Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 18:10 2 913 6

Новата Fabia ще е по-голяма от предшественика си

  • skoda-
  • fabia

Skoda показа снимка на новата Fabia

Новата Fabia ще е по-голяма от предшественика си - 1
Снимка: Skoda

Един от най-продаваните автомобили в своя клас е именно Skoda Fabia, последното поколение на който бе представено през 2014 година. След като Skodа обнови по голямата част от гамата си, дойде време и за новата Fabia. Компактният хечбек ще използва платформата на настоящото поколение VW Polo и както и до сега ще споделя голяма част от елементите си с него и останалите VAG автомобили в този сегмент.

Макар на снимката, която от Skoda показаха да не се вижда много от новата Fabia, то знаем че модела ще следва новия дизайнерски език на марката, което донякъде ни дава и представа как ще изглежда четвъртото поколение на чешкият автомобил. По-широка решетка в предната част е сигурна, а фарове с нови LED светлини ще допълват новата визия отпред.

В задницата промени със сигурност също ще има, стоповете най-вероятно ще останат с C-образна форма като при стария модел, но вътрешността им ще бъде променена с нови елементи. Традиционната кръгла емблема ще бъде заменена от стилизиран шрифт, а багажник с черни елементи като при Scala, също няма да бъде изненада. Страничната линия няма да е по-различна от тази на настоящето поколение, като от Skoda споделят, че компактния хечбек вече не е толкова компактен и е порастнал на размери.

Двигателят най-вероятно ще е 1.0-литров със 110 конски сили и 200 нютон метра, който можем да открием и при други модели на марката, а скоростните кутии ще са избор между механична с 6 скорости и автоматична DSG със 7 предавки. Повече за новата Fabia ще разберем идната пролет, когато ще се състои и премиерата на новия модел.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамяни Курестия

    19 0 Отговор
    Божеее някой вижда ли нещо? Що за идиотщина!
  • 2 Аз, човекът

    8 1 Отговор
    Не съм инженер, зстова питам едно нещо: не е ли тъпо ии безполезно да се слага 7 степенен ДСГ на кола с 1.0 литра работен обем?

    Коментиран от #3

  • 3 Случаен

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аз, човекът":

    Ми, не толкова. ДСГ сменя бързо и не приплъзва като обикновен автомат. Пак по-добре ръчка де.
  • 4 сектант

    6 2 Отговор
    това си е чист мини купър. истински просторен и голям хечбек от по-висок клас е сандеро степуей 2020

    Коментиран от #5

  • 5 Така е

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Дори и Боговете не могат да съумеят да оборят фактите.
  • 6 Радка Пиратка

    1 0 Отговор
    Само дето Шкодата с 1.0 литра двигател е 200 нютон метра, а Дачия Сандеро Степуей 2020 е 162 нютон метра пак с 1.0 литров двигател, тоест динамиката тук е на по-добро ниво.

    Иначе новият Степуей е много добра кола и Дачия доста са напреднали, спор няма.