Last news in Fakti

6 Април, 2013 11:00 19 876 15

Shelby увеличи производството на Ford F-150 SVT Raptor

  • shelby-
  • ford-
  • f-150-
  • svt-
  • raptor

 

Доработеният от тунинг ателието Shelby American, огромен пикап Ford F-150 SVT Raptor прави истински фурор в Америка. Поради изключително големия интерес компанията е принудена да увеличи годишното производство на наточения пикап почти пет пъти.
От Shelby монтират високотехнологичен механичен нагнетател, който превръща 6.2-литровия осемцилиндров двигател в истински звяр. Благодарение на този компресор мощността е увеличена от 411 до 575 к.с.
Доработката се характеризира и с изцяло нова изпускателна система, която е съвместна разработка с фирмата Borla. Интериорът на пикапа също търпи сериозни подобрения. Цената на доработката е $17 995, а базовата версия на самия F-150 SVT Raptor струва $44 900.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Raptor

    2 1 Отговор
    Манияяяяяяяя
  • 2 Гост

    2 1 Отговор
    Това е доста добро
  • 3 Гост

    2 1 Отговор
    unikalna mashina
  • 4 Катерицата

    2 2 Отговор
    Perfect car for Bulgarian roads!!!
  • 5 скандално!!!

    1 0 Отговор
    Еми що да не, то за пр*ст*те амриканци криза за нефт няма, просто като им свърши, отиват някъде да "всяват мир" и си точат колкото им душа иска... :/

    Коментиран от #6

  • 6 случаен посетител

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "скандално!!!":

    точно казано
  • 7 ььь

    0 1 Отговор
    Видях един такъв и в София и се разрових из нета, искам да ви кажа, че това и за Щатите не е масов автомобиул и по форумите го плюят, че е излишна гъзария и не можеш да го изхраниш.
    Така че не всеки американец кара 6-литров двигател.
  • 8 дани

    0 0 Отговор
    този джип го имаше в Шумен и то за продан
  • 9 Федя

    1 1 Отговор
    Като вида някой келеш да говори за "пр*ст*те амриканци" и ми става смешно. Заровен до шията в мръсотия, обаче курназ...

    Коментиран от #10

  • 10 скандално!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Федя":

    Абе Федя, ходи прай федерки тогава на любимите ти американци... Аман от с мечта да "отидат в америката", щото така са гледали по филмите на телевизоро.... Аз не съм заровен до шия, щото не съм и в България, ти му мисли....
  • 11 петър

    0 0 Отговор
    Аре стига бе!Американци и турбо двигател :-) откриха топлата вода
  • 12 prizrak

    0 0 Отговор
    До скандално!!!: Като не си в БГ-то значи имаш представа колко сме зле НИЕ и колко по добре си живеят "лошите" амриканци. Понеже си много краен ще ти кажа че цените които са в САЩ било то на колите,храната,дрехите,лихвите по кредите,цената на наемите и т.н само можеш да ги сънуваш в ЕВРОПАТА и в скапаната България.Ако не ти харесва Америка бегай тогава да плащаш ЛУДИ ДАНЪЦИ и СМЕТКИ в Германия.За един скапан Голф в Европата ще платиш колкото за един хубав Шевролет Камаро в Щатите и цената на бензина няма да те интересува защото винаги ще ти е ефтино - това е Америка. И не ми обеснявай колко много не знам и колко съм тъп защото аз живея там по 7-8 месеца в годината и много добре знам колко ми е застраховката на колата там и колко е тук в БГ. За нов джип на стойност 90000лв ми искат 5000лв Каско.Айде стига мутренски простотии....

    Коментиран от #13

  • 13 скандално!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "prizrak":

    Май не ми сваха мисълта като цяло, а?
    Много ясно, че ще ти е евтинко в Америка, а замислял ли си се откъде идва петрола? Ама к'во да ти обяснявам, то и на теб ти е промит мозъка от американския начин на живот... Нещо околна среда, а у? Т'ва, че американците си спукаха г.зовете от войни, само за да точат петролец? И такива работи... Няма нищо безплатно на този свят, замисли се другия път като си наливаш евтиния бензин...
  • 14 Megane

    0 0 Отговор
    може и да е излишна гъзария, ама си е красавец тоя Форд. Аз съм почитател на American muscle cars - липсват ми колите им от 60-те и 70-те години. Но за жалост сме в БГ - тук не се карат много ;)
  • 15 павчо

    0 0 Отговор
    Пешо между турбо и турбо компресор има балкан разлика. Да не говорим че и превода е сбъркан. Американците всъщност не признават турбините (турбо) , повече си тачат компресорите (root charger & turbocharger).

    Причината за това е турбо-лага. Докато развърти турбината докато набие въздух в цилиндрите.... компресорите са вързани към коляновия вал и колкото газ се подаде веднага се набива в двигателя.. Това е че изискват по-особена грижа но пък издържат в пъти повече от турбините..