Last news in Fakti

11 Април, 2023 11:03 3 291 9

Китайци показаха суперкола, която ускорява до 100км/ч за 2 сек. и може да се движи на три гуми

  • byd-
  • суперкола-
  • китай-

BYD U9 има интелигентно въздушно окачване

Китайци показаха суперкола, която ускорява до 100км/ч за 2 сек. и може да се движи на три гуми  - 1

Китайската компания BYD показа интересен суперкар с името U9 по време на автомобилното изложение в Шанхай. Колата разполага с четири електромотора, по един за всяко колело и системна мощност от 1100 конски сили и максимален въртящ момент от 1280 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема точно секунди, а батерия с неясен към момента капацитет осигурява пробег от 700 километра с едно зареждане.

Най-интересното в автомобила, обаче, не е неговото окачване, то разчита на въздушни възглавници, които са способни на някои готини парти трикове. Един от тях бе демонстриран по време на премиерата, когато колата се появи на сцената подскачайки. Системата е подобна на тази използвана в Mercedes GLS и някои от класическите американски автомобили от тунинг изложенията. Друг трик, който колата крие е шофирането на три гуми. В случай на спукване на гума или друг проблем, колата може да се придвижи на три гуми, благодарение на модулите на окачването, които ще задържат колата балансирана на пътя.

От BYD се гордеят изключително много със системата и заявяват, че тя може да е изключително полезна за намаляването на крена в завой до минимум, както и за намаляването на риска от преобръщане в завой. "Системата BYD DiSus е първата самостоятелно разработена интелигентна система за контрол на каросерията, пусната от китайска автомобилна компания, която бележи пробива от нулата", заяви Уанг Чуанфу, председател и президент на BYD. "Системата BYD DiSus допълнително ще затвърди позицията на BYD на световен пионер в индустрията."


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    33 2 Отговор
    След 10 - 15 години , немските автомобили ще бъдат само брандове ползвани от Китайците . Също като телевизорите сега .

    Коментиран от #3

  • 2 Теле

    23 1 Отговор
    Е тия утрепаха великия мъск
  • 3 ха ха хааа

    3 18 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Демек , като не можем да измислим , гепиме ... Така беше създадена Лада ..😁
  • 4 Путин

    4 8 Отговор
    Това ще е новия ни Москвич.
  • 5 Селянина с колелото

    5 6 Отговор
    " ... батерия с неясен към момента капацитет осигурява пробег от 700 километра с едно зареждане ..." и само да уточним обявения пробег е регистриран със скорост 55-65 км/ч :-D

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 фгннн

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ккк":

    Е да де, ама я тръгни за морето с 50км/ч
  • 8 Йоско

    3 0 Отговор
    До година-две,на теслите,ще им останат само дръжките. Ще купуваме хем хубаво,хем по евтино от немски,че и от японските коли и на тази конкуренция,няма да бъдат и по лоши на качеството,че изкуствено много им се възвишават цените,особено при швабите.
  • 9 Обикновена

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Селянина с колелото":

    Тесла изминава над 1000км с 40км/ч, имаше такъв експеримент.