Last news in Fakti

15 Януари, 2024 16:29 1 370 1

Porsche Macan EV ще дебютира на 25 януари

  • porsche-
  • macan-
  • ev-
  • macan ev

Очаква се версия с над 600 конски сили

Porsche Macan EV ще дебютира на 25 януари - 1

Porsche официално обяви, че дългоочакваният Macan EV ще дебютира на 25 януари 2024 г. Новото поколение на популярния SUV ще бъде изградено на базата на архитектурата на електрическата платформа Premium Platform Electric (PPE), ще разполага с батерия с капацитет 100 kWh и впечатляваща електрическа мощност до 603 к.с.. Акцентът е поставен върху изключителната динамика на шофиране, като в последния тийзър се загатва за по-тънкия дизайн на задните светлини по цялата ширина и спортни елементи като страничните вентилационни отвори на задната броня.

Подробностите за интериора бяха разкрити по-рано в тийзър, демонстриращ оформление с 12,6-инчов цифров инструментален панел, 10,9-инчов сензорен екран за инфоразвлекателни системи и дисплей за пътниците на предния ред. Macan EV има за цел да запази репутацията си на най-спортния SUV в своя клас, като използва предимствата на архитектурата PPE, усъвършенстваната настройка на шасито и увеличената мощност. Очаква се флагманският модел да надмине своя предшественик, задвижван от двигател с вътрешно горене с 603 к.с..

Батерията с капацитет 100 kWh осигурява пробег от над 500 км, а възможността за бързо зареждане позволява на автомобила да премине от 10 до 80% заряд само за 22 минути при мощност до 270 kW. Докато сегашният Macan, задвижван от ДВГ, ще продължи да се предлага в Северна Америка още няколко години, в Европа се съобщава за спирането му поради по-строгите правила за киберсигурност.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    4 2 Отговор
    Няма клиенти за това