Last news in Fakti

15 Юни, 2011 12:34 4 891 14

Корейски Nissan Maxima или Renault Safrane

  • samsung-
  • nissan-
  • renault-
  • teana-
  • maxima-
  • safrane

Южнокорейският автомобилен производител Samsung Motors, който влиза в групата на Renault-Nissan, разпространи първите официални фотографии на новото поколение на седана SM7. Все още няма детайлна информация около новия глобален продукт на алианса.

Известно е, че в Южна Корея новият Samsung ще се продава под името Nissan Teana. На пазара в САЩ автомобилът ще се предлага под името Nissan Maxima, а на Стария континент ще постъпи при дилърите на Renault като нова генерация на Safrane.

Корейският седан е изпълнена в стила на концепта SM7, който беше представен за първи път през април на автомобилното изложение в Сеул. Габаритите (дължина 5 метра, широчина 1.93 м. и височина 1.5 м) не се различават от концептуалната разработка.

Дизайнът също е почти идентичен. Знае се още, че платформата на новия голям седан е заимствана от настоящото поколение на Nissan Teana. По предварителна информация автомобилът ще се предлага с 3.5 литров шестцилиндров бензинов мотор с мощност 260 к.с.

В гамата ще бъде наличен и трилитровият дизел на алианса с 240 к.с. Специалистите не изключват възможността малко по-късно да се появи и вариант с предаване на въртящия момент и към четирите колела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 румпи

    18 5 Отговор
    ХАЙДЕ-Е-Е-Е-Е-Е ДОШО твой ред е ТВА Е ТВОЯ ВЕЛИН NISAN...
  • 2 Дошо

    16 6 Отговор
    Браво, браво тоя съюз ще доведе само до положителни неща.
    Виж сега трошките на ВАГ на всичко отгоре ще се правят от руснаци ахахахаааа
  • 3 БРААААВО

    15 2 Отговор
    Вярно. Браво на този съюз. Не само ще се засили конкуренцията между фипрмите, а по този начин леко по леко навлизат европейски коли на Американския пазаз. Рено оцелиха много, като съживиха Нисан. Създадоха ГТР, за да си направят една мнооого огромна реклама (и да има Дошо за какво да говори) и сега ще продават колите си в Америка, може да не е под имета Рено, но какво от това? И после пише из Разни статий - Рено не продава коли в Щатите. Е да ама не.
  • 4 anti vag

    10 4 Отговор
    pri vsichki polijenia shte e dobro i v pati po zdravo ot boklucite na VAG
  • 5 GEORGI

    13 1 Отговор
    Наистина Реното и Нисана са 2 много хубави автомобила. Реното те изпълва с комфорт ( използва торсион , за което VW нямат представа че съществува). Реното е на много по-изгодна цена от VW и това в никой случай не значи че е по-лошо.За пример само VW Голф 4 струва около 6000-7000,докато една Лагуна 2002 та дори 2003 e на същата цена ( а разликата между двата модела е ОГРОМНА ) :-)

    Коментиран от #8

  • 6 M POWER

    9 11 Отговор
    Айде сега очакваме мобилни телефони, телевизори, стерео уредби Нисан
  • 7 kavkaz

    8 2 Отговор
    РЕНО СЕ РАЗВИВАТ ЗА РАЗЛИКА ОТ НЯКОЯ ДРУГИ МАРКИ...
  • 8 4UK

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "GEORGI":

    Momche ima prichina lagunata da e tolko evtina. Avtomobilut e pe4elil mnogokratno nagradata ZLATNA MALINA, za sme6tno neka4estven i nenadejden avtomobil. Ne moga da otreka izglejda dobre, no konstruktivnite nedomislici i slabata nadejdnost razvaliat kartinkata.
  • 9 hienata - До коментар [#6] от GEORGI

    1 6 Отговор
    Колега,съгласен съм с тебе,че името вдига доста(понякога незаслужено)цената,но все пак на едни и същи години и от един и същ клас коли VW и Рено,Реното в повечето случаи е доста по-безлично,а ремонтите доста повече.Меката возия на Реното си има цена (виж някъде колко струва торсион и колко пружина).По темата: корейски автомобил е хубав чисто нов(техн.данни,цена,гаранция),след 100 000км. минете по борсите и ги разгледайте просто са захабени (на същите км. и години немските и японски коли стоят в пъти по-добре)

    Коментиран от #14

  • 10 GEORGI

    11 1 Отговор
    Добре де ,но все пак според теб кои стои по-добре - VW Passat 1991-1993 и Рено 21 1991-1993.Съжалявам наистина,но не мога да се съглася с това изказване... сякаш предницата и задницата на реното изглеждат доста по-добре от Пасата. Но това си е мое мнение : )
    Поздрави : ))
  • 11 MAZDA

    9 1 Отговор
    Азиатците ще ни завладеят!!! Въпрос на време е! Умни са и успяват постепенно. Имат всичко необходимо за да го направят. Правят много качествени неща (Япония,Ю.Корея) в огромни количества(+Китай,Индия) на ниска или нищожно ниска цена. Силни са във всевъзможни сектори и се целят успешно във всички социални класи...
  • 12 Megane

    8 1 Отговор
    има нещо вярно ... само бих допълнил, че Китайците конкретно ще ни завладеят - поне така ми изглежда. Най-здраво и прогресивно се развиват те, дори и в сравнение с Япония или Корея
  • 13 zoko

    1 0 Отговор
    4UK ti i ti se pe4lil baq pati zlatnilq h*i ama pak darjish cena na magstralata!!!
  • 14 the mask

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "hienata - До коментар [#6] от GEORGI":

    Мда, много са зле корейците - един път се возих на 5 годишна соната-такси на 700000(седемстотин хиляди)километра на газ!