Last news in Fakti

23 Август, 2011 12:11 2 735 18

Toyota и Ford ще разработват общ хибрид

  • toyota-
  • ford-
  • хибрид

Световният лидер в областта на хибридните технологии Toyota и Ford Motor оповестиха, че са сключили споразумение за съвместен екологичен проект. Договорката предвижда създаването на нова хибридна платформа със задно задвижване, която ще позволи на двата производителя да разширят гамата си от кросоувъри, пикапи и лекотоварни камиони.

Освен това Toyota и Ford ще разработват съвместно телематични системи, свързани с интернет. Те ще обединят опита на американците при създаването на SYNC и MyFordTouch и японското ноу-хау от G-BOOK и G-Link.

В съобщението до медиите Toyota уточнява, че новите съвместни хибриди ще бъдат предназначени най-вече за американския пазар. Новите разработки, създадени в рамките на сътрудничеството, обаче ще могат да се интегрират и в други модели.

Окончателният договор между Toyota и Ford ще бъде парафиран догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Camper

    15 0 Отговор
    Ще видим какво ще излезе !
  • 2 Мартин

    10 4 Отговор
    The Mustang Prius
  • 3 rey mysterio

    10 11 Отговор
    shte izleze hubavi avtomobili sigurno shtom e tuka toyota
  • 4 Prelude

    10 4 Отговор
    Още едно доказателсвто, че Форд не е това за което някои го мислят.
  • 5 user

    7 21 Отговор
    Значи да очакваме след тази съвместна работа и Форд да ги привикват заради дефектни компоненти. Защото последните няколко години тойота стана символ на дефектите - затова вече я наричат "дефектната компания" ! Тъжното е, че тойота произвежда дефектни автомобили, заради които стотици шофьори загубиха живота си и тойота не си мръдна пръста да си поправи дефектите, докато американските власти не ги задължиха и не ги глобиха ! А още по-тъжно е, че се намират индивиди, които не виждат в това нищо лошо и продължават да купуват боклуците им. Именно затова тойота сега отчаяно търси съвместни дейности с други фирми, защото бъдещето и в световен план е мрачно ! Просто сами не могат да създадат надеждни автомобили и имат нужда от външна фирма, която да ги научи как да произвеждат качествени коли. После ще развалят сътрудничеството и ще ползват откраднатите идеи наготово ! Това е японското автомобилостроене - кражби на идеи, некачествени материали и евтина работна ръка, нищо повече ! Това в природата се нарича паразитизъм !

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 6 Ikebukuro

    11 4 Отговор

    Няма доказан нито един случай на смърт заради проблем по вина на Тойота. Колкото до хибридите, Тойота са лидерите и ако някой ще гледа от някого то това ще бъде Форд от Тойота. Също както когато лицензираха хибридните им системи през 2004-та.
  • 7 sddd

    10 4 Отговор
    toq user 5 se izkazva tolkvoa nepodgotven i tolkvoa se izlaga 4e ne e istina ......
  • 8 Дошо

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "user":

    То твоето не знам тъжно ли е , смешно ли е...
  • 9 Дошо

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "user":

    И ако искаш да знаеш Форд Експлорър е предизвикал стотици пъти повече смъртни случаи от кой да е модел на друга марка.Експлорър държи рекорда за най-голям брой катастрофи в САЩ. ФАКТ!
    То бива да се правиш на интересен без грам познания ама това твоето е достойно за присмех.
  • 10 Дошо

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "user":

    Толкова си тесногръд и ограничен, от коментарите ти лъха на тъпизъм в особено големи размери.
  • 11 Фордьо

    6 9 Отговор
    Мъчно ми е за любимата ми марка!
    Прав си user за съжаление!
    Тея жълтури ше разплачат майката на Форд!

    Коментиран от #13

  • 12 Дошо

    7 5 Отговор
    Още един, за когото качеството е абстрактно понятие
  • 13 :)))

    17 4 Отговор

    До коментар #11 от "Фордьо":

    Абе как ще сравняваш форд с тойота?!?! С просто око се вижда,че тойотите са с изключително прецизна изработка и качествени материали, докато същото не може да се каже дори за топ изпълнението на мондео. Разходи се до шоурум на тойота и се убеди сам!
  • 14 ZOOM-ZOOM

    5 3 Отговор
    Дано тези от форд да не пипат много много. Американските фордове са с ужасно качество на изпълнение и материали.
  • 15 тойота

    5 3 Отговор
    тойота е номер 1
  • 16 Димитър

    3 4 Отговор
    Някои хора се изказват изключително неподготвени, робувайки на това което са чули/недочули от познати и приятели.
    Качете се в една Toyota и ще видите евтините и твърди пластмаси навсякаде около вас, няма значение дали ще се качите в aygo,yaris или corola, отвътре разлика няма.

    Коментиран от #17

  • 17 :)))

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Димитър":

    Не си прав, просто наскоро бях в шоурума на тойота на цариградско шосе и внимателно огледах интересуващите ме модели.
  • 18 FMC

    0 0 Отговор
    Аз мисля, че Тойота ще вземе много повече от Форд. Тук всички коментирате хибридите, а никой не обръща внимание и на втората част от договора - телематичните системи. И ако прочетете последния брой на АБ ще видите, как Avensis и Lexus са на последните 2 места при сравнение на системи те за поддържане на лентата за движение. Фокус обаче е на първо, с най-добре обмислената и работеща система. Така, че кой колко ще вземе от сътрудничеството, не е много ясно. Но ако някой се съмняваше, че другият ще го прецака, никога нямаше да се стигне до подобно споразумение. и Тойота и Форд явно виждат полза от подобно сътрудничество така, че не се карайте кой кого.