Last news in Fakti

16 Октомври, 2013 10:57 16 204 14

Вижте новите аксесоари за BMW M5 и M6

  • bmw-
  • m5-
  • m6-
  • аксесоари

Баварската компания представи нова гама от аксесоари, предназначени за най-наточените изпълнения на новите пета и шеста серия на BMW. Както се досещате, става дума за моделите M5 и M6 - спортен седан и купе, които разполагат с уникално мощния двигател с индекс S63B44TU, предаващ на задните колела мощност от 560 конски сили и максимален въртящ момент от 680 Нм.

За тези два модела е разработена изцяло нова титаниева ауспухна система Akrapovic, която освен че завършва с още по-ефектни накрайници се отличава от стандартната с по-ниското си тегло. Akrapovic е по-лека с десет килограма от стандартната изпускателна система на М5 и М6.

Собствениците на наточените седан и купе могат да изберат и още по-съвършени спирачни механизми. Новите апарати са шестбутални, а дисковете са карбон-керамични. Размерът на предните е 410 мм, а на тези отзад - 396 мм. Иновациите по спирачната система олекотяват автомобилите с още 19.4 килограма.

По отношение на интериора баварците са предвидили ефектни метални накладки за педалите, карбонови вложки за доста голяма част от арматурното табло, както и няколко варианта на спортни волани. Кормилата могат да бъдат тапицирани с лицева кожа или с алкантара.

Т.нар. оптичен тунинг е допълнен от нови странични огледала за задно виждане, корпусите на които са изработени от въглеродни сплави. Различната визия на М5 и М6 се подчертава и от заден спойлер и дифузьор, които също са изработени от карбон.

От съвсем скоро за М5 и М6 е достъпен и спортен пакет за силовия тракт. Става дума за т.нар. Competition Package, благодарение на който мощността на V-образния осмак се повишава с 15 коня (575 к.с.), окачването е модернизирано, а настройките за електронна стабилизация на автомобила са пренастроени.

С пакета Competition Package M5 и M6 ускоряват от 0 до 100 км/ч с 0.1 секунда по-бързо от стандартните версии, които изпълняват упражнението за 4.3 и 4.2 секунди съответно. До 200 км/ч доработените модели достигат с 0.2 секунди по-бързо, а максималната скорост остава непроменена - електронно ограничена до 305 км/ч.

Цените на новите аксесоари все още не са известни. У нас цената на базово М5 започва от 204 220 лв с ДДС, а тази на кабрио версията на М6 - от 268 400 лв с ДДС. Как се движат предлаганията на М5 и М6 на вторичния пазар у нас, можете да проследите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
  • 2 Maurice

    0 2 Отговор
    Сами си го вкарват, като казват, че разлика в динамиката няма след похарчването на още 30К ойро за декоративни елементи. Като цяло и двете коли са си добре стоково. Който иска по-така, ще чака G-Power да изкарат някой ураган и ще карат по-различна кола.

    Коментиран от #3

  • 3 БМВ БЪЛГАРИЯ

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Maurice":

    Разлика има при Competition package а иначе само дизайн при обикновените
  • 4 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Кому е нужно това ? Тя и стоково си е добре !
  • 5 БМВ БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Добре си е никой не е казал че е зле но са решили малко по добре със тоя пакет но сигурно ще е и по скъпа
  • 6 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор
    "ВИЖТЕ НОВИТЕ АКСЕСОАРИ"... Е какво да видим от тези снимки? Нищо особено. По-скоро чухме за тях.

    Коментиран от #8

  • 7 VIPBUMERKAMORAMG

    0 0 Отговор
    tova bmw nqma 6ans sre6tu benza as se kefq na benza imal sam 4 benza i sega pak karam benz

    Коментиран от #9, #10

  • 8 БМВ БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "PROFESIONALISTA":

    Така е но тези които са пуснали новината ако не направят снимки няма от къде да вземат и тука не си ги правят те.
  • 9 БМВ БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "VIPBUMERKAMORAMG":

    Тези 5 benza дето мама и тати са ти ги купили от бензиностанциите не си ги карал а си ги бутал.
  • 10 Румен Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "VIPBUMERKAMORAMG":

    За картинки от дъвки bi - bip ли говориш ?
  • 11 Kiko Kikov

    1 4 Отговор
    сделано в Чайна
  • 12 /////AMG 7.3

    1 2 Отговор
    Mom4eta ne si nabivaite nikakvi filmi istinskite koli se proizvejdat v 6tutgard !!!
  • 13 brake point

    0 0 Отговор
    Баварските мошеници пак залъгват простия народ с аксесоарчета от които полза никаква.Нормално,тази марка залага на показност не толкова на реални неща.Но докато има туземци които се радват на дрънкулки ще има и тарикати,които да им обират парите.
  • 14 Tony Tsvetanov

    0 0 Отговор
    За по заинтересованите, цени на някои от елементите:
    странични огледала - 750€
    заден лип спойлер - 550€
    карбонов интериор - около 2500€
    карбоно-керамични спирачки - 13500€