция и сметни разхода, изкарай предубежденията от главата си, и после ако кажеш че е дърво - няма да си честен със себе си..... По-евтина като изпълнение - да, но за парите си - по-добра то другите в този диапазон. Последните години ме дразни изключително малкия клиренс на BMW 5, MB Е и Audi А6 - комби версии на среден клас - с тях не може да правиш повечето неща от гореизброените - можеш само да се радваш на скъпите материали, по-удобния седеж, по-комфортната возия и имиджа на колата сред населението..... и да си я караш само по гладък асфалт - и всички вървят по този път.... Аз за това си взех и Джип .... Ама ми е трудно с 3 коли - една градска, един ван и джип ... А Дачия си е висока и пригодна .... Колкото до хобито - нямам време за хоби, иначе мераци много ....

    Коментиран от #25

  • 23 Мнение на Софиянец,не на селянин

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "ВИП АМГ":

    Значи да имаш чисто ново Рено,означава,че се бедняк,а ако имаш някой 10 год. Мерцедес на 300 К км.,3-та ръка си гъзар !!! Аз на такива викам - Селски гъзари !

    Коментиран от #24

  • 24 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мнение на Софиянец,не на селянин":

    a az na takiva koito si kopuvat saponerki za po 10bona samo i samo da e nova im vikam pensioneri.
  • 25 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "The Bear":

    pich are stiga hvalish mi taia koruba a ne haresval klirensa na bmw i audi.nikoga ne bih si kupil takav darven avtomobil koito laaha na evtino.
  • 26 Мнение на Софиянец,не на селянин

    2 1 Отговор
    Научи се да пишеш на кирилица ! Не ти ли тъпо като спреш на светофара и до тебе застане някакъв мазен м....л със същия стар и очукан "мерцедес: като твоя !!! Ама споко ти го биеш с буквичките от битака AMG !!!

    Коментиран от #28, #29

  • 27 реалист

    2 1 Отговор
    Що ли за мишка се крие зад смешния ти профил ?!? Дано да няма много такива като тебе,че даже и коплексарите ще се надуят !!!
  • 28 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мнение на Софиянец,не на селянин":

    smeshen to ti si redoven posetitel na pazari za stoki vtora upotreba.iavno si dosta zduhal shtom taka pliuesh be.
  • 29 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мнение на Софиянец,не на селянин":

    to na teb triabva da ti e kovti da spre bai kockan s dachiikata do teb i ti si v sashtia varel a az minavam s moiat rasov avtomobil ..

    Коментиран от #30, #40

  • 30 Мнение на Софиянец,не на селянин

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "ВИП АМГ":

    Спокоен да си,нервак ! Аз не плуя Мерцедесите,а мишките като тебе дето си мисля,че като си купят Мерцедес на 10 год,за 5000 лв. и са в S-класа ! Хаххахах !

    Коментиран от #31, #32, #33

  • 31 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мнение на Софиянец,не на селянин":

    mishka si ti s konserva za 10000lv no nova xaxa koiato kato se udari s 60km .............za tova se kopuvat rasovi mashini v koito e dosta po sigurno.za teb e ekstra daciata xaxa.

    Коментиран от #34, #36

  • 32 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мнение на Софиянец,не на селянин":

    da pazi gospod vsichki ot katastrofi che moje da prozvuchi kovti posta mi.nezavisimo che si jlachna ...........neti jelaia loshoto.
  • 33 косача

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Мнение на Софиянец,не на селянин":

    хвалиш дачия и плюеш мерцедес?

    Коментиран от #35

  • 34 Мнение на Софиянец,не на селянин

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "ВИП АМГ":

    Ххахаха,как кълне !!! Както ти е написал по-долу колегата-кой знае какъв мишок се крие зад профила ти !!! Но мисля,че на всички си ясен !!!

    Коментиран от #38

  • 35 Мнение на Софиянец,не на селянин

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "косача":

    Ти не можеш ли да четеш,бе !!

    Коментиран от #39

  • 36 И моето мнение

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "ВИП АМГ":

    Оф пак ли ти бе. Писна ни теб човече. земи и си намери някаква работа. Цял ден седиш и обиждаш хората тук >между другото и аз карам бенц, даже имам два, но не съм тръгнал да парадирам.

