Last news in Fakti

11 Януари, 2024 13:55 1 639 0

Hyundai представя хардкор Ioniq 5 N NPX1

  • hyundai-
  • ioniq 5-
  • ioniq 5 n

Колата се отличава с карбонови елементи

Hyundai представя хардкор Ioniq 5 N NPX1 - 1

Hyundai ще представи силно модифицирана версия на Hyundai Ioniq 5 N на автомобилния салон в Токио на 12 януари. Автомобилът, който вероятно ще носи иметоIoniq 5 N NPX1, изглежда е финализираната итерация на състезателния автомобил, за който Hyundai загатна през декември.

Кадри споделени в социалните медии, дават представа за обширните модификации, направени по автомобила. Забележително е, че NPX1 демонстрира разширени арки на колелата отпред и отзад, както и преработена предна броня с по-изразен сплитер. Във видеото се подчертават отличителните колела, обвити в гуми Pirelli и оборудвани със спирачни апарати Performance Blue. Задната част на автомобила също получава значителни подобрения, включително голямо крило и състезателендифузьор, целящи да увеличат притискателната сила върху задните колела.

Първоначалните данни за състезателната версия на Ioniq 5 N предполагат, че тя ще бъде с 200-250 кг по-лека от пътния модел. Това намаляване на теглото е постигнато чрез олекотени странични и задни прозорци от поликарбонат, специално регулирано окачване, модернизирани спирачки и състезателни сликове.

Въпреки че дебютът на автомобилния салон в Токио може да представи готовата за производство версия на състезателния автомобил, има и спекулации, че NPX1 може да визуализира серия от части за стандартния модел. Като се има предвид ентусиазмът на собствениците на Hyundai N и предложенията на пазара за следпродажбен тунинг за съществуващите модели N, пускането на собствена линия от подобрения и аксесоари за флагмана Ioniq 5 N от Hyundai би било в съответствие с пазарните тенденции.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА