Last news in Fakti

20 Декември, 2023 10:07 2 220 4

Властите в САЩ искат да обучават шофьорите на Cybertruck

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап

Мярката е свързана със скорошен инцидент инцидент

Властите в САЩ искат да обучават шофьорите на Cybertruck - 1

Припомняме си забележителния инцидент от миналата седмица, когато се появи видеоклип, показващ как Cybertruck на Tesla се сблъсква с трудности в снега в живописните предели на националната гора Станислаус в Калифорния. В интересен обрат на събитията пикап Ford се притичва на помощ и успешно изтегля електромобила обратно на пътя. Видеото бързо привлече вниманието на широката общественост и се превърна в сензация.

Нарастването на популярността накара Горската служба на САЩ да обърне внимание и в отговор да предложи инициирането на среща между представители на Tesla и самата служба. Предложената цел на тази среща е съвместно разработване на образователна програма, насочена към обучение на неопитни шофьори с автомобили висока проходимост. Общата цел на такава програма би била да се предоставят на водачите необходимите умения и знания за ефективно придвижване по трудни терени, като по този начин се сведе до минимум вероятността от подобни инциденти в бъдеще.

"Сигурни сме, че ако шофьорът на Cybertruck беше разбрал по-добре топографските особености, посочени на нашите карти, беше се придържал към принципите на "не оставяй следи" и като цяло беше по-подготвен, целият този инцидент можеше не само да бъде избегнат, но и да осигури така необходимото обучение на много нови фенове на офроудa", заяви в изявление Джейсън Куикен, отговорник за националната гора Станислас.

Куикен очаква пикапът да привлече нови хора към офроуда, но те може да не са запознати с правилния етикет на пътеката. "Бихме поканили ръководителите на Tesla Motors да седнат на масата с нас и да разработят образователен опит за новите собственици на Cybertruck", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях в залата

    9 7 Отговор
    Да ги научат как да държат кормилото? Ха ха ха ха...джендеризма докъде води
  • 2 Иронично

    9 4 Отговор
    Даже трябва и друга категория курс да изкарат, каране на ел.казан в гора. Изпит и специална книжка. После доволните клиетни да почакат годинка или две за консервната кутия с едни 120 000 долара минус. Браво
  • 3 Водач на миксер

    9 2 Отговор
    "....да осигури така необходимото обучение на много нови фенове на офроудa". Какъв офроуд, какви пет лева? Народа хептен изпростя, американския де....
  • 4 Бен тен

    5 1 Отговор
    Много е смешно че един забуксувал пикап в сената го наричат "инцидент".
    Сигурно ако закъсат 15 пикапа някъде в планината ще го нарекат национално бедствие.