Last news in Fakti

5 Септември, 2023 10:04 4 333 5

Skoda показа още от новия Superb

  • skoda-
  • superb-
  • passat

Лифтбекът е пораснал още на размери

Skoda показа още от новия Superb - 1

Около месец и половина след като Skoda показа покрит с камуфлаж Superb комби, сега компанията реши да покаже и лифтбек модификацията, която също има своите фенове. За разлика от подобния Passat, който ще се предлага само като комби, чехите ще предложат и лифтбек версия за своя флагман. Премиерата, както на комбито, така и на показания на снимките модел ще се състои по-късно тази година.

Новият Superb е пораснал на размери и вече достига 4912мм или с 43мм повече от преди. Височината е увеличена с 12мм до 1481мм, докато междуосието и ширината са останали същите, съответно 2841мм и 1834мм. От Skoda казват, че промените са донесли 11мм повече място за главата отпред и 6мм повече място за главите на пътниците отпред. Багажникът също е повишил обема си до 645 литра.

Skoda вече показа интериора на Superb Combi с 13-инчов сензорен екран, 10-инчов цифров километраж пред шофьора и три въртящи се „врътки“ с вградени 1,25-инчови дисплеи. Последните носят името Smart Dials и дават достъп до различни функции, без да се налага да се използва големият екран. За първи път в Superb се предлага опционален head-up дисплей.

Освен обичайните нива на оборудване Sportline и Laurin & Klement, обновеният модел ще се продава и в по-ниските нива Essence и Selection, докато старите нива на оборудване Active, Ambition и Style отпадат.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    10 7 Отговор
    Крадено от Пежо 508
  • 2 Гътю шмайзера

    8 7 Отговор
    Ни фаща Очо. Вътри кат погледниш...един гол талавизор без копчита и една решетка отпреди кат на стражишки маслен радиатор. Ми не ми аресува...и ко значи туй Шкода СуперБ..? Ми дей тогаз Шкода СуперА...?
  • 3 Хохохи

    1 0 Отговор
    Нямаш пари за пасат и купуваш супърб... стара софийска сдумка... освен с цени до небето, нищо не им остава на шкода. Щом и фабия удари 46к, не благодаря. За мен към днешна дата най-изгодно идва Тайго, малко над 41к, не смениха ценовата политика много през последната година и половина.

    Коментиран от #4

  • 4 Напротив

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хохохи":

    Като комфорт супърба гони комфортта на ауди а6. По-мека возия и по-удобни седалки има.
  • 5 Знайко

    1 0 Отговор
    ....още на първия бордюр който уцелиш , тоя таблет ще хвръкне през стъклото и може да убие някой пешеходец!
    Всички ги които са си купили шкода ги хвалят, на мен ми е ни рак , ни риба а пък доста скъпо като за рак!
    Било като ауди , но на ауди предната гума е точно зад фара, а на шкода е пред предната колонка.
    Има известна разлика в поведението при завиване.