Last news in Fakti

4 Септември, 2023 14:32 3 686 12

Ще продължи ли Seat да прави автомобили?

  • seat-
  • мюнхен-
  • cupra

Компанията може да се съсредоточи върху решенията за мобилност

Ще продължи ли Seat да прави автомобили? - 1

Seat може да спре производството на автомобили каквито познаваме към момента. Това стана ясно по време на автомобилното изложение в Мюнхен, където изпълнителният директор на Volkswagen Group заяви пред Autocar, че компанията вече ще има „различна роля“. На въпроса какво е бъдещето на SEAT, Шафер отговори, че "Бъдещето на SEAT е Cupra."

По-нататък той спомена, че VW Group "ще инвестира силно в Cupra... това ще се увеличава". Главният изпълнителен директор на VW Group защити радикалното решение, като заяви, че клиентите са харесали Cupra дотолкова, че тя е най-бързо развиващата се марка в Европа.

Дори и Seat да спре с производството на автомобили в бъдеще, то към момента всички коли в гамата на марката ще се произвеждат до края на техния жизнен цикъл. Това означава, че испанските автомобили ще се произвеждат и продават още поне няколко години, вероятно поне до края на 2029-та.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, бе

    10 4 Отговор
    По-добре Не....
  • 2 Рено фен

    29 7 Отговор
    Целият ФВ най добре да спре да прави автомобили.Безсмислени модели кой от тях изобщо става за нещо

    Коментиран от #4

  • 3 Кви времена дойдоха...

    17 4 Отговор
    Викам да вземат да правят електрожени за пластмаса, щото то и без това сега в колите желязо няма.
  • 4 Смешно

    15 8 Отговор

    До коментар #2 от "Рено фен":

    Фен на Рено да се подиграва на фолксвагенче е като общ работник да се подиграва на английския крал. То не че фолксвагенче е кой знае каква марка,но пък Рено е трошка, а и моделите им са скарани с дизайна.Всичките им модели на Рено са грозни табуретки,а поне този Голф е нисък и красив,а не пошла табуретка като рено.

    Коментиран от #5, #6, #11

  • 5 Смешно

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "Смешно":

    Пиша за новия Голф,а не за грозните Сеат. Сеат са нещо като рено,пошли табуретки с грозни фарове.
  • 6 Мхм

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Смешно":

    Близостта на фв до английският крал е колкото близоста на рибарска лодка в Монтанският язовир до Ядрена подводница с Тихият океан

    Коментиран от #10

  • 7 Познавачи

    7 1 Отговор
    Много ги разбирате автомобилите. Големи разбирачи сте. Де да можеше и в България да се произвеждат коли, като Сеат. От разбирачи, като вас ще излезе "чудна кола"цял свят ще я хареса. Освен да плюете друго не можете.
  • 8 Ибиса отзад, а отпред ФВ

    3 0 Отговор
    При ел колите и не само, има един и същ автомобил, който се продава под няколко различни марки. На някой модел ФВ, спокойно могат да му направят лек тунинг и да му лепнат емблемата на Сеат.
  • 9 Сеатльо

    1 1 Отговор
    Че той кога е правил автомобили?
  • 10 Смешно

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мхм":

    Хареса ми и твоето сравнение. Просто исках да се изразя образно.
  • 11 Д-р Тайс

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Смешно":

    Иди се прегледай. Това да си фен на нещо си,не значи че това нещо струва нещо! А Реното си е по-кола от всякъде от тази кошница фолксваген!

    Коментиран от #12

  • 12 Смешно

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Д-р Тайс":

    Точно това им обяснявам на феновете на рено - че рено не струва,както и фолксваген не са кой знае какво, но поне голф е хубава кола, и то от 7-ца насам,не старите грозни табуретки голф. Посочи ми едно Рено,което да не прилиа на табуретка, само едно! Като почнем от мега грозното Клио с огромните фарове и емблема като от ТИР, минем през грозната табуретка Каптюр пластмасовата кошница, новия меган и той табуретка,абе нямат един модел,който да не стърчи.Като че ли всички коли ги правят за пенсионери дето ги схваща кръста.