Last news in Fakti

9 Януари, 2024 18:27 5 055 2

Audi пуска конкурент на GLS и X7

  • audi-
  • q7-
  • q9-
  • gls-
  • x7

Новото Q9 може да се появи още следващата година

Audi пуска конкурент на GLS и X7 - 1

Директорът на Audi Австралия, Джеф Манеринг, намекна в интервю за CarSales, че до 2026 г. може да бъде представен флагмански SUV, вероятно Q9. Манеринг призна потенциала за по-голям и по-скъп модел от Q-серията, заявявайки, че марката не присъства в определени сегменти, обхванати от други марки. Той намекна за възможността за Q9, съгласявайки се, че името е вероятно.

Докладите сочат, че Audi Q9 може да бъде пуснат на пазара преди 2026 г., като дилърите в САЩ могат да продават модела още през 2025 г. Описван като истински седемместен SUV с просторно място за краката на пътниците на третия ред, Q9 се очаква да бъде насочен към пазарите на САЩ и Китай.

Съобщава се, че дилърите в Северна Америка са били информирани за предстоящата поява на модела преди повече от година. Ако плановете се осъществят, Q9 може да бъде един от последните нови модели на Audi, лансирани с двигатели с вътрешно горене, тъй като марката има за цел да премине към изцяло електрическа гама до 2026 г. Дългосрочната цел на Audi е да прекрати производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене (ДВГ) до 2032 г., като има възможност за удължаване на срока в Китай в зависимост от местното търсене.

В допълнение към потенциалния Q9 се очакват промени в SUV гамата на Audi, включително пенсионирането на Q2 след едно поколение. Напълно електрическият Q6 E-Tron ще бъде пуснат на пазара тази година, придружен от по-елегантния Q6 E-Tron Sportback.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 налюдател

    11 1 Отговор
    тези докато се борят по между си другите ще ги отвеят. От лакомия накрая ще гледат мача
  • 2 Vw фенаджия

    5 1 Отговор
    Мяза малко на Atlas, нищо чудно