    Коментиран от #37

  • 37 ВИП АМГ

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "И моето мнение":

    ti karash motor s dva kosha
  • 38 ВИП АМГ

    1 4 Отговор

    До коментар #34 от "Мнение на Софиянец,не на селянин":

    ti kalnesh kato darta ciganka
  • 39 косача

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "Мнение на Софиянец,не на селянин":

    бе ще векаш на майка ти

    Коментиран от #42

  • 40 ВИП ама на хартия

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "ВИП АМГ":

    Намерил си къде да се хвалиш. Тук няма никаво значение кой какво кара и от къде е. Нито някой те вижда, нито познава, а просто си драскаш анонимни текстчета. Обиждаш като каруцар и се правиш на важен, а после се сърдиш. Еми много ясно, че и теб ще те насметът. Това говори само и единствено за комплекси и не очаквай някой да те вземе на сериозно. Единственото, което постигаш е да отращаваш хората да пишат тук. Вижда се, че на много хора си неприятен, но ти от дума неразбираш.

    Коментиран от #49

  • 41 ВИП АМГ

    5 1 Отговор
    shto taka ma hranite bee. i az sum hora. karam 190-ka s tamni stakla

    Коментиран от #48

  • 42 Мнение на Софиянец,не на селянин

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "косача":

    Тихо,БЕ неграмотен !!! Май,май АМГ се пише с две имена и си мисли,че заблуждава хората ! Леллеле !

    Коментиран от #43

  • 43 И моето мнение

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Мнение на Софиянец,не на селянин":

    Хах, те само 2 да бяха. Това му е запазена марка. Абе човек без работа, какво да ти кажа:)
  • 44 реалист

    4 1 Отговор
    Хахахха,оставете го ,на времето познавах един такъв дето лъжеше за всичко,ама всичко . То не бяха Ферарита,то не бяха джипове луда работа ! Та и тоя същия,не му е лесно !
  • 45 И моето мнение

    4 1 Отговор
    Само виж колко + си е дал за нямам и 1 минутка. После ще се хавали с с класа ха-ха. Тарикатче на дребно е тоя вип...

    Коментиран от #46

  • 46 Мнение на Софиянец,не на селянин

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "И моето мнение":

    Край,разкрихме го ! Сега какво ще прави ? Трябва да си измисли друго занимание !!!

    Коментиран от #47

  • 47 И моето мнение

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Мнение на Софиянец,не на селянин":

    Мен ако питаш, на каквото и да се надява му е вече късно. Аз съм го разкрил много отдавна, още от времето, когато нямаше опция за регистрация този сайт. Тогава някои от никовете с които пишеше бяха 740D, W203, g klasa, antivag и много други:)Когато усети, че хората го разобличат, не му остава нищо друго освен да хули псува, което си е признак на безпомощтност.

    Коментиран от #50

  • 48 ВИП АМГ

    1 6 Отговор

    До коментар #41 от "ВИП АМГ":

    begai be
  • 49 ВИП АМГ

    1 6 Отговор

    До коментар #40 от "ВИП ама на хартия":

    az nadali na teb shte se hvalia,ti si se nadul kato puiak tuka imal 2 mercedesa i tn.vseki znae sebesi az karam tova za koeto sam spechelil pari
  • 50 ВИП АМГ

    1 6 Отговор

    До коментар #47 от "И моето мнение":

  • 51 LOGAN

    7 1 Отговор
    Daciite sa ludi.Tova sa edni ot nai-dobrite koli v sveta.Mn po bavno se obezcenqvat ot nemskite karuci.Po koravi sa i po dobre izglejdat.A i daciqta si e golqma bega4ka ,za6toto e leka.Ne si mislete 4e Audi ,BMW ,mercedes sa hubavi.Imal sa s klasa 2009 a8 2006 i bmw 5 2006,i da vi kaja Po dobro ot daciata nqma.

    Коментиран от #53, #54

  • 52 Japoneze

    5 1 Отговор
    Кола за бедняци -писал някой по долу-не,колега-тези които си купуват Дачиа-са най-големите пресметливи Капиталисти-събират капитал-как ще влагат толкова пари в кола да ги оставят на улицата.Взеха да ме плашат с тези 0.9 литра мотори- 90 к.с.- на това живота му колко ще е- напоследък ресурса заложен в новите коли умишлено е занижен- взеха да се обединяват-големи разходи-продажбите падат-е вече няма да има такива здрави коли-искаш не искаш,ще се сменят като консуматив на 4-5 години!
  • 53 ВИП АМГ

    26 1 Отговор

    До коментар #51 от "LOGAN":

    tragedia sa rumanskite nedorazumenia.
  • 54 БУМЕР КАМОР

    1 6 Отговор

    До коментар #51 от "LOGAN":

    abe logan kakvo hvalish tia darveni chamugi be man