Last news in Fakti

29 Март, 2023 11:39 3 127 2

Новата "петица" на BMW приключи успешно изпитанията на сняг

  • bmw-
  • 5 sereis-
  • i5

Електрическият модел е подложен на сериозни снежни предизвикателства

Новата "петица" на BMW приключи успешно изпитанията на сняг - 1

BMW наскоро завърши част от изпитанията на новата 5 Series, които се състояха в северната част на Европа. Компанията реши да сподели малко повече информация и снимки от тези тестове, които ще подготвят серийния автомобил за всякакви условия. Електрическият седан е останал в развойния център на марката в Швеция около една година.

По време на ранните етапи на тестовете BMW i5 е пропътувало от Мюнхен до тестовия център в Арджеплог. Това 3000-километрово пътуване е дало възможност на марката да види как функционират електромоторите, силовата електроника, батерията и системите за отопление и охлаждане. Докато тестовете в Швеция продължаваха през 2022 г., BMW тестваше седана и в германските си съоръжения, както и в Мюнхен в близост до завода в Динголфинг.

По време на последния кръг от тестове в Швеция инженерите на BMW се се заели с фината настройка на всички системи за сигурност и подпомагане на шофьора. Те включват система за динамичен контрол на стабилността (DSC), която включва функция за ограничаване на приплъзването на колелата и система за контрол на въртящия момент, за да се гарантира, че i5 "се представя поне толкова умело, колкото всеки модел с конвенционално задвижване на лед и сняг".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разочарован

    12 1 Отговор
    А пък моята 5-ица Е60 не издържа изпитанията с марешката нафта и сега стои като паметник пред панелката.
  • 2 Така е

    13 3 Отговор
    То е ясно, че ако му се смени емблемата с Хюндай,Кия или някой джинг-лонг няма да се познае, че е БМВ. Заприличаха на корейски или китайски. Ако приличаха на японски щеше да е чудесно, ама не могат да стигнат това ниво. Едни бъбреци им останаха ама и те на нищо не приличат.