Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 12:02 2 609 4

Porsche представи най-бавното и едновременно най-вълнуващо 911

  • porsche 911-
  • porsche-
  • 911-
  • dakar-
  • safari-
  • cayenne

Модификацията Dakar ще бъде произведена в тираж от 2500 броя

Porsche представи най-бавното и едновременно най-вълнуващо 911 - 1

Porsche 911 е един от най-бързите заводски автомобили, както в права линия, така и в завоите, особено когато става въпрос за Turbo S или GT модификациите. Освен това, обаче, Porsche иска да покаже, че най-популярният модел на марката може да се движи, както по улиците и пистите, така и извън тях със същата лекота. Именно за това компанията представи лимитираната модификация Dakar, вдъхновена от суперкар 959, участвал в рали „Дакар“ в средата на 80-те години на миналия век.

Новото 911 Dakar е базирано на стандартна Carrera 4 GTS и разполага с нейният 3.0-литров боксер, който генерира 480 конски сили и 570 нютон метра и ги разпределя към четирите колела, посредством автоматична трансмисия с осем предавки. Въпреки сериозните характеристики, това е най-бавното Porsche 911 правено някога с максимална скорост от „само“ 240км/ч. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 3.4 секунди, въпреки специално разработените офроуд гуми от Pirelli.

Теглото на колата е точно 1611 килограма, като това е постигнато със замяната на подвижното задно крило с фиксирано такова, по-лек преден капак от GT3, по-тънки стъкла, както и седалки тип корито. Заедно с това, колата може да се похвали с 19-цолови джанти отпред и 20-цолови джанти отзад, както и 50мм по-голям клиренс в сравнение със стандартен модел и допълнителни 30мм в офроуд режим.

Визуално колата се отличава с допълнително монтирани алуминиеви куки за теглене, по-големи пластмаси около долната част на броните, калниците и праговете, както и решетки с по-малки отвори. От Porsche предлагат и допълнителна гама от аксесоари, които включват допълнителен багажник върху тавана, палатка на покрива и други.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 айде

    5 5 Отговор
    и като зацапаш един датчик с пясък и дотам с най-вълнуващото Porsche. 😅
  • 4 Никито уе

    7 1 Отговор
    Не бих го взел. За тия пари си взимаш нормално 911 за пътя и истински джип за извън пътя. Е да, няма да те гледат като извънземно като се появиш на поляната с това нещо, но пък ще има място за барбекюто и още едно приятелско семейство..