Last news in Fakti

13 Септември, 2022 10:17 1 422 4

Повече за новото електрическо Peugeot

  • peugeot-
  • e-308-
  • 308

308 вече се предлага като модел на ток

Повече за новото електрическо Peugeot - 1

През изминалата година Peugeot представи новото поколение на един от най-популярните си модели 308, който дебютира като стилен хечбек и дизайнерско комби. Двете модификации се предлагат с разнообразно задвижване, включително бензинови и дизелови мотори, хибридна версия, а също така и електрически вариант. По-рано днес от Peugeot разпространиха малко повече информация именно за вариацията на ток, която трябва да се появи на пазара към средата на следващата година.

Повече за новото електрическо Peugeot

Задвижването се осигурява от 54кВч батерия, съставена от 80% никел, 10% манган и 10% кобалт. Батерията е изградена върху 400-волтова архитектура, но от Peugeot не уточняват точния пробег на колата. Единствено знаем, че той ще бъде над 400 километра при пълно зареждане.

От френската компания са заложили и на аеродинамиката, разработвайки нова долна част и нови 18-цолови джанти, заедно с гуми с по-ниско съпротивление. Това допринася за разход от колко 12.7кВч на 100 километра. Зареждането пък може да допълва батерията от 20 до 80% в рамките на 25 минути.

Повече за новото електрическо Peugeot

Задвижването е предно, а електромоторът, който задвижва и двете модификации разполага със 156 конски сили и 260 нютон метра въртящ момент. Все още няма данни за това какви са техническите характеристики на модела, но очакваме скоро от Peugeot да ги обявят.

Повече за новото електрическо Peugeot


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бях

    4 5 Отговор
    Им голям фен , преди да им смалят двигателите ! А на ток - няма кеф хептен ! Ако не си очилат жълтопаветник !
  • 2 психо

    6 1 Отговор
    Няма цена да не плашим хората
  • 3 Гадна

    3 4 Отговор
    кола и марка
  • 4 г-н Мъск

    1 0 Отговор
    След 4680 клетките на Тесла, най-добрите са именно тези NMC (никел, манган, кобалт). Слагат ги още в Зое, BMW i3, e-Niro, Kona Electric и др. 20 години живот и 9-15% деградация след 500 хил. км. Харабията!