Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 14:35 2 963 1

Китайци показаха по-евтина и по-голяма алтернатива на Model 3

  • changan-
  • shenlan-
  • sl03-
  • tesla-
  • model 3

Changan Shenlan SL03 е разработена съвместно с Huawei и CATL

Китайци показаха по-евтина и по-голяма алтернатива на Model 3 - 1

Китайската компания Changan показа своя изцяло нов електромобил в класа на Tesla Model 3, който има за цел да пребори американския модел или поне в своята родина. Новият Shenlan SL03 е подобен на Model 3, освен с името си, така и с характеристиките си и минималистияни дизайн на интериора.

Разлики има в екстериора, където китайският модел представя по-остри ръбове, а също така и по-големи размери. Задвижването е поверено на електромотор в задната част, който доставя 255 конски сили и в комбинация с 58.1кВч батерия може да закара колата на около 515 километра според китайския стандарт за измерване. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема 5.9 секунди.

Както споменахме, интериорът е подобен с изчистен дизайн на таблото и голям екран в средната част с опция за завъртане и накланяне. Пред водача има още един екран, който отново изглежда подобен на този на Tesla.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачката

    28 5 Отговор
    Китай е бъдещият безапелационен хегемон във всички сфери. Бил съм там. Западна Европа е все е дно да сравниш София с циганската махала в Кюстендил.